Neler Yeni

Çözüldü✓ Msı Mag Forge m100R Kasamın fanları çalışıyor ama RGB ışıkları yanmıyor?

WessauR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fethullah ÖZAYSIN
Anakartım gigabyte b550m ds3h
Kasam msı mag m100R

Kasamın bütün bağlantılarını yaptım kasada zaten rgb modülleri var modüler hazır bir şekilde geliyor sadece 2 bağlantısı boşta biri sata girişi gibi geniş güç girişi
Bunların bağlantılarını yaptım lakin benim anakartım da rgb yeri yok sanırım varsa da ben bulamadım
Kasanın kurulumunu tamamladıktan sonra test yaptım kasamın her parçası çalışıyor lakin rgb leri yanmıyor ve rgb mod düğmesi çalışmıyor

SWotN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erhan Yaşar
dostum kasanın arkasında bir adet rgb kontrolcüsü olması lazım küçük bir model orda bağlantılar doğru mu bakar mısın ayrıca anakartında rgb vs argb olarak iki bağlantı noktan da var

WessauR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fethullah ÖZAYSIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum kasanın arkasında bir adet rgb kontrolcüsü olması lazım küçük bir model orda bağlantılar doğru mu bakar mısın ayrıca anakartında rgb vs argb olarak iki bağlantı noktan da var
Evet öyle bir kontrolcü var kasanın üstünde hazır kurulu bir şekilde gelmişti hatta bütün soketlerini çıkarıp tekrar taktım peki anakarttaki rgb soketini rgb mi yoksa argb mi takmalıyım

SWotN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erhan Yaşar
sizin fanlarınız argb yani d_led yazan 3 pinli olana takmalısınız 4 pinliye zaten girmeyecektir ayrıca tekrar takarken gücü ters bağladıysanız kontrolcü üstündeki o yüzden de çalışmayabilir

WessauR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fethullah ÖZAYSIN
sizin fanlarınız argb yani d_led yazan 3 pinli olana takmalısınız 4 pinliye zaten girmeyecektir ayrıca tekrar takarken gücü ters bağladıysanız kontrolcü üstündeki o yüzden de çalışmayabilir
Eve geçince bağlantıyı tekrar gözden geçireceğim anakart bağlantısını da dediğiniz yere monte edeceğim denedikten sonra tekrar bilgi veririm ilginiz için teşekkür ederim

WessauR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fethullah ÖZAYSIN
Kasanın rgb fanlarında bir problem yokmuş sadece anakarttan rgb kontrolüne bağlamamıştım onuda sizin sayenizde yaptım şuan çalışıyor bir sıkıntı yok.
Soruna gelecek olursak sorun elimde cooler Masterın sıvı soğutması vardı rgb kendinden küçük kontrolcüsü olan ben de kendi kontrolcüsünü kullanmadan kasanın kontrolcüsünü kullanmak istemiştim lakin bir türlü devreye alamamıştım sıvı soğutmanın rgb fanları çalışıyordu kasanın rgb fanları çalışmıyordu sizin dediğiniz gibi anakartta rgb soketini taktıktan sonra bütün fanların ışıkları yandı ama bu seferde sadece düz renk beyaz ve kontrol edilemiyor değiştiremiyordu bende sıvı soğutmaların bağlantılarını söküp denedikten sonra sorunu bulmuş oldum
Sizin sayenizde hem bir bilgi hemde bir sorunu çözmüş oldum ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum.

Top Bottom