Neler Yeni

Öneri MSI Laptop alacaklar dikkat!, Hibrit Güç (NOS) özelliği nedir?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,301
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hibrit Güç (NOS) Özelliği Nedir?

Hibrit Güç özelliği, CPU ve GPU'nun ağır yük altında daha uzun süre overclock olmasını sağlar.

• AC adaptör takılı olmalı.
  • Batarya gücü %30'dan yüksekse: Hibrit Güç açık.
  • Batarya %30'un altına düştüğünde: Hibrit Güç kapalı.
  • Batarya %80'e kadar şarj olduğunda ve AC adaptör yeniden takıldığında: Hibrit Güç tekrar aktif olur.

Nos özelliği kapandığı anda cihazınızda ciddi bir performans kaybı yaşayacaksınız. Bataryanız adaptör takılı olmasına rağmen %30 a düşecek.
Örneğin oyunda işlemciniz 157W Ekran kartınız 100W güç çekiyor. Ekran fan ssd bunların tüketimini katmıyorum.
bir anda işlemciniz 65W a düşecek ekran kartınız ise 80W a düşecek, Dynamic boost ve diğer özellikler kapanacak ve ciddi fps düşmeleri yaşayabilirsiniz, oyundan yada içeriğe göre değişir.

Örneğin Stealth serisi cihazlarda hala bu özellik var.

MSI batarya garantisi 1 yıl bu arada. Bu bilgiyi de geçmeliyim.

MSI NoS özelliğine sahip cihazlar sürekli bataryadan yediği için yük altında. 2 yılın sonunda %50-60 ömürde bataryanız kalıyor yada bozuluyor, onun hakkında da bilgilendirmek isterim. Cihaz alırken Adaptör ve Kullanıcı klavuzlarını okumayı unutmayın. Bilerek alın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Prmy

s31ndler

80+
Hibrit Güç (NOS) Özelliği Nedir?

Hibrit Güç özelliği, CPU ve GPU'nun ağır yük altında daha uzun süre overclock olmasını sağlar.

• AC adaptör takılı olmalı.
  • Batarya gücü %30'dan yüksekse: Hibrit Güç açık.
  • Batarya %30'un altına düştüğünde: Hibrit Güç kapalı.
  • Batarya %80'e kadar şarj olduğunda ve AC adaptör yeniden takıldığında: Hibrit Güç tekrar aktif olur.

Nos özelliği kapandığı anda cihazınızda ciddi bir performans kaybı yaşayacaksınız.
Örneğin oyunda işlemciniz 157W Ekran kartınız 100W güç çekiyor. Ekran fan ssd bunların tüketimini katmıyorum.
bir anda işlemciniz 65W a düşecek ekran kartınız ise 80W a düşecek, Dynamic boost ve diğer özellikler kapanacak ve ciddi fps düşmeleri yaşayabilirsiniz, oyundan yada içeriğe göre değişir.

Örneğin Stealth serisi cihazlarda hala bu özellik var.

MSI batarya garantisi 1 yıl bu arada. Bu bilgiyi de geçmeliyim.

MSI NoS özelliğine sahip cihazlar sürekli bataryadan yediği için yük altında. 2 yılın sonunda %50-60 ömürde bataryanız kalıyor yada bozuluyor, onun hakkında da bilgilendirmek isterim. Cihaz alırken Adaptör ve Kullanıcı klavuzlarını okumayı unutmayın. Bilerek alın.
Emeğinize sağlık hocam, ben de msi-asus-acer şeytan üçgeninde dolanıyorum kaç gündür. Msi alma gibi bir niyetim vardı, bunu görmek iyi oldu.

Top Bottom