Neler Yeni

Mimarlık uygulamaları laptopa zarar verir mi?

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
Cihaz uygulamayı kaldırıyorsa, cihazın soğutmasında bir sorun yoksa ve orijinal yazılımı kullanırsanız zarar görmesi için bir sebep göremiyorum. Oyunlar nasıl sisteme zarar vermiyorsa modelleme yazılımları vs de durduk yere zarar vermez.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Hayır.

Techno08

80+ Gold
Hayır vermez. Gaming laptoplar yüksek performans için tasarlanıyor zaten

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Monster artık Crucial marka SSD kullanmaya başladı ki bu çok iyi. Monster, bir Asus, bir MSI olmasa da fiyat-performans olduğu için tercih edilebilir. İntel 14nm olduğu için işlemci ısınacaktır. Altına stand soğutucu ile deseklersen pek üzeceğini sanmıyorum. @Techno08 kısa bir şekilde özetledi :)

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Monster artık Crucial marka SSD kullanmaya başladı ki bu çok iyi. Monster, bir Asus, bir MSI olmasa da fiyat-performans olduğu için tercih edilebilir. İntel 14nm olduğu için işlemci ısınacaktır. Altına stand soğutucu ile deseklersen pek üzeceğini sanmıyorum.
Standlar çok da bir işe yaramıyor. Vakumlu daha iyi olmaz mı?

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Bildiğim kadarıyla Vacum teknolojisi adı gibi içerdeki havayı vakumladığı için tahliye sırasında, pc fanlarına zarar verebiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında alaxağın laptopa uygun bir stand baya bir işe yarıyor. Sebebi, mesela sağ ve solda birer tsne fan var ve tam altlarında uzgara var ve aynı zamanda o ızgaraya denk gelen bir büyük fan da stand sahip. Bu şartlarda eminim 3 5 derece fark edecektir.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Bildiğim kadarıyla Vacum teknolojisi adı gibi içerdeki havayı vakumladığı için tahliye sırasında, pc fanlarına zarar verebiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında alaxağın laptopa uygun bir stand baya bir işe yarıyor. Sebebi, mesela sağ ve solda birer tsne fan var ve tam altlarında uzgara var ve aynı zamanda o ızgaraya denk gelen bir büyük fan da stand sahip. Bu şartlarda eminim 3 5 derece fark edecektir.
Ben kendi laptopuma almıştım neredeyse hiç fark etmedi.

Belki de 15W TDP'li işlemciye ve harici ekran kartına sahip olmadığı içindir.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Bende 10 yıllık bir HP laptop var. Altında çok az ızgara var ve eğer o laptop için stand koyarsam 1 derece belki oynuyor. Uzun solukta ısı değeri sadece artmak yerine sabit kalıyor, sonuç olarak hava tahliyesi var.

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
Eğer ablanız render alacak ise(ki bazı mimarlar renderi başka birilerine aldırıyor ) makinanızın ısı değerlerine dikkat edin yeterli.Laptop için soğutmaya yardımcı ek aparatlar alarak bunu hafifletebilirsiniz.Onun dışında korsan yazılım kullanarak virüs girmezse başka hiçbir şekilde zararı olmaz.Şahsen modellemeden sonra render da uzun süre render alan biriyim Önemli olan işlemci ve ekran kartının soğutması düzgün olduktan sonra sorun yaşamazsınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,751
Üyeler
162,055
Son üye
YardimEdinLutfen
Top Bottom