Neler Yeni

Mavi ekran hatası çözümü

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
Selamlar arkadaşlar. Sebebini bilmediğim ve tahmin edemediğim şekilde bir mavi ekran hatası aldım. Minidump dosyasını paylaştım. İlgilenirseniz sevinirim.

Bora Dere

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Bora Dere
İşlemciye OC veya UC gibi işlemler yaptıysanız eski haline geri getirin ve Afterburner'ı kaldırın. Yakın zamanda işlemci soğutucu/termal macun değiştirme gibi bir değişiklik yaptınız mı? Soğutucuyu çok sıktıysanız sorunu o da yapıyor olabilir.

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İşlemciye OC veya UC gibi işlemler yaptıysanız eski haline geri getirin ve Afterburner'ı kaldırın. Yakın zamanda işlemci soğutucu/termal macun gibi bir değişiklik yaptınız mı? Soğutucuyu çok sıktıysanız sorunu o da yapıyor olabilir.
-YANLIŞ YAZMIŞIM SORRY- edited

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciye OC veya UC gibi işlemler yaptıysanız eski haline geri getirin ve Afterburner'ı kaldırın. Yakın zamanda işlemci soğutucu/termal macun değiştirme gibi bir değişiklik yaptınız mı? Soğutucuyu çok sıktıysanız sorunu o da yapıyor olabilir.
İşlemcim X3440. Normalde 3.6'da kullanıyordum. 3.8'i denemek istedim ve üstüne ekran kartına yazılımdaki otomatik hız aşırtma ile 70 mhz değerinde bir UV yaptım. Bu ayarlardan sonra mavi ekran vermişti. Ama şu anda işlemci 3.6'da ve ekran kartı da default ayarlarda. Oyuna girdim oynadım, stres testi yaptım ve stabil bir şekilde çalışmakta. Sanırım sorun ekran kartına UV yaptığımdan kaynaklanıyordu çünkü mavi ekran sonrası resette Radeon Wattman ayarları sıfırlandı diye bildirim gelmişti. Ekran kartım RX 480 Sapphire Nitro+ OC modeli olduğu için mi hız aşırttığım zaman böyle oluyor acaba ? Hani zaten fabrikasyon OC modeli diye mi ?

Bora Dere

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Bora Dere
Minidump dosyanızda işlemciden ötürü olduğu görünüyor. Şu an düzeldiyse başka bir şey yapmanıza gerek yok. Ama yine mavi ekran alırsanız işlemciyi stok haline geri getirin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
P7H55 model anakartım var. Normal şartlarda bir sıkıntı çıkmaması lazım ama neden böyle oluyor ben de anlamadım.

Bora Dere

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Bora Dere
Bu durumun anakartla alakası yok. Fazla/yanlış OC yapmışsınızdır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
Bu durumun anakartla alakası yok. Fazla/yanlış OC yapmışsınızdır.
Rehberler doğrultusunda yapmıştım aslında. Daha sonra farklı kişilerin tecrübesinden yararlanarak denerim belki yine. Bu X3440 zaten OC için uygun bir işlemci geriye uygun bir anakart, psu ve soğutma kalıyor ki PSU 750 W 80+ Bronze Soğutmam Snowman M200.

Top Bottom