Neler Yeni

MSI MPG A750GF 750W HAKKINDA!!

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Serhat Ezel
Arkadaşlar herkeze iyi akşamlar diliyorum. Öncelikle emek verip bana cevap vericek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Konuya gelecek olursak;

Yeni topladığım bilgisayarımda psu olarak MSI MPG A750GF modelini tercih ettim. Ancak bazı forumlarda araştırırken bu psu nun ups ile kullanılmasının daha doğru olduğunu ileri sürenler var. Bu olay benim kafama takıldı yani şimdi bu psu yu kullanan herkes ups mi satın alacak? veya Bu psu yu ups siz kullanmak her ne kadar mümkün olsada bileşenlere zarar verme ihtimalimi var? Bu sorulara bir cevap bulamadım. Siz cevaplayabilirseniz sevinirim.

Herkese iyi forumlar dilerim.

batuu123

80+ Bronze
korumaları tamsa upsye gerek yok ki upsnin amacı akımları kontrol edip kısa devre yapmasını önlemek yani elektrik gidince falan kontrollü kapatıyor 5 dakika içinde sistemi ama korumalar varsa zaten akım değişse de elektrik gitse de kısa devre yapsa da kendini korur psu

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,933
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hayır, abartı tamamiyle.

ka.dir18

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
339
İsim
Kadir Danacı
abartı bir sorun olcağını düşünmüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Serhat Ezel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
korumaları tamsa ups ye gerek yok ki ups nin amacı akımları kontrol edip kısa devre yapmasını önlemek yani elektrik gidince falan kontrollü kapatıyor 5 dakika içinde sistemi ama korumalar varsa zaten akım değişse de elektrik gitse de kısa devre yapsa da kendini korur psu
Anladım. Cevap için teşekkürler. Yalnız psu nun yanında sistemin diğer bileşenlerine zarar vermesinden de bahsediyorum. Diğer forumlarda pwr_ok yanlış ayarlanmış bu psu da ve buda elek elektrik kesintisinde parçalara yanlış voltaj gitme ihtimalinden de bahsedilmiş. Yabancı forumları ve hatta incelemelerini de araştırdım ama onunla ilgili bişey bulamadım. Asıl demek istediğim buydu. Bunu nasıl açıklığa kavuşturacağım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır, abartı tamamiyle.
Banada saçma geldi zaten. Yani bu psu yu alan illa ups almak zorunda olsa o zaman bu ürünü satıştan çekmeleri lazım.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Anladım. Cevap için teşekkürler. Yalnız psu nun yanında sistemin diğer bileşenlerine zarar vermesinden de bahsediyorum. Diğer forumlarda pwr_ok yanlış ayarlanmış bu psu da ve buda elek elektrik kesintisinde parçalara yanlış voltaj gitme ihtimalinden de bahsedilmiş. Yabancı forumları ve hatta incelemelerini de araştırdım ama onunla ilgili bişey bulamadım. Asıl demek istediğim buydu. Bunu nasıl açıklığa kavuşturacağım?

Öyle bir durum olsa ürünler piyasadan çekilip revize edilip tekrar piyasaya çıkardı. Yanlış ayarliyacak kadar kötü mühendisleri olduğunu sanmam :D. Bana abartı geldi bunlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Serhat Ezel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Banada saçma geldi zaten. Yani bu psu yu alan illa ups almak zorunda olsa o zaman bu ürünü satıştan çekmeleri lazım.

Öyle bir durum olsa ürünler piyasadan çekilip revize edilip tekrar piyasaya çıkardı. Yanlış ayarliyacak kadar kötü mühendisleri olduğunu sanmam :D. Bana abartı geldi bunlar.
Evet haklısınız sanırım ama bu durumda kesin bir cevap arıyorum sonuçta para verip aldım ve sistemimin böyle absürt bişeyden ötürü çuvallamasını veya hatta öyle bir ihtimal bile olmasını istemem:)

0.2ms boyunca parcalara yanlış voltaj gidiyor, çok fazla bir süre degil ama burada kötü taraf bunu 1500 TL vererek almanız. 400 TL'ye aldığınız psuda beklersiniz belki ama 1500 TL'ye kabul edilemez.

ups varsa sorun olmaz bu arada, pwr_ok'un mevzusu ani kesintilerde (elektrik kesintisi gibi) ortaya cikar. msi sag olsun hold up time ve pwr_ok'tan sorumlu kapasitorleri uretim maliyeti dussun diye kucuk tutmus, sonuc da bu.
Buradada arkadaş belirtmiş hatta?

Son düzenleme:

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu mesajı ta 30 Nisan 2022'de yazmışım, o günden bugüne bilgilerimiz ve standartlarımız genişledi tabii ki.

Bu 0.2ms fark 100% yük için geçerli, daha düşük yük durumlarında bu fark olmayacaktır. Dolayısı ile sistemi tam yükte kullanmayacaksanız, ki bu zor, UPS kullanmanıza gerek yok.

Kaldı ki elektrik kesintisi için hiçbir PSU 100% garantili değildir, elektrik kesintilerinden tam koruma için UPS almalısınız.

yolcu37

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kadir Demir
Arkadaşlar herkeze iyi akşamlar diliyorum. Öncelikle emek verip bana cevap vericek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Konuya gelecek olursak;

Yeni topladığım bilgisayarımda psu olarak MSI MPG A750GF modelini tercih ettim. Ancak bazı forumlarda araştırırken bu psu nun ups ile kullanılmasının daha doğru olduğunu ileri sürenler var. Bu olay benim kafama takıldı yani şimdi bu psu yu kullanan herkes ups mi satın alacak? veya Bu psu yu ups siz kullanmak her ne kadar mümkün olsada bileşenlere zarar verme ihtimalimi var? Bu sorulara bir cevap bulamadım. Siz cevaplayabilirseniz sevinirim.

Herkese iyi forumlar dilerim.

Aynı psuyu bende almayı düşünüyorum ses konusunda nasıl yazar mısınız?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Serhat Ezel
Aynı psuyu bende almayı düşünüyorum ses konusunda nasıl yazar mısınız?

Sistemde genellikle oyun oynuyorum ve kasanın diğer fanları sessiz olmasına rağmen psu nun sesini hiç duymadım. Sisteme yüklenen oyunlar oynuyorum genellikle.

Bu mesajı ta 30 Nisan 2022'de yazmışım, o günden bugüne bilgilerimiz ve standartlarımız genişledi tabii ki.

Bu 0.2ms fark 100% yük için geçerli, daha düşük yük durumlarında bu fark olmayacaktır. Dolayısı ile sistemi tam yükte kullanmayacaksanız, ki bu zor, UPS kullanmanıza gerek yok.

Kaldı ki elektrik kesintisi için hiçbir PSU 100% garantili değildir, elektrik kesintilerinden tam koruma için UPS almalısınız.
Anladım. Bende zaten AAA oyunlar oynuyorum full yükte kullanmıyorum. Oyunlar yüzde 100 yük bindirmiyordur herhalde.

Bu arada yüzde 100 den kastınız sistem için mi yoksa psu içinmi?

Son düzenleme:
Top Bottom