mönitör laptop ta fps arttırır mı

Reaksiyon skoru
0
Bir kaç videoda gördüm ve laptop kullanıcıları harici mönitör bağlayarak 20 ila 60 fps arası artış sağlıyolar bu nasıl gerçekleşiyor ve hangi tür mönitörlerde gerçekleşiyor

Bir kaç videoda gördüm ve laptop kullanıcıları harici mönitör bağlayarak 20 ila 60 fps arası artış sağlıyolar bu nasıl gerçekleşiyor ve hangi tür mönitörlerde gerçekleşiyor
Öyle bir şey yok örneğin laptop ekranı 1080P diyelim sen 720P ve ya 900P monitör takarsan çözünürlük düştüğü için FPS artacaktır.
900P hala iş görür de 720P eh işte günü kurtarır.

Öyle bir şey yok örneğin laptop ekranı 1080P diyelim sen 720P ve ya 900P monitör takarsan çözünürlük düştüğü için FPS artacaktır.
900P hala iş görür de 720P eh işte günü kurtarır.
Optimus'dan kaynaklı bir problem. Süper ötesi Excalibur G900 kullandığım için bende baya uğraştım. Oyunlarda %100 ekran kartını kullanmak yerine %40 ekran kartını geri kalanını da Intel HD ile destekliyor bu sayede alması gereken FPS'i alamıyor. Ben gidip Optimus'u kapattım ve artık her zaman %100 ekran kartımı kullanıyor. Optimus'u kapatmak için harici bir monitör / BIOS üzerinden kapatmak / Laptop yazılımı varsa (mesela lenevo legion yazılımında var bu optimus kapatıp açma) onun üzerinden kapatmak gibi bir kaç seçenek yer alıyor.

Geri