Neler Yeni

N11 üzerinden aldığım ekran kartında iade sorunu.

kırmızışarapp

80+ Silver

ThEmre™

80+
Arkadaşlar kızmayın ama satıcı tarafından da düşünmek gerekli. Çünkü satıcı ürünü sağlam ve doğru göndererek görevini yerine getirmiş zaten ölçüleri vs. yazıyordur kartın sitede. Ürünün faturası kesilmiş garantisi başlamış ve kutusu açılmış bunu iade alsa 0 ürün diye satamaz buradan zarar etmiş oluyor kullanıcının bilinçsiz alışverişi yüzünden.
Dostum satıcı eğer internet üzerinden satış yapıyorsa bu maddeleri kabul ediyor da yapıyor. Böyle bir durumda daha kartın ölçülerine bile bakmamışsa alan arkadaş, elbette satıcı haklı ancak kanunen alıcının iade hakkı var. Alamam derse Hakem Heyetine gidilir, alıcı paşa paşa iadeyi alır.

Kadir_1987

80+ Silver
Hocam kutuyu açmasaydınız olurdu ama kutusu açılmış artık. Yine de deneyin.
3 gün içerisin de 2 adet monitör aldım ve iade ettim.
Kutusunu da açtım ve kullandım da.
14 günlük iade hakkı koşulsuz şartsız tüketicinin hakkı olan iade süresi.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Alıntıyı görüntüle

Aslına bakılırsa kutusu açılmış ürünü iade alma zorunlulukları yok, yukarıdaki görsel mevzuata ait bir kısım. İade alan yerler müşteri memnuniyeti açısından alıyor.
Maddeyi yanlış algılıyorsun. Kutusu/koruyucusu açılmış olan sağlık ve hijyen ürünleri* iade alınmaz. Yani ekran kartı sağlık ve hijyen ürünü değil.
Burada bahsedilen İç çamaşırı giyecek vs ya da teknoloji açısından bakacak olursak en basitinden kulaklık.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,630
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Maddeyi yanlış algılıyorsun. Kutusu/koruyucusu açılmış olan sağlık ve hijyen ürünleri* iade alınmaz. Yani ekran kartı sağlık ve hijyen ürünü değil.
Burada bahsedilen İç çamaşırı giyecek vs ya da teknoloji açısından bakacak olursak en basitinden kulaklık.
O ürünlerin ne olduğuna dair net bir bilgi vermiyorlar yıllardır.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
O ürünlerin ne olduğuna dair net bir bilgi vermiyorlar yıllardır.
Verilmesine gerek yok ekran kartının bu gruba dahil olmadığı kesin. Yani bir tane dava örneği yok kulaklık haricinde teknolojik ürünlerin sağlık ve hijyen grubuna girdiğine dahil. Belki varsa mouse olur.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,630
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Verilmesine gerek yok ekran kartının bu gruba dahil olmadığı kesin. Yani bir tane dava örneği yok kulaklık haricinde teknolojik ürünlerin sağlık ve hijyen grubuna girdiğine dahil. Belki varsa mouse olur.
THH'nin ürün tekrar satışa uygun değil diyip bu tarz iadeleri reddettiğine denk geldim ben. O yüzden THH her zaman geçerli bir çözüm değil.

ThEmre™

80+
THH'nin ürün tekrar satışa uygun değil diyip bu tarz iadeleri reddettiğine denk geldim ben. O yüzden THH her zaman geçerli bir çözüm değil.
Bu biraz nadir bir durumdur. Eğer satıcı sebepsiz yere yada pakedi açıldığı için iade almıyorum derse (işi yokuşa sürerse yada alıcı karta zarar vermiş iddiasında vs bulunursa durum farklı olur) N11 bile çözer problemi, satıcı yine iadeyi alır.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Tekrar satışa uygun olmaması için yenilenemeyecek şeyleri kullanması lazım kaldı ki bir satıcı bu ürünün resmi satışını yapıyorsa sattığı ürünün firmasından böyle durumlar için statik poşetinden tut da jelatinlerine kadar hepsinin yedeğini talep edebilir. İade almadan önce zaten teknik servise gidiyor orada tekrar kutulatabilir. Mesela bu bir işlemci olsa üzerinde gelen termal macun kullanılsa yani montajlansa o zaman iade almazlar örnek olarak ama ekran kartında öyle bir durum yok. Maddeler açık. Sağlık ve hijyen ürünlerine girmiyorsa, elektronik sarf ürünlerine girmiyorsa KOŞULSUZ ŞARTSIZ HİÇ BİR AÇIKLAMA GEREĞİ OLMADAN İADE HAKKI TÜKETİCİNİNDİR. Eğer kutuya zarar verilmişse ya da jelatinlerin sökülmesi vs satıcıya masraf çıkartacaksa o zaman malın fiyatından satıcı bir kısmını kesebilir ama iade almıyorum diye bir şey diyemez. THHde her türlü tüketici kazanır.

şahin doğan

80+ Platinum
THH ye başvursan bile hem çok uzun süre uğraşırsın hem de senin haklı olduğun yönünde bir sonuç alman zor. satıcıyı ikna etmeye çalış.

toma_06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
938
İsim
Efe
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,062,439
Üyeler