***MOTORSİKLETLERDE KORUYUCU ELDİVEN ZORUNLULUĞU

Evet arkadaşlar artık koruyucu eldiven takmak zorunlu oldu. Bilginize...
Bunu bir zorunluluk değilde bilinç olarak yapsak daha iyi de neyse...

Kısaca TS EN 13594 nedir?

TS EN 13594: “Motosiklet sürücüleri için koruyucu eldivenler” standardıdır.
Eldivenlerin şu özelliklere sahip olmasını şart koşar:

• Aşınmaya, kesilmeye ve darbeye karşı dayanıklılık
  • Elde güvenli tutuş sağlaması
  • Dikiş dayanımı ve malzeme kalitesi
  • Bilek koruması (bazı sınıflarda zorunlu)

Bu standartta genellikle iki koruma seviyesi vardır:

• Seviye 1: Temel koruma (şehir içi kullanım için uygun)
  • Seviye 2: Daha yüksek koruma (uzun yol ve yüksek hızlar için)

Zorunluluk ne zaman başlıyor?

Bu zorunluluk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik kapsamında yürürlüğe girecek. Henüz bazı detaylar (örneğin kesin yürürlük tarihi veya denetim şekli) resmî gazetedeyayımlandığı tarihe göre netleşiyor olabilir.
https://www.motospartan.com.tr/urun...CcLL82SNwZkg1Oqzr7mt2KF0QnYp7OVEQKfeZtGSjRXZ_
bunu aldım inş vardır ts en sertifikası yoksa bidaha iade ile uğraşıcam

Kardeşim motor alınca bir zahmet güvenlik önlemlerini de al? Neden almak istemiyorsunuz onu anlamıyorum. Kask, pantolon, eldiven, yelek giyince nerenize ne batıyor tam olarak?

Yani arabası olup, sigorta, kasko, emniyet kemeri, muayenesiz kullanmak gibi bir şey senin dediğin.
Kardeşim hepsi A ve AA kalitede mevcut bana bişey batmıyor ama yorumum niye sana batıyor?
Eldiveni vs kimse zorunlu tutamaz verdiğin örnekler de bomboş örnekler. İstediğim zaman racing motora biniyorum istediğim de scootera, scootera binince eldiven takmamı kimse zorunlu tutamaz.
Yaz sıcağında isteyerek takmıyorsam buna kimse karışamaz düşeceksem bişey olacaksa bana olacak. Takmadığım için kimse ceza kesemez.
Ful ekipman giyen biriyim ama scooterda eldivenim yok diye ceza yiyeceksem kasayı doldurmaktan başka bişey değildir bu.

Açıklamalarında yazmıyor. Bence ara bi sor
kargoya verildi bile yarın elimde olacak bakacağım sertifikası varmı diye eğer yoksa iade atarım dün eldiven yüzünden çevrildim maalesef ceza ile aynı fiyattaydı kuponla

kargoya verildi bile yarın elimde olacak bakacağım sertifikası varmı diye eğer yoksa iade atarım dün eldiven yüzünden çevrildim maalesef ceza ile aynı fiyattaydı kuponla
Bencede. Sertifika yoksa direk iade et

Geri