Neler Yeni

MSI B450M-A PRO MAX BİOS SORUNSALI

Reaksiyon skoru
67
Arkadaşlar şundan 1 2 hafta önce Windows 11 kurmak için BIOS updatelemiştim BIOS Update numaram şu 7C52v3g ama bu sıralar Windows 11'de olur olmadık mavi ekranlar vs alıyordum şimdi tekrar Windows 10'a geçtim Windows 11 biraz daha beklenmeli bana göre sizlerden bir tavsiye isteyeceğim bu BIOS da kalınır mı yoksa tekrardan eski BIOS'a mı döneyim bir sorum daha olacak eskiden DxDiag da sorgulama yaptığım zaman anakart modeli vs yazıyordu şu an da o yazmıyor sizce bu BIOS'a 7C52v3e mı geçeyim yoksa eski BIOS'a mı geçeyim tavsiyelerinizi merak ediyorum teşekkürler.
Aşağı da ki görsel sistemin ilk geldiği bios numarası tavsiye verirseniz sevinirim hayırlı forumlar.
Kullandığım işlemci Ryzen 5 1600 AF
1665933210660.png
1665933247647.png

eski bios ile deneyebilirsin

Eski BIOS ile deneyebilirsin.

Cevabın için teşekkürler eski BIOS da şöyle bir sıkıntı vardı hani PC'yi açıyoruz ya hocam o sırada MSI logosun da kalıp del enter vs yazıyordu işletim sistemi açılmıyordu o yüzden aynı hatayı yaşamamak için 7C52v3e bu BIOS'a mı geçsem diye düşündüm Windows 10 da şöyle bir hata var bilgisayarı yeniden başlat diyorum mesela 4 sn sonra falan anca kendini başlatıyor anın da tepki vermiyor bu şekilde şu an da.

Cevabın için teşekkürler eski BIOS da şöyle bir sıkıntı vardı hani PC'yi açıyoruz ya hocam o sırada MSI logosun da kalıp del enter vs yazıyordu işletim sistemi açılmıyordu o yüzden aynı hatayı yaşamamak için 7C52v3e bu BIOS'a mı geçsem diye düşündüm Windows 10 da şöyle bir hata var bilgisayarı yeniden başlat diyorum mesela 4 sn sonra falan anca kendini başlatıyor anın da tepki vermiyor bu şekilde şu an da.
O dediğin sorun 7C52v3D BİOS'u ile düzeltildi bende aynı anakartı kullanıyorum. İşlemcin zaten Windows 11 desteği yok. Windows 10 da kalman daha iyi olur. BİOS'u düşürmeni tavsiye etmem. Bende şuan 7C52v3G sürümünü kullanıyorum.

O dediğin sorun 7C52v3D BİOS'u ile düzeltildi bende aynı anakartı kullanıyorum. İşlemcin zaten Windows 11 desteği yok. Windows 10 da kalman daha iyi olur. BİOS'u düşürmeni tavsiye etmem. Bende şuan 7C52v3G sürümünü kullanıyorum.
Önemsediğin için teşekkürler hocam İşlemci AF olan model desteği var gözüküyor ve sıkıntısız da çalıştı ama arada sırada dediğim gibi çökme ve biraz iyileştirilmesi gerekiyor ben windows 10 da kalacağım gibi bir süre daha hayırlı geceler

Önemsediğin için teşekkürler hocam İşlemci AF olan model desteği var gözüküyor ve sıkıntısız da çalıştı ama arada sırada dediğim gibi çökme ve biraz iyileştirilmesi gerekiyor ben windows 10 da kalacağım gibi bir süre daha hayırlı geceler
Microsoft'un sitesinde 1600 AF görünmüyordu. 2.nesil işlemcilerle desteği geliyor diye biliyordum.

Microsoft'un sitesinde 1600 AF görünmüyordu. 2.nesil işlemcilerle desteği geliyor diye biliyordum.
Aynen doğrudur ama başka bir forum sitesinde ryzen 5 1600 olan 1.nesil ile geliyor ama AF olan için ryzen 5 2600 yonga seti kullanıldı diye bir şey gördüm galiba yanlışım varsa kusura bakmayın hocam cevaplarınız içinde teşekkürler

Geri