Neler Yeni

MSI MAG 100R ve B450M S2H fan bağlanması.

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Herkese selam.
Arkadaşlar yeni sistem topladım ve aldığım kasada ön iki fanım çalışmıyor yerim olmadığı için. Anakart üstünde göremedim bir türlü. Eğer bilen gören varsa yardımcı olabilir mi?
Kasanın arka kontrolcüsüne bu fanları bağlayabilir miyim?
Eğer fanları bağlayabiliyorsam ne şekilde nasıl yapmalıyım?
Çoklayıcı mı almalıyım?
Çoklayıcı öneriniz var mı? :D

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Eğer çoklayıcı almadıysan anakarta takamazsın.
Arka kontrolcü Argb hub, fanların pwm girişi ile uzaktan yakından alakası yok.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bir sorum olacaktı. Bu rgb kontrolcüsünü anakartta bir yere takılması gerekiyor mu güç alması için?

• Beğen
Reaksiyonlar: MTBC

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir sorum olacaktı. Bu RGB kontrolcüsünü anakartta bir yere takılması gerekiyor mu güç alması için?
Psu' ya bağlantı yaptığım zaman RGB olarak çalışıyor ancak ARGB için anakart desteği lazım.
Eğer çoklayıcı almadıysan anakarta takamazsın.
Arka kontrolcü Argb hub, fanların pwm girişi ile uzaktan yakından alakası yok.
Çoklayıcı almadım. Almalı mıyım, bunun için açmıştım konuyu zaten hocam.
Anakartım için 4 pine 4 pin çoklayıcı alacağım o zaman. Sağolun, kasa fanlarının hızını ayarlamam mümkün mü acaba?

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Psu' ya bağlantı yaptığım zaman RGB olarak çalışıyor ancak ARGB için anakart desteği lazım.

Anakartım için 4 pine 4 pin çoklayıcı alacağım o zaman. Sağolun, kasa fanlarının hızını ayarlamam mümkün mü acaba?
Anladım ben 100m aldım yani gücünü molexden alsa yeterli olur demi RGB çalışması için?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu ürünü öneririm ben aldım kasayla deneyimleyeceğim yorumları iyiydi ve fiyatı uygun https://urun.n11.com/kablolar/akasa...kontrollu-fan-coklayici-flexa-kablo-P12716317
Fanları ayarlayabilirsiniz diye yorumlar gördüm ve sanırım oluyor hocam

Kendi sitesinde daha ucuz

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Anladım ben 100m aldım yani gücünü molexden alsa yeterli olur demi RGB çalışması için?

Hocam bu ürünü öneririm ben aldım kasayla deneyimleyeceğim yorumları iyiydi ve fiyatı uygun https://urun.n11.com/kablolar/akasa...kontrollu-fan-coklayici-flexa-kablo-P12716317

Tamam hocam bir araştırayım olmadı bu akşam bilgisayarcıya uğrayıp alayım.

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR

Dostum bu kasada öndeki iki fan da 4 pin girişli. Arka fan 4 pin girişli ancak bu ürünü incelediğimde 4'ü 3 pin bir tanesi 4 pin girişli. çıkışta 4 pin girişli. Kafam karıştı, ön fanlar 4 Pin olduğundan bunları kullanamayacak mıyız? :D

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dostum bu kasada öndeki iki fan da 4 pin girişli. Arka fan 4 pin girişli ancak bu ürünü incelediğimde 4'ü 3 pin bir tanesi 4 pin girişli. çıkışta 4 pin girişli. Kafam karıştı, ön fanlar 4 Pin olduğundan bunları kullanamayacak mıyız? :D
Hayır kullanabilirsiniz. Sık sorulan sorulardan birisi ikinci kez çoklayıcı aldım ilk kullandığım da öyleydi. Burada birisi 4 pin o pin üzerinden fanların hepsinin hızını kontrol ediyor hepsi eşit çalışıyor diğerleri 3pin olsa da oraya 4 pin fan takıyoruz sorunsuz çalışıyor. İçin rahat olsun

• Beğen

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Hayır kullanabilirsiniz. Sık sorulan sorulardan birisi ikinci kez çoklayıcı aldım ilk kullandığım da öyleydi. Burada birisi 4 pin o pin üzerinden fanların hepsinin hızını kontrol ediyor hepsi eşit çalışıyor diğerleri 3pin olsa da oraya 4 pin fan takıyoruz sorunsuz çalışıyor. İçin rahat olsun

CPU Fan üzerine mi yoksa sys_fan üzerine mi takıyoruz?

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Sys_fan
CPU fana işlemci fanını takın çünkü işlemci sıcaklığına göre o pini ayarlıyor sistem
Aslında sıcaklık arttıkça hız artacağı için oraya bağlayıp dönüş hızını oradan ayarlasak çok mantıklı olmaz mı?
:D

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Aslında sıcaklık arttıkça hız artacağı için oraya bağlayıp dönüş hızını oradan ayarlasak çok mantıklı olmaz mı?
:D
Ama işlemci sıcaklığına göre kendisi otomatik ayarlar o pin. Sys_fan kısmına takınca bildiğim kadarıyla orayı da kontrol edebilirsin. :)

• Beğen
Top Bottom