2mApoo
80+ Silver
Öncelikle iyi günler. Şuan Diyarbakırdayım ve hava 30 derece. Fakat bu sıcaklık değeri bana göre cidden soğuk diyebileceğimiz bir seviye çünkü bizim burada normal bir gün 40 derecenin altında olmaz. Ve şuan hava kapalı. Bende az önce spotifyda şarkı dinliyordum ve elim nedense efkarlı ve emotional şarkılara gitti. Ek olarak sanki uyandığımdan beri çok kötü hissediyorum. Üzgün - halsiz ve mutsuz durumdayım. Bende farkettim ki güneşsiz bir günde cidden mentalim düşüyor ve mutsuz oluyorum. Sonra biraz araştırmaya koyuldum.
MEVSİM VE İNSAN PSİKOLOJİSİ
Bu durum sandığım kadar yüksek oranda yani herkes de görünen bir şey değilmiş çünkü erkeklerin %14'ü ve kadınların ise %28'inde görünen bir durum. Ve ben bu %14lük kısımda ne yazık ki yer alıyorum. Ama kim ne derse desin güneşli ve sıcak havalarda kendimizi enerjik ve mutlu hissediyoruz. Serotonin hormonun artması buna neden oluyor. Şimdi yapılan araştırmalar sonucu bazı gerçekleri listeleyeceğim.
Bahar ve yaz aylarında :
- Bahşiş verme oranları ARTAR
- Mental ve hafıza seviyemiz ARTAR
- İnsanların uyku eğilimi ARTAR
- Kavga ve şiddet oranları ARTAR
- İntihar oranları ARTAR
- Özellikle kadınlarda Serotonin hormonun azalmasıyla depresyona girme oranları ARTAR
Bu saydıklarımı toparlarsak : DEPRESYON - İSTEKSİZLİK - DUYGUSAL DALGALANMALAR - KONSANTRSAYON BOZUKLUĞU - SEROTONİN HORMONUNUN DÜŞÜŞÜ - tüm bunlara neden olmaktadır.
Tabi sıcak havanın olumsuz etkileri de var.
YANİ GENEL OLARAK MUTSUZ HİSSETMENİZİN SEBEBİ HAVA OLABİLİR AMA BU DÜŞÜK BİR İHTİMAL. HİÇ YERE MUTSUZ HİSSEDİYORSANIZ ARKA PLANDA FARKLI ŞEYLER OLABİLİR.
Ek olarak soğuk ve kapalı havalarda romantik tekliflerin kabulün de ve bağlarda zayıflama görünmektedir. Eğer hala "o"na açılayım mı ? diye düşünüyorsanız bir an önce harekete koyulun. Hava gittikçe soğuyor beylerrrrrrr
EK : TEDX konuşmasında bu konuya deyinilmiştir
MEVSİM VE İNSAN PSİKOLOJİSİ
Bu durum sandığım kadar yüksek oranda yani herkes de görünen bir şey değilmiş çünkü erkeklerin %14'ü ve kadınların ise %28'inde görünen bir durum. Ve ben bu %14lük kısımda ne yazık ki yer alıyorum. Ama kim ne derse desin güneşli ve sıcak havalarda kendimizi enerjik ve mutlu hissediyoruz. Serotonin hormonun artması buna neden oluyor. Şimdi yapılan araştırmalar sonucu bazı gerçekleri listeleyeceğim.
Bahar ve yaz aylarında :
- Bahşiş verme oranları ARTAR
- Mental ve hafıza seviyemiz ARTAR
- İnsanların uyku eğilimi ARTAR
- Kavga ve şiddet oranları ARTAR
- İntihar oranları ARTAR
- Özellikle kadınlarda Serotonin hormonun azalmasıyla depresyona girme oranları ARTAR
Bu saydıklarımı toparlarsak : DEPRESYON - İSTEKSİZLİK - DUYGUSAL DALGALANMALAR - KONSANTRSAYON BOZUKLUĞU - SEROTONİN HORMONUNUN DÜŞÜŞÜ - tüm bunlara neden olmaktadır.
Tabi sıcak havanın olumsuz etkileri de var.
YANİ GENEL OLARAK MUTSUZ HİSSETMENİZİN SEBEBİ HAVA OLABİLİR AMA BU DÜŞÜK BİR İHTİMAL. HİÇ YERE MUTSUZ HİSSEDİYORSANIZ ARKA PLANDA FARKLI ŞEYLER OLABİLİR.
Ek olarak soğuk ve kapalı havalarda romantik tekliflerin kabulün de ve bağlarda zayıflama görünmektedir. Eğer hala "o"na açılayım mı ? diye düşünüyorsanız bir an önce harekete koyulun. Hava gittikçe soğuyor beylerrrrrrr
Mesaj otomatik birleştirildi:
EK : TEDX konuşmasında bu konuya deyinilmiştir
Son düzenleme: