Neler Yeni

Mining yaparken görüntünün karıncalanamsı

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
Merhaba arkadaşlar mining yapması için bilgisayarı bırakıyorum. birkaç gündür kontrol etmek için geri geldiğimde monitörde görüntü olmuyor ve karıncalanmış bir ekran beni karşılıyor. reset attığımda hiçbir şey yokmuş gibi tekrar açılıyor. karşılaştığım karıncalanma görüntüsü ve msi afterburner ayarlarım burada.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Zıncıraklı yılan

@baltazar

Ekler

• 20210413_143904.jpg
    20210413_143904.jpg
    2.7 MB · Hit: 64
  • 20210413_144716.jpg
    20210413_144716.jpg
    2.5 MB · Hit: 69
Son düzenleme:
Hocam sizin kartda nasıl oluyorda core voltage kısmı aktif core voltage la hiç uğraştınız mı

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet uğraştım daha az ısınması ve daha az enerji tüketmesi için minimum seviyeye indirdim.

voltaj ve frekans değerleri bu şekilde.
Hocam sizin kartda nasıl oluyorda core voltage kısmı aktif core voltage la hiç uğraştınız mı

Ekler

• 20210413_152948.jpg
    20210413_152948.jpg
    1.2 MB · Hit: 27

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar mining yapması için bilgisayarı bırakıyorum. birkaç gündür kontrol etmek için geri geldiğimde monitörde görüntü olmuyor ve karıncalanmış bir ekran beni karşılıyor. reset attığımda hiçbir şey yokmuş gibi tekrar açılıyor. karşılaştığım karıncalanma görüntüsü ve msi afterburner ayarlarım burada.

@Zıncıraklı yılan

@baltazar
Voltaj yetmiyor ya da OC yaptıysan o stabil değil. O attığın resimdeki görüntü bende karta aşırı OC yapıp yüke sokunca oluyor 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
levent küden
aman ram sıcaklıklarına dikkat et, miningde gpu işlemcisi ısınmaz ama ramler çok ısınır. sakın 90 dereceyi geçmesin, eğer geçerse kartı bir kaç aya eline alırsın.
hw info programından ram sıcaklıklarına bakın.
nvidia kartlar için msi afterburnerda ram hızını biraz arttırın, power limiti yüzde 70 e düşür, core hızınıda -100 yap bir dene,o modele ilişkin o/c ayarlarını internetten bir araştır istersen

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
attığım resimdeki değerler zaten aktif mining yaparken. yani kart yükte. belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.

evet uğraştım daha az ısınması ve daha az enerji tüketmesi için minimum seviyeye indirdim.
Keşke onunla uğraşmasaydınız hocam genelde power limiti azaltarak sıcaklık ve güç kullanımını azaltıyorlar

2060s oc ayarlarını bulmaya çalışıyorum bulursam paylaşıyım hocam ama karıncalanma olayı kartla alakalı büyük ihtimalle oc ayarlarıyla ya da vram sıcaklığıyla alakalı olabilir kartın marka modeli nedir

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
gigabyte rtx 2060 super windforce oc
Keşke onunla uğraşmasaydınız hocam genelde power limiti azaltarak sıcaklık ve güç kullanımını azaltıyorlar

2060s oc ayarlarını bulmaya çalışıyorum bulursam paylaşıyım hocam ama karıncalanma olayı kartla alakalı büyük ihtimalle oc ayarlarıyla ya da vram sıcaklığıyla alakalı olabilir kartın marka modeli nedir

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
aman ram sıcaklıklarına dikkat et, miningde gpu işlemcisi ısınmaz ama ramler çok ısınır. sakın 90 dereceyi geçmesin, eğer geçerse kartı bir kaç aya eline alırsın.
hw info programından ram sıcaklıklarına bakın.
nvidia kartlar için msi afterburnerda ram hızını biraz arttırın, power limiti yüzde 70 e düşür, core hızınıda -100 yap bir dene,o modele ilişkin o/c ayarlarını internetten bir araştır istersen
ram sıcaklıklarına nasıl bakacağımı tarif edebilir misiniz?

ram sıcaklıklarına nasıl bakacağımı tarif edebilir misiniz?
Buradan indirebilirsiniz hocam

İndirdikten sonra memory junction kısmının ss ini atar mısınız hocam

Apo132

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Abdullah Harman
burası değil mi?

Ekler

• abc.png
    abc.png
    276.3 KB · Hit: 33
burası değil mi?
Sizin kartda maalesef vram sıcaklık sensörleri yokmuş hocam o yüzden attığınız ss de gözükmüyor vram sıcaklıkları kartı serin tutmaya çalışın hocam gpu sıcaklığı 60 dereceyi geçmesin ayrıca kasanın içerisinde çalışıyorsa sistem kasanın sağ sol kapaklarını açın serin ve ferah ortamda çalışsın sistem

Top Bottom