Neler Yeni

Çözüldü✓ Monitörlerle İlgili Merak Ettiğim ve Monitör Tavsiyeleri

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Selim Bal
Bütçe
4000
Sorum monitörlerin tepki süreleriyle ilgili. Mağazalarda özellikler kısmında genellikle MPRT tepki süresi veriliyormuş. Ama öncelikli olarak GtG'ye bakmamız gerekiyormuş. Peki beğendiğim monitörün GtG tepki süresini nereden öğrenebilirim?

DisplayPort, G-Sync destekli, 144-165Hz, 350-400 cd parlaklığı, HDR özelliği olan monitör arıyorum. Başka forumlarda da bu konuyu açtım ve genelde Free-Sync olan monitör önerileri geliyor. Lütfen G-Sync destekli monitörleri tavsiye edin. Tilt özelliği olursa iyi olur. 4000 TL bütçe var

Bu monitörü beğendim, tüm kriterlerimi karşılıyor fakat çok pahalı: https://www.trendyol.com/acer/24-5-...djust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.87.9

Buna benzer başka önerileriniz var mı?

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sorum monitörlerin tepki süreleriyle ilgili. Mağazalarda özellikler kısmında genellikle MPRT tepki süresi veriliyormuş. Ama öncelikli olarak GtG'ye bakmamız gerekiyormuş. Peki beğendiğim monitörün GtG tepki süresini nereden öğrenebilirim?
Monitörün tepki süresi MPRT cinsinden mi yoksa GTG cinsinden mi olduğunu mağazalar değil monitör üreticileri veriyor ve genelde dediğiniz gibi MPRT cinsinden veriliyor.

Bu değer ister GTG olsun ister MPRT olsun monitör TN panel olmadığı sürece düşük-orta bütçedeki monitörlerin hemen hemen hepsinde o yazan değeri gerçekte düzgün şekilde elde edemiyorsunuz.

Monitörün gerçekte kaç ms verdiğini Hardware Unboxed gibi Youtube kanallarından, RTINGS gibi inceleme sitelerinden öğrenebilirsiniz. Ben eğer varsa monitörün UFO testi görseline bakıyorum, UFO testi monitörün nasıl performans gösterdiğini daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Düşük tepki süresine sahip monitörlerin UFO testindeki performansı da iyi oluyor zaten.

Öneri olarak G-Sync uyumluluğu test edilmiş, aradığınız özelliklere sahip bu modele bakabilirsiniz.

Top Bottom