Neler Yeni

MSI X470 Gaming Plus sistemde "VGA LED" yanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berk Göl
Selam arkadaşlar, dün gece sorunsuz şekilde kapattığım bilgisayarımı şu an açamıyorum.

Bilgisayar açılırken anakart üstündeki VGA LED'i kırmızı yanıyor. Ekran gelmiyor.
Donanımlarım;

• MSI X470 Gaming Plus.
  • MSI 1080 Armor 8 GB OC.

Birçok çözüm denedim ancak sizlerin de bilgisine başvurmak istedim. Belki başına gelen olmuştur.

Şimdiden teşekkürler.
1669147696489.png

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Bu ışık ekran kartı ile ilgili bir şeyler yolunda gitmiyorsa yanar ve bir eksiklik/hata vardır. Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin, kabloyu farklı portlarda deneyin. BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin. RAM'ler de sorun yaratıyor olabilir, onları da anakart kitapçığına göre doğru slotlara takın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berk Göl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu ışık ekran kartı ile ilgili bir şeyler yolunda gitmiyorsa yanar ve bir eksiklik/hata vardır. Bir şeyde temassızlık veya gevşeklik de olabilir. Ekran kartını çıkarıp düzgün şekilde oturtun ve güç bağlantısını tekrar yapın. Ekran kartı ve monitör bağlantısını da bir kontrol edin, kabloyu farklı portlarda deneyin. BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin. RAM'ler de sorun yaratıyor olabilir, onları da anakart kitapçığına göre doğru slotlara takın.
Cevabınız için teşekkürler, maalesef ki yazdığın tüm çözümleri denedim.
Ekran kartını çıkardım, söktüm, temizledim, tekrar farklı slotlarda olmak üzre denedim.
Bios sıfırlamayı tüm farklı yollardan yaptım.
Bios son sürümü yüklüydü zaten fakat şu an bios ekranına giremediğim için update yapamıyorum, ekrana güç gelmiyor.
Ramleri tek tek denedim, farklı slotlarda denedim.
Tüm güç kablolarını kontrol ettim.
İki farklı ekranımda hdmi ve dp ile denemelerde bulundum.

Özetle sistem açılırken cpu kontrolünde cpu ledi yanıp söndükten sonra vga yı atlayamıyor. Yarın farklı bir ekran kartı ile deneme yapacağım fakat bu gece farklı bir çözüm önerisi belki gelir diye umut ediyorum.

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Cevabınız için teşekkürler, maalesef ki yazdığın tüm çözümleri denedim.
Ekran kartını çıkardım, söktüm, temizledim, tekrar farklı slotlarda olmak üzre denedim.
Bios sıfırlamayı tüm farklı yollardan yaptım.
Bios son sürümü yüklüydü zaten fakat şu an bios ekranına giremediğim için update yapamıyorum, ekrana güç gelmiyor.
Ramleri tek tek denedim, farklı slotlarda denedim.
Tüm güç kablolarını kontrol ettim.
İki farklı ekranımda hdmi ve dp ile denemelerde bulundum.

Özetle sistem açılırken cpu kontrolünde cpu ledi yanıp söndükten sonra vga yı atlayamıyor. Yarın farklı bir ekran kartı ile deneme yapacağım fakat bu gece farklı bir çözüm önerisi belki gelir diye umut ediyorum.
ekran kartın da sorun var yüksek ihtimalle umarım çözümü bulursunuz

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hakan aydın
Merhabalar bahsettiğiniz sorunun aynısını bende yaşıyorum. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Top Bottom