arkadaşın dediği gibi rolling motoru dehşet bişey bu makine ışınlanıyo resmenkonudan bağımsız bu neymiş abi 630hp motor mu olur https://www.sahibinden.com/ilan/vas...l-l-prostreet-turbo-hayabusa-1036172233/detay
ZX10R ile başlarsan 2 güne Ölürsün çok rahat.Hocam bu tip motosikletleri sevmiyorum.
güzel başladın fakat sonu iyi bitmedi. neden ? anlatayım.hocam 1000cc motorların gaz ayarı çok hassas o makineyle en iyi ihtimal takla atarsınız en kötü ihtimal hayatınızın sonuna kadar sakat kalırsınız hiç trafik tecrübesi olmayan biri böyle bir motor alırsa kötü ihtimal çok büyük ihtimalle kaçınılmaz olur mantıklı değil en azından 250cclik bir makineyle başlayın (ki bence başlangıçta o bile fazla ama) 6-12 ay sonrasında zx6r şeklinde devam edersiniz
doğru haklısın ölmeden en iyi ihtimalle sürebilmesi için öyle demiştim benim görüşüme göre 125 cc 1 yıllık tecrübe 250cc 1yıllık tecrübe ondan sonra 600 cc olabilir ancak yoksa öncesinde yine çok riskligüzel başladın fakat sonu iyi bitmedi. neden ? anlatayım.
250 cc ile başlayan biri 12 aylık dönem sürecinde ortalama kışları çıkarırsak 120 gün motor sürer. bu da hergün kendini zorlasa günde 300km'den 120 günde 30 bin km'ye tekabül eder. 12 ay sonunda 600cc 4 silindir bir makinaya geçtiği vakit 30bin km'lik bir tecrübesi olur. Bu kesinlikle yeterli bir tecrübe değildir. bu arada verdiğim örnek çok uç günde kimse 300km yol yapmaz abartarak anlatıyorum ki kafalarda canlansın. yeni başlayan birinin ara makinaya geçmesi lazım ara makina dediğimiz motorlar da 250 500 arasına konumlandırılmış çift silindir yumuşak makinalar. bu dönemde de ortalama yeni başlayan birinin 250cc'de ortalama 2 yıl bir fiil ara makinada da yine ortalama 2 yıl bir fill motor kullanması lazım. neden mi ? reflexler kolay gelişmez çünkü. bilek hakimiyeti tecrübe ile oluşur. bu süreçte yaşacağı trafikte ki riskleri de absorbe edebilir. ama 12 ay sonunda direkt olarak 600 cc bir makina ile motora başlarsa refleksler oturmadığı ve trafik tecrübesi algısı yeterli olmadığı için muhakkak bir süre sonunda patlayacaktır çünkü altında ki makina hatayı absorbe edemez. tecrübe de olmayınca erken biten bir ömürle sonuçlanır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
güvenli ve yaşlanana kadar motor süren ihtiyarları görüyorsunuzdur. sırrı bu işte. acele etmemek aynı bilgisayar oyunu gibi tüm tuşlara basmadan yavaş yavaş tecrübe kazanmak. bu olduğunda torununuzu arkanıza atıp motorla gezdirebilirsiniz. motosiklet araba gibi değildir. tecrübesi farklıdır aceleye gelmez. tabi uzun yaşamak istiyorsanız...
haklısın. acele etmemek lazım. şakası yok motosikletin birde bazı sürücüler doğuştan yeteneklidir bazıları ise geç öğrenir refleksler geç gelişir. öneri verirken her zaman taban kullanıcı tipini baz almak lazım ki karşı tarafı riske atmayalım.doğru haklısın ölmeden en iyi ihtimalle sürebilmesi için öyle demiştim benim görüşüme göre 125 cc 1 yıllık tecrübe 250cc 1yıllık tecrübe ondan sonra 600 cc olabilir ancak yoksa öncesinde yine çok riskli
Motor almamanız önerim.Aslında almak hiç aklıma gelmemişti ama sürekli instagram ve yt gibi platformlarda önüme çıkıyorlar. Baya bi merak sardım ilk kez başlicam hayatımda sürdüğüm 2 tekerli tek araç bisiklettir. Bana hem hız değeri yüksek trafiğe çıkabilen uzun yol yapan ve konforlu bir motosiklet önerir misiniz?. Ayrıca bu işlerden anlayanlar ekipmanda önerebilirmi bütçede sorun yok siz önerin yeter.
Bu motosiklet gözüme güzel geldi ama replika diyince anlamadım anlatıcak varmı?
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Söylemeyi unuttum motosikletin tipi benim için çok önemlidir kawasakinin tiplerini çok seviyorum. Kısacası kurye motoru olmasın gerisi önemsiz.
Hocam iyi misiniz? Direkt 1000cc motora binmek ne? Canınızı yol kenarında mı buldunuz? Hangi ehliyet yürü ile kullanacaksınız? Böyle motorları kullanmak için A ehliyet lazım. Ve başlangıç olarak 125cc sonrasında 250cc 600cc ve isterseniz 1000cc olarak tercih etmeniz lazım.Hocam kusurs bakmayında hevesimi neden kırıyorsunuz dediğim gibi ilk kez sürücem hiçbir bilgim yok lütfen böyle yapmayalım.
Ben de araba almanızı önermem.Motor almamanız önerim.
Çıktık bi serüvene artık.Hocam iyi misiniz? Direkt 1000cc motora binmek ne? Canınızı yol kenarında mı buldunuz? Hangi ehliyet yürü ile kullanacaksınız? Böyle motorları kullanmak için A ehliyet lazım. Ve başlangıç olarak 125cc sonrasında 250cc 600cc ve isterseniz 1000cc olarak tercih etmeniz lazım.
Ben de araba almanızı önermem.
Motoru alacağınız zaman söyleyin cenaze işlemleri bende.Çıktık bi serüvene artık.
Almayacağım hocam.Ben de araba almanızı önermem.
Kısa ve net. Ben de böyle düşünüyorum.hocam çok motorsikletten anlamam ama tek bildiğim ilk defa kullanacak biri bu motorla başa çıkamaz saygılar![]()