Neler Yeni

Muhabbet kuşum sürekli bir yerleri ısırmak istiyor

Eren045

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şahin Eren S.
Bu sabah saat 8 de kuşun kafesini actım elimi sokup cıkarmak istedim elime gelmeyince dışarda bekledim 1 2 dk içinde geleyince pc nin başına oturdum 5-6 dk sonra omzuma geldi.

Bu ilk soru neden kafesi açtığımda gelmedi?

sonra kafesten cıktığından beri sürekli bişeyleri çiğnemek ısırmak istiyor hani böyle saldırmak gibi değil ama yemek gibi önüne yem koyunca kaçtı yemi aldım tekrar kafese koydum telefonun kılıfını parcaladı klavyemi ısırmak istedi fln yani her şeyi ısırmak istiyor. (şuan tüy döküyor maviden yeşile dönüyor onun bi etkisi olabilir mi?

bu 2. soru

kuşa bi trlü kendimi alıştıramadım sevbmek istediğim zaman cok can acıtıcı bir şekilde elimi ısırıp kaçıyor( kaçıyor derken elimden 3-4 adım uzaklaşıyor) önçeden kafesin içine yandan parmağımı soktuğumda kendini sevdiriyordu şimdi birazcık parmağımı yaklaştırsam ani bir şekilde ısırmaya calışıyor.

bide kuşuma ballı kraker aldım 1 ay içinde 5 tane bitirdi o zararlı olur mu yada 1 ayda daha az mı vereyim LÜTFEN YARDIM EDİN KUŞUMUN Bİ SIKINTISI MI VAR?

ha bu arada bu konuyu acarken full kolumun
st
nde durdu ve kendini kaşıdı bide benim pc bayaa eski ve acıldığında cok ses cıkarıyor sesten korkmuş olabilir mi?

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bu sabah saat 8 de kuşun kafesini actım elimi sokup cıkarmak istedim elime gelmeyince dışarda bekledim 1 2 dk içinde geleyince pc nin başına oturdum 5-6 dk sonra omzuma geldi.

sonra kafesten cıktığından beri sürekli bişeyleri çiğnemek ısırmak istiyor hani böyle saldırmak gibi değil ama yemek gibi önüne yem koyunca kaçtı yemi aldım tekrar kafese koydum telefonun kılıfını parcaladı klavyemi ısırmak istedi fln yani her şeyi ısırmak istiyor. (şuan tüy döküyor maviden yeşile dönüyor onun bi etkisi olabilir mi?

bu 2. soru

kuşa bi trlü kendimi alıştıramadım sevbmek istediğim zaman cok can acıtıcı bir şekilde elimi ısırıp kaçıyor( kaçıyor derken elimden 3-4 adım uzaklaşıyor) önçeden kafesin içine yandan parmağımı soktuğumda kendini sevdiriyordu şimdi birazcık parmağımı yaklaştırsam ani bir şekilde ısırmaya calışıyor.

bide kuşuma ballı kraker aldım 1 ay içinde 5 tane bitirdi o zararlı olur mu yada 1 ayda daha az mı vereyim LÜTFEN YARDIM EDİN KUŞUMUN Bİ SIKINTISI MI VAR?

ha bu arada bu konuyu acarken full kolumun
st
nde durdu ve kendini kaşıdı bide benim pc bayaa eski ve acıldığında cok ses cıkarıyor sesten korkmuş olabilir mi?
öncelikle kafesi açar açmaz çıkmaması normal istediği zaman çıkar
o herşeyi ısırma olayını bilmiyom yani benimki herşeyi değil sadece kulaklığın kablolarıyla ilgileniyor
eline gelmeyen kuşu hemen alıştıramazsın eline o uzun iş ama omzuna gelmesi sana güvenmesi anlamına gelir
bide o kadar kraker yedirme bir hafta koy diğer hafta koyma arada kraker yerine dal darısı al ondan koy
bide kuşlar değişik sesler duyunca irkilir pcnin sesine verdiği tepki doğal

whoamii

80+ Silver
Eğer daha yavru ise veya yetişkinliğe yeni adım atıyorsa normal. Kuşlar için taşlar oluyor, onları kafese asıyorsun onu ısırıyor. Hayvanın haliyle gagası gelişiyor yani gayet normal.

Eren045

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şahin Eren S.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer daha yavru ise veya yetişkinliğe yeni adım atıyorsa normal. Kuşlar için taşlar oluyor, onları kafese asıyorsun onu ısırıyor. Hayvanın haliyle gagası gelişiyor yani gayet normal.
ama çok sert ve ani ısırıyor bu normal mi bi örnek vereyim klavyede yazı yazıyodum oda 2 karış ötede duruyordu aniden dönüp koluma atlayıp ısırmaya başladı

Eren045

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Şahin Eren S.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sen farkında olmadan ani hareket yapmış olabilirmisin?
yok hayır mesela suyunu değiştiricem suyunu alırken elimi ısırmaya calışıyor veya dersteyim hareketsiz bir şekilde ders dinliyorum gelip ani bir şekilde ısırıyor haftada 4 gün cıkarıyorum ama artık cıkarmaya korkuyorum

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
yok hayır mesela suyunu değiştiricem suyunu alırken elimi ısırmaya calışıyor veya dersteyim hareketsiz bir şekilde ders dinliyorum gelip ani bir şekilde ısırıyor haftada 4 gün cıkarıyorum ama artık cıkarmaya korkuyorum
@kandes22 iyi anlar bu işlerden ben daha acemiyim (^._.^)ノ

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Keyfi gelmemiştir.

Olabilir, meyve vs verebilirsiniz.

Güvenini kazanmaya çalış, ani hareketler vs yapma.

Normal, yesin.

Top Bottom