Yardım MSI MAG PANO M100R hakkında

Cheazy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
696
Önümüzdeki ay bu kasayı almak istiyorum ama aklımda bir kaç soru var.

1- her anakarta uymaz diyen var uyar ddiyen var. Aslı nedir? anakartım msı m520 mapro

2-anakartımda argb rgb falan desteği bulunmuyor. Nasıl bir dönüştürücü almam gerekiyo ya da nası bi yol izliyim, bazı kasalarda var bunda da var mı donusturucu vs?

3. ve son olarak fan hızı, renk ayarları falan uygulamadan yapılıyor mu?

Önümüzdeki ay bu kasayı almak istiyorum ama aklımda bir kaç soru var.

1- her anakarta uymaz diyen var uyar ddiyen var. Aslı nedir? anakartım msı m520 mapro

2-anakartımda argb rgb falan desteği bulunmuyor. Nasıl bir dönüştürücü almam gerekiyo ya da nası bi yol izliyim, bazı kasalarda var bunda da var mı donusturucu vs?

3. ve son olarak fan hızı, renk ayarları falan uygulamadan yapılıyor mu?
1.sorunun cevabı evet ATX formatına kadar her anakart sığar

2.sorunda kasanın arkasında kontrolcü olup olmamasından bahsediyorsun herhalde kontrolcü var

3.sprunun cevabını bilmiyorum

1.sorunun cevabı evet ATX formatına kadar her anakart sığar

2.sorunda kasanın arkasında kontrolcü olup olmamasından bahsediyorsun herhalde kontrolcü var

3.sprunun cevabını bilmiyorum
tamam kardeşim ben yatıyorum cevaplar CIN tesekuler

• Anakart ile uyumlu.
  • Anakartın RGB başlığı uyumlu olmasa bile kendi kontrolcüsü mevcut. Üzerindeki tuş ile belirli RGB modları arasında geçiş yapılabiliyor.
  • Fanlarda hız kontrolü mevcut. Fan kontrolcüsü, anakarta fan soketi üzerinden bağlanarak anakart üzerinden kontrol edilebiliyor.

1. Micro atx bayağı sığar atx için yapılmış eatx bile sığar sanırsam boyutları yazıyor bakmak gerek ayrıntılı.

2. Kasanın içinde rgb birleştiricisi gelir ve Led tuşu ile renkleri değiştirebilirsin.

3.Fan hızını biostan yapabilirsin. Fan çoklayıcısı alman gerekebilir ama yaparsın.

Renk ayarını bilgisayardan uygulama ile yapman için argb veya rgb olması lazım ama bir başka yol da usb ile de çalışan kontrolcüler de var.
Örnek olarak.

• Uygulama GEREKMEZ.
  • RGB kontrolü, kasanın reset tuşuna basılarak yapılır.
  • Reset tuşu farklı renk modları arasında geçiş yapar (sabit renkler, geçiş efektleri vs.)

Fan Hızı Ayarı:

• Fanlar, 3-pin DC fanlar veya 4-pin molex/sabit voltaj olabilir (bu modele göre değişebilir).
  • Kasada gelen ARGB hub, genellikle fan hızını kontrol etmez, sadece RGB’yi kontrol eder.
  • Anakartta fan kontrolü varsa, fanlar oraya bağlanırsa hız ayarı yapılabilir anakartında bu kısıtlı olabilir.
  • Eğer fanlar doğrudan PSU'ya bağlıysa, fan hızı sabit kalır ve uygulamayla veya BIOS’la kontrol edilemez

MSI MAG PANO M100R zaten içinde bir ARGB hub ile gelir.
👉 Anakartta ARGB olmasa bile, kasadaki reset tuşu üzerinden fanların renkleri kontrol edilebilir.
Yani:
⚙️ RGB için ekstra dönüştürücü almasına gerek yok.
🎨 Sabit modlu olsa da, renkleri değiştirilebilir.
🔌 Kasa PSU’dan güç alır, RGB fanlar da bu şekilde çalışır.

✅

MSI MAG PANO M100R kasası, MSI Micro-ATX anakartı ile tamamen uyumludur. Montajda da bir sıkıntı çıkmaz.

1. Micro atx bayağı sığar atx için yapılmış eatx bile sığar sanırsam boyutları yazıyor bakmak gerek ayrıntılı.

2. Kasanın içinde rgb birleştiricisi gelir ve Led tuşu ile renkleri değiştirebilirsin.

3.Fan hızını biostan yapabilirsin. Fan çoklayıcısı alman gerekebilir ama yaparsın.

Renk ayarını bilgisayardan uygulama ile yapman için argb veya rgb olması lazım ama bir başka yol da usb ile de çalışan kontrolcüler de var.
Örnek olarak.

Örnek olarak.
kasaya 5k domalıp niye ekstra 3k sadece renk değiştiren bir şeye vereim hocam?

fanları kapayıp açma renklerini falan kontrol etme bir yazılım üzerinden kontrol edilmez mi, anakart msi kasa msi?

msi centerden falan ayarlamam lazım benim bu kadar para verip ya

fanları kapayıp açma renklerini falan kontrol etme bir yazılım üzerinden kontrol edilmez mi, anakart msi kasa msi?

Örnek olsun diye arattım sadece.
Google veya başka siteler doğru dürüst linkleri yok. Daha fazla araştırınca bunun fuhuş fiyat olduğu çıktı.

Sen anakarta yeterli para vermemişsin ki.

Senin anakarta bir şekilde bağlaman gerek normalde anakarta oluyor girişler ama senin anakart ucuz olduğundan yok. Kolaycana 50 TL lik ek kablo alarak bağlanırdı. Sende giriş olmadığından diğer seçenek usb kalıyor. Nasıl görmesini bekliyorsun başka rgb yi bağlamadan.

Anakartta yoksa tek seçenek kontrolcüye bağlı tuş veya kumanda

Örnek olsun diye arattım sadece.
Google veya başka siteler doğru dürüst linkleri yok. Daha fazla araştırınca bunun fuhuş fiyat olduğu çıktı.

Sen anakarta yeterli para vermemişsin ki.

Senin anakarta bir şekilde bağlaman gerek normalde anakarta oluyor girişler ama senin anakart ucuz olduğundan yok. Kolaycana 50 TL lik ek kablo alarak bağlanırdı. Sende giriş olmadığından diğer seçenek usb kalıyor. Nasıl görmesini bekliyorsun başka rgb yi bağlamadan.
https://www.teknobiyotik.com/donani...lir-3pin-rgb-3-pin-fan-rgb-fan-coklayici.html

gider bunu alır istediğim gibi de kumanda dan ayar yaparım zırto razerin mallarına domalmam o kadar

ek olarak benıom sorum anakarttan drıverdan falan ayar yapılmuıoyr mu bu kasada onu sorruyorunm

gider a21 plus alırım boyle sacama derlerı varsa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,928
Üyeler
189,010
Son üye
rexocan
Geri