Neler Yeni

MSI G274QPX Renk Sorunu

PunkiesT

80+ Bronze
Bu monitörü 11 Ekimde indirim başlığı altında görünce aldım ama renkleri hiç hoşuma gitmedi. Renkler donuk ve canlı değil bir kaç ayar denedim olmadı. Piksel oluştuğunu gördüğüm zamanlar oldu. Ölü piksel veya ghosting sorunu yok. Ama neden o ayna gibi 2K zevkini verecek görüntüyü alamadım. 1080P monitörüm var onun renkleri daha canlı IPS oda. Acaba Asus DuaL 6700XT ekran kartı AMD olduğundan dolayımı bu şekilde oluyor. iade edecektim ama biraz daha deniyeyim dedim sizce ne gibi bir sorunu olabilir.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kağıt üzerinde 136% RGB ve 98% P3 gibi değerleri var gözüküyor. Bu da nerdeyse tasarımcı monitörleri içinde fazlasıyla iyi denilebilir. Firmware güncellemesi varsa yapın. Windows ayarları veya ekran kartından kaynaklı renk ayarlarından olabilir.

PunkiesT

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kağıt üzerinde 136% RGB ve 98% P3 gibi değerleri var gözüküyor. Bu da nerdeyse tasarımcı monitörleri içinde fazlasıyla iyi denilebilir. Firmware güncellemesi varsa yapın. Windows ayarları veya ekran kartından kaynaklı renk ayarlarından olabilir.
her şey güncel bios update filan ayarlara bakıyorum oyun filan biraz bulanık gibi ve net değil ne yazık ki

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Monitör için firmware dedim :) Keskinleştirme ayarları vs. var monitör üzerinde. Internette benzer değerlere sahip MSI monitörlerin ayarlarını bir deneyin isterseniz.

Ek olarak söylediğiniz durum nerde görmüştüm hatırlamıyorum, ekran kartı ayarılarından kaynaklıda olabilir. Süper çözünürlük vs. açıksa onlarıda bir kontrol edin.

PunkiesT

80+ Bronze
Monitör için firmware dedim :) Keskinleştirme ayarları vs. var monitör üzerinde. Internette benzer değerlere sahip MSI monitörlerin ayarlarını bir deneyin isterseniz.

Ek olarak söylediğiniz durum nerde görmüştüm hatırlamıyorum, ekran kartı ayarılarından kaynaklıda olabilir. Süper çözünürlük vs. açıksa onlarıda bir kontrol edin.
Yok HDR açtığında zaten pek bir ayar aktif olmuyor monitörde zaten çok müdahale edilebilir bir ayarı yok 2 3 ayar var. Amd ekran kartı ayarlarında açmadım zaten onları ekran kartımın özellikleri yeterli tek istediğim görüntü kalitesi ve canlı donuk soluk renklerin olmaması oda ne yazık ki olmuyor . LG 29Um67 monitörüm var ayrıca onun renkleri daha canlı ve soluk değil yani karşılaştırma yapıyorum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
fotoğraf at bakalım
Mesaj otomatik birleştirildi:

1080p monitörünle yanyana koy

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Bu monitörü 11 Ekimde indirim başlığı altında görünce aldım ama renkleri hiç hoşuma gitmedi. Renkler donuk ve canlı değil bir kaç ayar denedim olmadı. Piksel oluştuğunu gördüğüm zamanlar oldu. Ölü piksel veya ghosting sorunu yok. Ama neden o ayna gibi 2K zevkini verecek görüntüyü alamadım. 1080P monitörüm var onun renkleri daha canlı IPS oda. Acaba Asus DuaL 6700XT ekran kartı AMD olduğundan dolayımı bu şekilde oluyor. iade edecektim ama biraz daha deniyeyim dedim sizce ne gibi bir sorunu olabilir.
Renk değerleri gayet iyi derecede , eğer ayarlarla ve driver ile alakalı bir problem yoksa panel ile alakalı bir problem olabilir.

PunkiesT

80+ Bronze
fotoğraf at bakalım

1080p monitörünle yanyana koy
Yanyana zaten iki tane kasa var 1650 süperle HDMI ve DP kablosuyla taktım bir sorun gözükmüyor LG monitörümede taktım 6700XT ekran kartlı kasayı ondada bir şey gözükmüyor 1080P de bir sıkıntı yok gibide heralde ekranı ufaltıp 2560*1440 p yağınca pikselleşiyor AMD ekran kartını iyi desteklemiyor gibi.

Renk değerleri gayet iyi derecede , eğer ayarlarla ve driver ile alakalı bir problem yoksa panel ile alakalı bir problem olabilir.
Sürekli ayar çekip duruyorum 1080p alıyorum 2K ya alıyorum monitör ve oyunları skiller bulanık duruyordu nedense ilk defa böyle 2K oyun ve monitörde iken düzgün gösteriyor . Kaç gündür ayar yapıyorum 3 kere Dp kablosunu takarken Pc dondu mesela . Şuan mesela ilk defa böyle ekran iyi duruyor ama dikine biraz uzuyor gibi web sitesindeki şeyler çok ortaya oğru sayfaya yayılmıyor ölçek olarak yanlar boş kalıyor gibi.

Son düzenleme:

meth4sX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
ahmet alaca
Aynı monitöre sahibim ve hiç bahsettiğiniz gibi şeyler yaşamıyorum.

PunkiesT

80+ Bronze
Top Bottom