Neler Yeni

mezuna kalmanın zorluğu

mrbbenet0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ertugrul
mezuna kalan herkes bilir içinde acaba daha mı düşük yapıcam diye korku oluşur
ben de de var çalışmalar çok iyi gitmiyor sınav sonu bahane uydurmamak için dışarı çıkmıyor sürekli masa başındayım ama geçen seneye göre aman aman bir artış yok
bu artık da olmadığı için acaba boşuna mı mezuna kaldım diye bir korku oluşuyor içimde
daha önce bu yollardan geçen biriyseniz tavsiyeniz ne olur

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,296
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Çalışmalar çok iyi gitmiyor derken? Oturup çalışacaksın ya ağır iş yapmayacaksın ya da tam gün işte çalışmayacaksın. Oturacaksin masaya, günde 4 saat mi 6 saat mi çalışacaksın. Düzenli ve istikrarlı şekilde.

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Daha 4.5-5 ay civarı var sanırsam moral bozmayıp çalışmalısın. Bu arada dışarı çıkmamanın bir + sı çok fazla yok. Tabii ki normal süreler olursa. Kendi canını bu kadar sıkmamalısın. Dersini çalış 2-3 saat dışarıda sosyalleşmelisin. Ben de senin gibiydim, kardeşim mezuna kaldı. Onda farkediyorum bunun aslında olması gerektiğini. Ben çıkmaz masa başında hayal kurardım, ders çalışamadığım zamanlar. Örneğin 5-6 saat çalıştım ardından insan kafa dağıtmak istiyor, bunu yapmamak beynine gerekeni vermemektir bana göre. Kafa dağıtacak şeyler bulman gerekiyor, dersini çalış kafanı dağıt. Yoksa depresyona girersin, çalıştığın derste aklında kalmaz.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,238
İsim
Taha Efe
ben de de var çalışmalar çok iyi gitmiyor sınav sonu bahane uydurmamak için dışarı çıkmıyor sürekli masa başındayım ama geçen seneye göre aman aman bir artış yok
bu artık da olmadığı için acaba boşuna mı mezuna kaldım diye bir korku oluşuyor içimde
Hayır. Dalgalanmalar tabii ki Olacak.
Babam bu durumda bana " Oğlum öğrenmiyor sanıyorsun ama birikir birikir yaparsın " diyordu.
Endise etme düzeni disiplinli çalısıyorsan

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,089
İsim
Oğuz Oğuz
1 sene mezuna kaldım, Ankara'daki en iyi dershanelerden birini gittim ve yine aynı puanı aldım. 260 falan aldım. Yalan yok çalışmadım.
Sonra 2 yıllığa gittim dedim 4 yıllığa geçerim. 2 yıllık bitti sınava girdim düşük aldım. Ve bu sene tekrar sınava giricem geçebilirsem geçerim. Yani sonuç olarak çalışmadan zor. Kendini kandırırsın.

mrbbenet0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ertugrul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Daha 4.5-5 ay civarı var sanırsam moral bozmayıp çalışmalısın. Bu arada dışarı çıkmamanın bir + sı çok fazla yok. Tabii ki normal süreler olursa. Kendi canını bu kadar sıkmamalısın. Dersini çalış 2-3 saat dışarıda sosyalleşmelisin. Ben de senin gibiydim, kardeşim mezuna kaldı. Onda farkediyorum bunun aslında olması gerektiğini. Ben çıkmaz masa başında hayal kurardım, ders çalışamadığım zamanlar. Örneğin 5-6 saat çalıştım ardından insan kafa dağıtmak istiyor, bunu yapmamak beynine gerekeni vermemektir bana göre. Kafa dağıtacak şeyler bulman gerekiyor, dersini çalış kafanı dağıt. Yoksa depresyona girersin, çalıştığın derste aklında kalmaz.
hedefim çok değil 120k

BabaVoss7

80+ Silver
Mezuna kalmak kendini kandırmaktır. Daha önce çalışan biri değilsen sonrada çalışma şansın çok düşük. Erteleyerek kendini rahatlatma çabası sadece. Şahsen. Ben pek başarılı sayılmam ders konusunda hayatım boyuncada çalışabilen biri olmadım. Çalışabilene cidden ayrı bir saygım var. Bunu göze alarak bi yer hedefledim çalışmadan girdim. 340 gibi bi puanla girdim bir yere pişman değilim liseden sonra direkt gittim. İki yıl mezuna kalan arkadaşlarım var. Onlar başlarken benimki bitti nerdeyse. Atanmaya çalışırken işçi olarak oraya buraya girdim iki yıldırda çalışıyorum. Daha iyisini yapabilirmiydim diye düşününce diyorumki yapmazdım. Kişinin kendini bilmesiyle alakalı. Herkesin olduğu gibi uçuk olarak pilotluk hayalim vardı. Öyle kaldı. Daha hayaljen bile biliyodum hayal olduğunu. Şimdi sadece atanmak ve daha iyi bir iş bulmak istiyorum. Emin ol ömrün bçyle geçecek. Eğer yağlı birilerini tanımıyorsan. Buradı Türkiye..

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Ben daha mezuna kalmadım hatta 12. sınıf değilim ama bence mezuna kalıcağını veya iyi bir puan alamayacağını önceden öngörmen lazım. Şahsen ben bunu yaptım ve bölüm değiştirdim. Normalde sayısal okuyacaktım fakat günde 8-10 saat çalışmam gerekecekti. Ki ben bunu yapamayacağımı düşündüm. Mezuna kalmak ayıp bir şey değil. Baktınız olmuyor bir sene daha mezuna kalın kim size laf edicek? Önce kendinize olabilcek bir yol belirleyin. Sonra yolu şekillendirin. Siz hedef belirliyorsunuz ama yolu şekillendirmek kısmını atlıyorsunuz. Verimli bir şekilde 2-3 saat çalışıyorsanız 2-3 saat çalışın. Şahsen bana göre sonuç iyiyse sonuca nasıl ulaştığın hiçbir şeyi değiştirmez. 2-3 saat mi çalışıyorsunuz bu sene TYT'yi halledin diğer sene tamamen AYT ve deneme bakın. 4-5 Saat mi çalışıyorsunuz, TYTye daha çok bakın. veya TYT'ye 3 ay çalışın. geriye kalan tüm zamanı 2023'e kadar AYT çalışarak geçirin. 2023ten sonra tamamen deneme çözün. ve sayre ve sayre kendinize bir yol şekillendirin yani. İsterseniz ben üniversite okumuyacağım başka şekilde para kazanacağım da diyebilirsiniz.bu da gayet normal bir şey.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Yani daha vakit var bu vakit aralığında düzenli bir şekilde ders çalış arada bir dışarı çık sosyalleş spor yap başka ilgi alanların varsa onlarla ilgilen normal dönem gibi davran tab2 dersinide çalışmayı ihmal etme

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,369
İsim
Berkay BABUCCU
Daha vakit var aslında.Sadece iradeni kontrol etmen gerekiyor.Mesele mezuna kalman son senen olması veyahut kaç sene geçtiği değil.Mesele senin hedefini ne denli istediğin ve bunun için ne seviye çalıştığındır.Emin ol şuan yolun başındasın daha ilerde olursa KPSS olacak.O zaman lise de çalıştığım neymiş ki bunun yanında diceksin.Kafana şunu takman gerek ben ne olmak istiyorum,ne kadar puan gerekiyor ve bunun için ne kadar çalışıyorum.Bu sorulara vereceğin cevap senın içini rahatlatan cevap olacaktır.Umarım hedeflerine ulaşabilirsin.

noyan123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
noyanz12
Artık kalmışın, kafana çok takma ve önüne bak çalışmaya devam ilerlediğin kadar ilerlersin. Kafanı takarak kendini bunaltma devam et.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,295
İsim
umut şahin
kalma ne gelirse git knkm ailenle yaşadığın şehirde olma bence ama ne gelirse git

Top Bottom