b550-f'te drmos var, b550 gaming plus'ta ise n-channel var. drmos daha iyi, vrm ile alakali bu arada bu muhabbet. ek olarak b550-f'nin ses yongasi da daha iyi, S1200A var. B550 gaming plusta ise alc892 var, alc892 epey giris seviye bir ses yongasi. fiyat farkina bagli. fiyat farki azsa b550-f al. b550-f'nin muadili b550 tomahawk. msi b550 gaming plusin muadili ise asus tuf b550 plus.Teşekkür ederim yanıt için asus rog strix b550-f nasıl alınır mı Sizce? Yada tomahawk yoksa gaming plus üzerine devam mı edeyim?
daha önce x570 gaming plus kullanıyordum o kadar kötü vrm lerri olan bir anakarttı ki ilk onu sattım yerine asus rog b550-f gaming wi-fi anakart aldım.Teşekkür ederim yanıt için asus rog strix b550-f nasıl alınır mı Sizce? Yada tomahawk yoksa gaming plus üzerine devam mı edeyim?
Anladım normalde am5 geçmeyi düşündüm ama bütçe yeterli gelmez am4 üzerinde 3 sene daha devam ederim diye düşünüyorum en azından am6 çıkana kadarb550-f'te drmos var, b550 gaming plus'ta ise n-channel var. drmos daha iyi, vrm ile alakali bu arada bu muhabbet. ek olarak b550-f'nin ses yongasi da daha iyi, S1200A var. B550 gaming plusta ise alc892 var, alc892 epey giris seviye bir ses yongasi. fiyat farkina bagli. fiyat farki azsa b550-f al. b550-f'nin muadili b550 tomahawk. msi b550 gaming plusin muadili ise asus tuf b550 plus.
en uygun neyse onu al ddr4 artık ölü yatırım abartmaya gerek yok
hocam x570'lerde msi komple berbatti onun da sebebi hepsinde ayni vrm semasini ve dizilimini kullanmasiydi ve onlardaki hatayi duzeltmemislerdi. sonradan x570 tomahawk urettiler ve tomahawk sayesinde markanin lekeli imaji bir nebze giderildi. x570 tomahawk, godlike ve unify iyiydi sadece.daha önce x570 gaming plus kullanıyordum o kadar kötü vrm lerri olan bir anakarttı ki ilk onu sattım yerine asus rog b550-f gaming wi-fi anakart aldım.
Oncelikle guzel yorumunuz için teşekkür ediyorum indirim bekleyeceğim inşallah gelir yada elime fırsat geçerse çekerimdaha önce x570 gaming plus kullanıyordum o kadar kötü vrm lerri olan bir anakarttı ki ilk onu sattım yerine asus rog b550-f gaming wi-fi anakart aldım.
size önerim ucuz msi anakartlardan uzak durun. asus her zaman her modeliyle sorunsuz ve stabildir. asus tercihj ediniz. msi anakartların göz boyamasına aldanmayın. sağlamlık ve uzun ömürlülük istiyorsanız kişisel önerim asustur. msi ın en pahalı modelleri çok iyi ancak onlarıda türkiyede kaç kişi alabilir. bu yüzden ucuz anakartlarda asus tercih etmenizi öneririm. özellikle b550 çipsette tuf gaming veya rog strix fazlasıyla işinizi görecektir.
tuf gaming kuzenime aldırdım. rog strix ben kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadık. 3600 5600 5600x 5800x3d işlemciler ve 6 fanlı bir kasada bile anakartın herşeyinden faydalanabiliyorsunuz.
sadece tek eksisi argb portu 1 tane onuda ben 100 150tl ye argb çoğaltıcı kart aldım sata gücü ile tüm fanların ışıklandırmasını tek port üzerinden rahatça çalıştırabiliyorum.
B550f gaming ile tomahawk farklı kulvardaki yarış atları ayrımı dikkatli yapınTeşekkür ederim yanıt için asus rog strix b550-f nasıl alınır mı Sizce? Yada tomahawk yoksa gaming plus üzerine devam mı edeyim?
Alabiliyorsanız elbette tomahawk yada b550f gaming almalısınız a pro ve gaming plus daha alt ürünlerdir.Sizce?
FARKA DEYMEZ hocam uygun olanı al geçSizce?
bende b550 aorus vardı rog msi geçecektim vazgeçtim sattım ddr5 geçtim ölü yatırım ddr4 te maks 3 4k verilir artık anakartaTeşekkür ederim şu an kafamda bişiyler oluştu diyebilirim artık
Kral sen 2 yada 3 konu açmıştım aynısını demiştin ama şu an am5 alsamda giriş seviye alabilirim o yüzden almak istemiyorum.beni 3 sene rahat götüreceğini düşünüyorum o yüzden düşük bi anakart tercihimde değil doğrusu.FARKA DEYMEZ hocam uygun olanı al geç
Mesaj otomatik birleştirildi:
bende b550 aorus vardı rog msi geçecektim vazgeçtim sattım ddr5 geçtim ölü yatırım ddr4 te maks 3 4k verilir artık anakarta