Neler Yeni

Mutluluk seviyemizin düşmesine sonra birkaç hafta !!!

2mApoo

80+ Silver
Öncelikle iyi günler. Şuan Diyarbakırdayım ve hava 30 derece. Fakat bu sıcaklık değeri bana göre cidden soğuk diyebileceğimiz bir seviye çünkü bizim burada normal bir gün 40 derecenin altında olmaz. Ve şuan hava kapalı. Bende az önce spotifyda şarkı dinliyordum ve elim nedense efkarlı ve emotional şarkılara gitti. Ek olarak sanki uyandığımdan beri çok kötü hissediyorum. Üzgün - halsiz ve mutsuz durumdayım. Bende farkettim ki güneşsiz bir günde cidden mentalim düşüyor ve mutsuz oluyorum. Sonra biraz araştırmaya koyuldum.
MEVSİM VE İNSAN PSİKOLOJİSİ

Bu durum sandığım kadar yüksek oranda yani herkes de görünen bir şey değilmiş çünkü erkeklerin %14'ü ve kadınların ise %28'inde görünen bir durum. Ve ben bu %14lük kısımda ne yazık ki yer alıyorum. Ama kim ne derse desin güneşli ve sıcak havalarda kendimizi enerjik ve mutlu hissediyoruz. Serotonin hormonun artması buna neden oluyor. Şimdi yapılan araştırmalar sonucu bazı gerçekleri listeleyeceğim.

Bahar ve yaz aylarında :
- Bahşiş verme oranları ARTAR
- Mental ve hafıza seviyemiz ARTAR
- İnsanların uyku eğilimi ARTAR
- Kavga ve şiddet oranları ARTAR
- İntihar oranları ARTAR
- Özellikle kadınlarda Serotonin hormonun azalmasıyla depresyona girme oranları ARTAR

Bu saydıklarımı toparlarsak : DEPRESYON - İSTEKSİZLİK - DUYGUSAL DALGALANMALAR - KONSANTRSAYON BOZUKLUĞU - SEROTONİN HORMONUNUN DÜŞÜŞÜ - tüm bunlara neden olmaktadır.
Tabi sıcak havanın olumsuz etkileri de var.

YANİ GENEL OLARAK MUTSUZ HİSSETMENİZİN SEBEBİ HAVA OLABİLİR AMA BU DÜŞÜK BİR İHTİMAL. HİÇ YERE MUTSUZ HİSSEDİYORSANIZ ARKA PLANDA FARKLI ŞEYLER OLABİLİR.

Ek olarak soğuk ve kapalı havalarda romantik tekliflerin kabulün de ve bağlarda zayıflama görünmektedir. Eğer hala "o"na açılayım mı ? diye düşünüyorsanız bir an önce harekete koyulun. Hava gittikçe soğuyor beylerrrrrrr :D :D :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

EK : TEDX konuşmasında bu konuya deyinilmiştir

Son düzenleme:

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Bir adamın depresyonu mevsimlikse geçer gider onun adıda depresyon olmaz zaten.

2mApoo

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir adamın depresyonu mevsimlikse geçer gider onun adıda depresyon olmaz zaten.
Haklısın knk
Depresyon basit bir hava olayı ile değişecek bir şey değil ama keşke öyle olsaydı. Fakat depresyonun gösterdiği etki hava değişimi ile değişebilir. Olumlu yada olumsuz

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ
mutlu oldukmuki seviyesi düşsün

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Haklısın knk
Depresyon basit bir hava olayı ile değişecek bir şey değil ama keşke öyle olsaydı. Fakat depresyonun gösterdiği etki hava değişimi ile değişebilir. Olumlu yada olumsuz
Sadece anlık veya bir sürelik hafifler veya iyice ağırlaşır ve depresyondaki kişiler sandığınız gibi açık güneşli güzel havalardan iyi etkileneceğini sanmam. Açıkcası ben bulutlu sisli yağmurlu ve geceleri daha çok seviyorum.

2mApoo

80+ Silver
up!
...

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Öncelikle iyi günler. Şuan Diyarbakırdayım ve hava 30 derece. Fakat bu sıcaklık değeri bana göre cidden soğuk diyebileceğimiz bir seviye çünkü bizim burada normal bir gün 40 derecenin altında olmaz. Ve şuan hava kapalı. Bende az önce spotifyda şarkı dinliyordum ve elim nedense efkarlı ve emotional şarkılara gitti. Ek olarak sanki uyandığımdan beri çok kötü hissediyorum. Üzgün - halsiz ve mutsuz durumdayım. Bende farkettim ki güneşsiz bir günde cidden mentalim düşüyor ve mutsuz oluyorum. Sonra biraz araştırmaya koyuldum.
MEVSİM VE İNSAN PSİKOLOJİSİ

Bu durum sandığım kadar yüksek oranda yani herkes de görünen bir şey değilmiş çünkü erkeklerin %14'ü ve kadınların ise %28'inde görünen bir durum. Ve ben bu %14lük kısımda ne yazık ki yer alıyorum. Ama kim ne derse desin güneşli ve sıcak havalarda kendimizi enerjik ve mutlu hissediyoruz. Serotonin hormonun artması buna neden oluyor. Şimdi yapılan araştırmalar sonucu bazı gerçekleri listeleyeceğim.

Bahar ve yaz aylarında :
- Bahşiş verme oranları ARTAR
- Mental ve hafıza seviyemiz ARTAR
- İnsanların uyku eğilimi ARTAR
- Kavga ve şiddet oranları ARTAR
- İntihar oranları ARTAR
- Özellikle kadınlarda Serotonin hormonun azalmasıyla depresyona girme oranları ARTAR

Bu saydıklarımı toparlarsak : DEPRESYON - İSTEKSİZLİK - DUYGUSAL DALGALANMALAR - KONSANTRSAYON BOZUKLUĞU - SEROTONİN HORMONUNUN DÜŞÜŞÜ - tüm bunlara neden olmaktadır.
Tabi sıcak havanın olumsuz etkileri de var.

YANİ GENEL OLARAK MUTSUZ HİSSETMENİZİN SEBEBİ HAVA OLABİLİR AMA BU DÜŞÜK BİR İHTİMAL. HİÇ YERE MUTSUZ HİSSEDİYORSANIZ ARKA PLANDA FARKLI ŞEYLER OLABİLİR.

Ek olarak soğuk ve kapalı havalarda romantik tekliflerin kabulün de ve bağlarda zayıflama görünmektedir. Eğer hala "o"na açılayım mı ? diye düşünüyorsanız bir an önce harekete koyulun. Hava gittikçe soğuyor beylerrrrrrr :D :D :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

EK : TEDX konuşmasında bu konuya deyinilmiştir

onu bunu boşver çok yalnızım

2mApoo

80+ Silver
onu bunu boşver çok yalnızım
Zeki insanlar çoğunlukla yalnızdır. Çünkü herkesle kafası uyuşmaz ve çok seçicidirler :D
Ama kusura bakma ama oturarak çevre edinilimiyor knk. Popoyu kaldıracan ve sadece dışarı çıkman bile yeter çevre yapmak için

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Zeki insanlar çoğunlukla yalnızdır. Çünkü herkesle kafası uyuşmaz ve çok seçicidirler :D
Ama kusura bakma ama oturarak çevre edinilimiyor knk. Popoyu kaldıracan ve sadece dışarı çıkman bile yeter çevre yapmak için
dostum arkadaş ortamım var be sevdiğim kimse yok be aşka küstük biz

2mApoo

80+ Silver
dostum arkadaş ortamım var be sevdiğim kimse yok be aşka küstük biz
Heee aşk meşk olayları diyosun :D
Knk bi kerede hayatına girecek sen bile şaşıracan hep öyle oluyor çünkü. Her an hazır ol yeni yengeme :D

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,744