Neler Yeni

MSI G2412F ekranı kaydırınca görüntüde bozulmalar oluyor

Rozenn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Akif Kalyoncu
Merhaba, elimde MSI G2412F modeli monitör var. Önceki monitörüm G2412'nin bozulmasıyla bu model ile değişim yaptılar. Fakat bu sefer DPI kablosu yerine HDMI kablosu ile geldi. Kablonun HDMI olmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama tarayıcıda scroll tuşuna basıp fareyi kaydırarak siteleri kaydırdığımda ekrandaki görüntülerin keskinliği ve parlaklığı artıyor gibi oluyor ve küçük bozulmalar meydana geliyor. Oyunlarda da kamerayı hareket ettirdiğimde ekran parlıyor, keskinleşiyor kötü gözüküyor. Tabii renk değişmesi gibi bir bozulma değil fakat rahatlıkla anlaşılan bir olay. Acaba HDMI bağlantılarda zaten olan bir durum mudur? Yoksa monitörde mi sıkıntı var?

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,164
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Merhaba, elimde MSI G2412F modeli monitör var. Önceki monitörüm G2412'nin bozulmasıyla bu model ile değişim yaptılar. Fakat bu sefer DPI kablosu yerine HDMI kablosu ile geldi. Kablonun HDMI olmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama tarayıcıda scroll tuşuna basıp fareyi kaydırarak siteleri kaydırdığımda ekrandaki görüntülerin keskinliği ve parlaklığı artıyor gibi oluyor ve küçük bozulmalar meydana geliyor. Oyunlarda da kamerayı hareket ettirdiğimde ekran parlıyor, keskinleşiyor kötü gözüküyor. Tabii renk değişmesi gibi bir bozulma değil fakat rahatlıkla anlaşılan bir olay. Acaba HDMI bağlantılarda zaten olan bir durum mudur? Yoksa monitörde mi sıkıntı var?
Monitor Ayarlarınız nedir?

Rozenn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Akif Kalyoncu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitor Ayarlarınız nedir?
Monitör ayarlarımı sıfırladığımda bu bozulmalar yok gibi ama sorunun kaynağının tepki süresi ayarında olduğunu fark ettim tepki süresi ayarını en hızlı moda aldığımda sorun çıkıyor. Fakat aynı monitörün bir önceki versiyonunda böyle bir sorun yaşamadım.

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,164
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Monitör ayarlarımı sıfırladığımda bu bozulmalar yok gibi ama sorunun kaynağının tepki süresi ayarında olduğunu fark ettim tepki süresi ayarını en hızlı moda aldığımda sorun çıkıyor. Fakat aynı monitörün bir önceki versiyonunda böyle bir sorun yaşamadım.
En hızlı modda ghosting normal. 256F kullanıyorum size ayarları atayım.

Oyun modu rts
ai vision açık adaptive sync açık
görüntü iyileştirme zayıf
tepki süresi normal

Bunu Kullanırsanız herhangi bir sııkıntı yaşamamanız lazım.

Rozenn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Akif Kalyoncu
En hızlı modda ghosting normal. 256F kullanıyorum size ayarları atayım.

Oyun modu rts
ai vision açık adaptive sync açık
görüntü iyileştirme zayıf
tepki süresi normal

Bunu Kullanırsanız herhangi bir sııkıntı yaşamamanız lazım.
Hdmi kablosu mu kullanıyorsunuz yoksa dp mu? bir de en hızlı modda sizde de bozulmalar oluyor mu? işin garip tarafı önceki monitörü de en hızlı modda kullanıyordum ve böyle bozulmalar olsa fark edeceğimi düşünüyorum. Ghosting gibi bir şey de değil bir de belki anlatamadım instagramda edit videoları oluyor ya çok keskin parlak saçma sapan bi filtre koyulmuş sanki, ekran kaydığında görüntü öyle oluyor bende. Yalnız sizin ayarları yapınca ekran japon filmine döndü. :D

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,164
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Hdmi kablosu mu kullanıyorsunuz yoksa dp mu? bir de en hızlı modda sizde de bozulmalar oluyor mu? işin garip tarafı önceki monitörü de en hızlı modda kullanıyordum ve böyle bozulmalar olsa fark edeceğimi düşünüyorum. Ghosting gibi bir şey de değil bir de belki anlatamadım instagramda edit videoları oluyor ya çok keskin parlak saçma sapan bi filtre koyulmuş sanki, ekran kaydığında görüntü öyle oluyor bende.
HDMI kullanıyorum. En hızlı modda harflerde ghosting yani blurlanma normal. AI açarsanız düzelme ihtimali yüksek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalnız sizin ayarları yapınca ekran japon filmine döndü. :D
Hocam sizin monitorde bi sıkıntı olması lazım cunku en stabil ve en iyi ayarlar bunlar. Diğer ayarlarda ciddi şekilde renk görüntü bozulması var.

Rozenn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Akif Kalyoncu
HDMI kullanıyorum. En hızlı modda harflerde ghosting yani blurlanma normal. AI açarsanız düzelme ihtimali yüksek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sizin monitorde bi sıkıntı olması lazım cunku en stabil ve en iyi ayarlar bunlar. Diğer ayarlarda ciddi şekilde renk görüntü bozulması var.
Bu oyun modu renkleri biraz değiştiriyor ya o anlamda dedim. Olay tepki süresinde yüksek ihtimalle, tabii ana kaynağı kablo bence. DP kablosuna geçeceğimden farkı anlamış olurum. Bu arada bozulmadan ziyade DP kablosuna geçmenizi öneririm görüntü çok daha iyi ve parlak oluyor. Bu şekilde sanki fsr fullemişim gibi görüntüler berbat.

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,164
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Bu oyun modu renkleri biraz değiştiriyor ya o anlamda dedim. Olay tepki süresinde yüksek ihtimalle, tabii ana kaynağı kablo bence. DP kablosuna geçeceğimden farkı anlamış olurum. Bu arada bozulmadan ziyade DP kablosuna geçmenizi öneririm görüntü çok daha iyi ve parlak oluyor. Bu şekilde sanki fsr fullemişim gibi görüntüler berbat.
İçinden çıkan hdmi aslında kaliteli geldi dp geçmeye çalışacağım kesinlikle.

Top Bottom