Neler Yeni

MSÜ nasıl kazanılır ne yapmalıyım?

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben bile kaç senedir hazırlanıyorum, arkadaşlarımla her boş bulunduğumuz zaman gerçek mülakata giriyormuş gibi mülakat yapıyorum. Yine de kendimi hazır hissetmiyorum. Sınavım iyi geçti ama mülakatta ne olacak bakayım.
Mülakatta,filoda kaç tane ve hangi model uçaklar var,anayasa maddeleri gibi sorular sormazlar merak etme,gözünüzde bu kadar büyütmeyin mülakatı.''aaa,eee,ııı' diyerek takılmadan,kendinizi düzgün bir biçimde ifade edin yeter.Kısaca kitabını özenle yazan bir yazar gibi Türkçeyi iyi de düzgün kullanın.Emin olun hiç beklemediğiniz tarzlarda sorular soruyorlar ve ders,matematik yada fizik ile ilgisi yok :).

efesnmezz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Efe
babam suriye( rejim) operasyonunda neredeyse 8 saat havada kalmıştı ( tanker uçagı ile yakıt dolduruyorlar havada dahil) G kuvveti yüzünden yürümekte zorluk çekebiliyorsun ve psikolojin bozulabilir bu yüzden kesinlikle para için yapma eğer bu vatan uğruna canını bile verebilecek isen bu meslegi yap

jexper67

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
695
İsim
Eren Özkan
Mülakatta,filoda kaç tane ve hangi model uçaklar var,anayasa maddeleri gibi sorular sormazlar merak etme,gözünüzde bu kadar büyütmeyin mülakatı.''aaa,eee,ııı' diyerek takılmadan,kendinizi düzgün bir biçimde ifade edin yeter.Kısaca kitabını özenle yazan bir yazar gibi Türkçeyi iyi de düzgün kullanın.Emin olun hiç beklemediğiniz tarzlarda sorular soruyorlar ve ders,matematik yada fizik ile ilgisi yok :).
Eskiden sorulan mülakatları araştırdığımda o sonuca vardım. Kesin birisinin ağzından duymadım. Ama şu dediğim cepe, hangi komutan, nerede ne yapmış gibi sorular soruluyor. Bizzat giren kişi söyledi.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam bişi sorucaktım 5cmi geçen iz derken ne için önemli merakımdan soruyorum 8cm jilet izi var mesela sınava girdim puanı aldım almazlar mı beni ?
Yüz bölgesindeki izler için en fazla 4cm,vücudun diğer görünen bölgelerinde olan izler en fazla 10cm'ye kadar sorun yaratmaz.
(2018'de böyle imiş yönetmelik.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
İlker
Bu Yollardan Başarıyla Geçmiş Ve Sonrasından Ayrılmış Biri Olarak Özelden İstediğin Zaman Mesaj Atabilirsin... :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Mustafa Arıyer
Yüz bölgesindeki izler için en fazla 4cm,vücudun diğer görünen bölgelerinde olan izler en fazla 10cm'ye kadar sorun yaratmaz.
(2018'de böyle imiş yönetmelik.)
Amacı ne peki ?anlayamadım. Adam belki küçükken kaza geçirdi ve orda dikiş izi var ama mesleği yapmak istiyor yapamaz mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
İlker
Amacı ne peki ?anlayamadım. Adam belki küçükken kaza geçirdi ve orda dikiş izi var ama mesleği yapmak istiyor yapamaz mı ?
Merhabalar, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yönetmeliği Çerçevesinde Bulunan Ve Belirlenen Maddeleri İçerdiği Taktirde Olum/Olumsuz Sonuç Komisyon Tarafından Karara Bağlanır. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Daire Başkanlığına Bu Sonuçlar Yönlendirilir. Olay Örgüsü Sonuç İçin Önem Arz Etmemekte.

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
Bu tarz cümleler ile bir yere varamaz bir iş yapamazsın.
''Vatanına en iyi hizmet eden görevini en iyi yapandır''
Maaş ilgisi ile de görev yapılmaz.Bu işler kolay şeyler değil yada çocuk oyuncağı şeyler değil.
Bir tek sen,yüzlerce belki binlerce farklı ailenin hayatını etkileyeceksin.
-
Dağda bayırda hayatlarının daha başında binlerce genç asker var.Hiç birisi bu işe başlarken ''maaşa bak be off'' diyerek yapmadı sen,ben,o rahat uyusun diye hayatlarını dağlarda harcıyorlar.
-
Ben maaş için değil vatan için yapmak istiyorum diyorsan o zaman çalış yap derim.
Sadece uçak uçuruyorsun canım ne var demek ile olmuyor yediğin G kuvveti,yanında kol uçuşu yapan silah arkadaşlarının sorumluluğu her şey sende.
Kardeş bak bana sürekli zor zor diyip diyorsunuz.
Biliyorum farkındayım.
Ama ben vatanperver bir insanım.
(Demekle olunmuyor ama cidden kanıtlama fırsatım olsa bi dk düşünmem)
Maaş için yaparım yapmam o benim bileceğim iş eğer maaşı bilmiyorsanız lütfen tekrar edip alıntı yapıp cevap vermeyin.
Çünkü sürekli aynı şeyleri diyorsunuz.

Yinede teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

babam suriye( rejim) operasyonunda neredeyse 8 saat havada kalmıştı ( tanker uçagı ile yakıt dolduruyorlar havada dahil) G kuvveti yüzünden yürümekte zorluk çekebiliyorsun ve psikolojin bozulabilir bu yüzden kesinlikle para için yapma eğer bu vatan uğruna canını bile verebilecek isen bu meslegi yap
Biraz babanız Hakkında bilgi verir misiniz?

Bu Yollardan Başarıyla Geçmiş Ve Sonrasından Ayrılmış Biri Olarak Özelden İstediğin Zaman Mesaj Atabilirsin... :)
Bu konu altında yazıp.
Herkesin bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.
Mesala tam olarak ne işle uğraşıyorsun.
Yada neden ayrıldın?
Kaç para alıyorsun? Vs.
Değinebilirsin

efesnmezz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Efe
Biliyorum farkındayım.
Maaş için yaparım yapmam o benim bileceğim iş eğer maaşı bilmiyorsanız lütfen tekrar edip alıntı yapıp cevap vermeyin.

Yinede teşekkür ederim.

Bu konu altında yazıp.
Yada neden ayrıldın?
Kaç para alıyorsun? Vs.
Değinebilirsin
"Maaş için yaparım yapmam o benim bileceğim iş eğer maaşı bilmiyorsanız lütfen tekrar edip alıntı yapıp cevap vermeyin. " maaş için yapacksan hiç pilot olma güzel kardeşim neymiş senin bileceğin işmiş burdan gelmissin askeri disiplini bilmeden benim bileceğim iş dersen zaten komutanlar mulakatta anlar senin gözünü oyarlar sana bilgi vermeye gerek yok hava kuvvetlerinde menfaate yer yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
İlker
Biliyorum farkındayım.

Yinede teşekkür ederim.

Bu konu altında yazıp.
Yada neden ayrıldın?
Kaç para alıyorsun? Vs.
Değinebilirsin
Merhabalar Kardeşim, Bu Sorduğun Soruların Cevaplarının Bazılarını Maalesef Ben Dahil Çoğu Kişi Sana Net Cevaplarını Ver(-e)mez. İçeride Yaşanan İçeride Kalması Gerekir İnternette Anlatılanların %80-85'lik Kısmının Doğru Olmadığının Sana Garantisini Verebilirim. Şuan Ki Önceliğin Ders Ve Spor Olmalı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Aldığı Karar Doğrultusunda Sana Bu Garantiyi Veriyorum Kimse Bu Hazzı Çöpe Atmak İstemez. Anladığım Kadarıyla Güzel Bir Sevdaya Kapılmışsın Umarım Hakkında Hayırlısı Olur... :)

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
Merhabalar Kardeşim, Bu Sorduğun Soruların Cevaplarının Bazılarını Maalesef Ben Dahil Çoğu Kişi Sana Net Cevaplarını Ver(-e)mez. İçeride Yaşanan İçeride Kalması Gerekir İnternette Anlatılanların %80-85'lik Kısmının Doğru Olmadığının Sana Garantisini Verebilirim. Şuan Ki Önceliğin Ders Ve Spor Olmalı. Milli Savunma Bakanlığı'nın Aldığı Karar Doğrultusunda Sana Bu Garantiyi Veriyorum Kimse Bu Hazzı Çöpe Atmak İstemez. Anladığım Kadarıyla Güzel Bir Sevdaya Kapılmışsın Umarım Hakkında Hayırlısı Olur... :)

Ekşide yorumları okudum kazanmak zor diyorlar.
Tamam ders ve spora özen göstüyorum.
Ama şu göz korkusu vs. Korkuyorum.
Cidden askeri pilotaj olmak boş hayal mi?

Yapamaz. Bir ülkenin ordusu demek prestiji demek binlerce güzel fiziğe sahip adam varken neden izi olan görünüşünde kusur olan adamı orduya alsınlar? Bu sadece diğer ülkelere yaptığı gövde gösterisi de değil. O askerin akıllara kazınacak bir kusuru olmaması gerek deşifre olmaması için.

Boş hayal değil, orası senin hayal ettiğin gibi bir yer değil. Senin aradığın şeyler için gidilebilecek bir yer değil.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Hayır boş bir hayal değil,zormu evet ama çalışırsan yapabilirsin.
Ama ben yerinde olsam uçak mühendisi olup yurt dışında yaşardım.Northrop Grumman, Lockheed Martin,EADS,Boeing,Dassault Aviation,BAE Systems,Leonardo,General Dynamics gibi nice firmalarda çalışma imkanı bulabilirsin.
Pilotluk boş bir hayal değildir bir sevdadır,gökyüzüne olan bir sevda.
Yapabilirim dersen yaparsın.
Mülakat zor,o zor,bu zor diye düşünme,korkma.

Top Bottom