Neler Yeni

Öneri Mekatronik Mühendsiliği için Laptop

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mahmut Erdem Anlaş
Bütçe
50000
Merhabalar, Mekatronik mühendsiliği öğrencisiyim ve laptop almam gerekecek. Bilgisayarda solid edge kullanacağım aynı zamanda ros2 de kullanmam gerekecek. Bundan dolayı da hem windows hem linux lazım, double boot ile kurmayı düşünüyorum. İlk başta workstation almayı düşündüm hem hafif hem ince olur taşıma kolaylığı sağlar diye, bütçeme en uygun hp zbook firefly G10 vardı ama online satıcıya güvenebilir miyim bilemediğimden vazgeçtim. Amazon üzerinden HP Victus 16-R1004NT 9J207EA modelini buldum (teknik özelliklerini aşağıya yazarım) ancak yorumlarda Linux kurlamadığı belirtilmiş. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Eğer başka bir laptop öneriniz varsa ona da açığım.

dos hata.png

HP Victus 16-R1004NT 9J207EA Teknik Özellikleri:
  • 16,1 inç 144 Hz FHD IPS
  • Intel Core i5-14500HX
  • 16GB DDR5 Ram
  • Nvidia Geforce RTX 4050 DLSS 3
  • 1 TB ssd

ceham

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Ali İhsan
kullanıcılardan çok fazla şikayet var biraz araştırırsanız görürsünüz ve 4060 lı bir laptop asla 50k etmez. Kısaca alırsan dell edersin paranı del. oki doki dostum
Forumda tartismişlar ve genel olarak alinir yönünde gidiyor. Tabi alacak arkadasin da baska forumlara bakmasini da tavsiye ederim. Ayrıca laptop piyasası masaüstü piyasası gibi değil. Maalesef ki ediyor cunku mecbur birakiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kanki bu arada ben de mekatronik mezunuyum genelde plc, visual studio, pycharm, solidworks ve autocad kullaniyoduk o zamanlar icin bende casper 1660li ekran karti olan bi laptop vardi isimi goruoydu ama linux kurmayi hic denemedim. Bir bilgim yok. Ayrica 2 sene once solidde kasmaya da basladi. Ben laptopu yegenime verdim hâlâ oyun falan oynatiyo derslerini hallediyo falan. İstersen bakabilirsin şu linke de (forumlarda arastirmani tavsiye ederim ben arastirmadim suan)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Emirhan Official
Forumda tartismişlar ve genel olarak alinir yönünde gidiyor. Tabi alacak arkadasin da baska forumlara bakmasini da tavsiye ederim. Ayrıca laptop piyasası masaüstü piyasası gibi değil. Maalesef ki ediyor cunku mecbur birakiliyor.

Kanki bu arada ben de mekatronik mezunuyum genelde plc, visual studio, pycharm, solidworks ve autocad kullaniyoduk o zamanlar icin bende casper 1660li ekran karti olan bi laptop vardi isimi goruoydu ama linux kurmayi hic denemedim. Bir bilgim yok. Ayrica 2 sene once solidde kasmaya da basladi. Ben laptopu yegenime verdim hâlâ oyun falan oynatiyo derslerini hallediyo falan. İstersen bakabilirsin şu linke de (forumlarda arastirmani tavsiye ederim ben arastirmadim suan)

50 k ya bunu mu alırsınız yoksa attığınız dell i mi https://www.hepsiburada.com/asus-tu...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00005X6KJB

ceham

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Ali İhsan

50 k ya bunu mu alırsınız yoksa attığınız dell i mi https://www.hepsiburada.com/asus-tu...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00005X6KJB
Şuan attigini alirim ama satici guvenilir mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Ertuğrul Yavuz
Okulda laptop lazım olmuyor (NOKTA!) slayt vs. açmak için herhangi bir tablet gayet kâfi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Emirhan Official
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,951
Üyeler
163,415