Neler Yeni

Mavi ışık gözlüğü ile bilgisayar kullanmama rağmen kör oldum

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
Arkadaşlar mavi ışık gözlüğü ile bilgisayar oynarken bir şey olmayacağını düşünüyorduk ama bir gün uyandığımda bir saha eskisi gibi gorememeye başladım gözlerinizin değerini bilin size hiç bir şey katmayan oyunlar için geleceğinizi karartmayin gozcuden sıra bile alamiyorum her yer dolu yaşım 18 ve bu yaşıma kadar hwr sey çok netken artık hiç bir şey eskisi gibi değil..

Bura.K

80+ Silver
Göz bozukluğu çok ama çok anormal durumlar dışında 1 günde etkisini göstermez ki hocam. Siz fark etmemişsinizdir, sonra dikkatinizi çekmiştir. Ayrıca mavi ışık gözlüğü, gözleri %100 korumaz.
Son olarak göz olayı tamamen olmasa da çok yüksek bir oradan genetiğe bağlıdır. Mesela ben pek telefon, bilgisayar kullanan birisi olmamama rağmen 13 yaşından beri miyobum. 13 yaşında bilgisayarı zaten neredeyse hiç kullanmazdım.

Lazer yaptırabilirsiniz (özel tavsiyemdir.)
Ama riskleri var. Çok düşük olasılıkla 2-3 yıl sonra göz numaranız katlanabilir ve geri dönüşü olmaz. Retinanız inceyse Lazer yaptıramazsınız.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Mavi ışık gözlüğü diye bir şeyi ilk defa duydum. Bunu doktor neye göre yazıyor?

şahin doğan

80+ Platinum
1 günde böyle bir durum yaşanmaz, yaşanıyorsa dediklerinizden dolayı olamaz diye düşünüyorum. Belki 7 yaşında sokakta top oynarken düşmeniz sonucu oluşan bir sorunun şimdi kendini göstermesi daha olası geliyor bana.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,261
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Göz 1 günde bozulmaz, bilgisayara bakarken de bozulmaz konu büyük yanlış bilgiler içeriyor.

Top Bottom