Günlerdir mavi ekran yiyorum ve sebebini bulmak için çabalıyorum. Dahademin yine foruma danışmak için yazacaktım ama bir konu açana kadar toplam 7 kez mavi ekran yedim. İlk başta hdd'den sanıyordum ve hdd takılıyken 3 mavi ekran sonrasında hdd'yi çıkarttım. Mavi ekran yemeye devam edince 2. monitörü çıkarttım bu da çözüm olmadı (bunları yaparken yalnızca google'da 1 sekme ve bazen de spotify açıktı).Ramleri ekran kartını çıkarttım, pinleri silgi ile sildim, girişlere saç kurutma makinesinin soğuk moduyla hava üflettim ancak yine devam etti. 7 mavi ekran sonrasında belki av programındandır diyerek kaspersky'ı sildim ardından pc yi yeniden başlattım. Ancak tüm bu işlemleri yapmış olmama rağmen yine yalnızca google açıkken forumda konuyu yazarken mavi ekran yedim. Şu anda ise cpu overclock'unu yaklaşık 0.1 mhz kıstım.
Pc daha yüksek frekanslarda çalışırken bile 3 saat ram+cpu stress testinde hiçbir sorun çıkarmadı (testi kapatma tuşuna bastığımda mavi ekran yemiştim),bu mavi ekran sorunu başlamadan ise pc kitlenme sorunu vardı, onu da bios'ta cpu ayarlarındaki bir ayarı değiştirerek çözmüştüm. Bakalım şuanlık öncekilerden farklı olarak forumda bu kadar sürede mavi ekran yemedim . Birazdan kaspersky i yeniden kurucam.
Sorum ise şu, 3 saat stress testinden bile sorunsuz geçiyorken, sistem neredeyse hiçbir işlem yapmazken mavi ekran almamın nedeni nedir ?
pc şu şekilde:
p7h55m lx
xeon x3440 (şu anda 3.4 ghz)
4gb 1600 mhz hi level ram + 4gb 1333 mhz kingston ram (şu anda ikisi de 1360 mhz de çalışıyor, mavi ekran yerken 1000 küsür ve 1400 küsür mhz yi denemiştim.)
kingston a400 120gb ssd
seagate 7.2k rpm 200gb hdd
gtx 650 ti boost
kullanılan portlar:
ethernet portu
klavye
mouse
bluetooth dongle
dp
hdmi
mikrofon girişi
Pc daha yüksek frekanslarda çalışırken bile 3 saat ram+cpu stress testinde hiçbir sorun çıkarmadı (testi kapatma tuşuna bastığımda mavi ekran yemiştim),bu mavi ekran sorunu başlamadan ise pc kitlenme sorunu vardı, onu da bios'ta cpu ayarlarındaki bir ayarı değiştirerek çözmüştüm. Bakalım şuanlık öncekilerden farklı olarak forumda bu kadar sürede mavi ekran yemedim . Birazdan kaspersky i yeniden kurucam.
Sorum ise şu, 3 saat stress testinden bile sorunsuz geçiyorken, sistem neredeyse hiçbir işlem yapmazken mavi ekran almamın nedeni nedir ?
pc şu şekilde:
p7h55m lx
xeon x3440 (şu anda 3.4 ghz)
4gb 1600 mhz hi level ram + 4gb 1333 mhz kingston ram (şu anda ikisi de 1360 mhz de çalışıyor, mavi ekran yerken 1000 küsür ve 1400 küsür mhz yi denemiştim.)
kingston a400 120gb ssd
seagate 7.2k rpm 200gb hdd
gtx 650 ti boost
kullanılan portlar:
ethernet portu
klavye
mouse
bluetooth dongle
dp
hdmi
mikrofon girişi