Neler Yeni

Neden AMD ve Intel dışında işlemci markası yok

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert

milenix

80+ Gold
herkes mi sallar ya
zamanında intel x86 mimarisini geliştirdi amd ise bunu 64 bitte çalışmasını sağladı bu yüzden x86 mimarisinde bu iki firma dışında işlemci üretilemez alternatif olarak arm ve risc-v mimarisi geliştirildi ama halen bunlar tam anlamıyla kullanılabilir değil apple arm tabanına geçmeyi başardı işletim sistemine buna uyarladı microsoft ise yıllardır arma geçmeye çalışıyor ama bir türlü geçemedi bundan dolayı başka işlemci üreten yok

RevivâL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
S
m
Soru başlıkta 😱🤨🥴😮🙊
masaüstü ve laptop bilgisaarlar dışında işlemci markası çok ama bu türlerde 2 marka en ağır basanı (3. olarak apple )
işlemci üretmek için lisans alman lazım lisans almak çok maliyetli ve çok uğraştırıcı lisans alınca da bitmiyor işlemcinin her bir aşamasını yapan farklı mühendslikler var ve bu 2 marka 30-40 yıldır piyasaya hükmediyor yani çok fazla para ve sabır lazım bir de sağlam f/p olması lazım bu markalarla rekabet için

korro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Koray Yıldız
90lı yıllarda bir 3. marka vardı PC için ama sonra kapandı gitti garibim.

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
herkes mi sallar ya
zamanında intel x86 mimarisini geliştirdi amd ise bunu 64 bitte çalışmasını sağladı bu yüzden x86 mimarisinde bu iki firma dışında işlemci üretilemez alternatif olarak arm ve risc-v mimarisi geliştirildi ama halen bunlar tam anlamıyla kullanılabilir değil apple arm tabanına geçmeyi başardı işletim sistemine buna uyarladı microsoft ise yıllardır arma geçmeye çalışıyor ama bir türlü geçemedi bundan dolayı başka işlemci üreten yok
Bende sallamış sayılır mıyım hocam? :D Ben maliyetli olur dedim :)

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert
herkes mi sallar ya
İşlemci üretmek için su lazım biliyorsun dimi veya çip üretmek için fabrikanın ds denizin göl gibi yerlerde olması lazım 1 tane kıl dahi düşmemesi lazım üretirken ki dünyada su kıtlığı var kanka ne anlatıyorsun sen ?

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Deniz
İşlemci üretmek için su lazım biliyorsun dimi veya çip üretmek için fabrikanın ds denizin göl gibi yerlerde olması lazım 1 tane kıl dahi düşmemesi lazım üretirken ki dünyada su kıtlığı var kanka ne anlatıyorsun sen ?
İşlemci üretmek için su lazım ne demek aga, yaşamak için de su lazım

milenix

80+ Gold
Bende sallamış sayılır mıyım hocam? :D Ben maliyetli olur dedim :)
aslında sorun o değil zaten yıllardır çip işinde yıllardır olan firmalar var intel amd nvida qualcomm mediatek samsung vb.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben böyle saçmalama görmedim bilmiyorum demek bu kadar zor olamaz

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert
aslında sorun o değil zaten yıllardır çip işinde yıllardır olan firmalar var intel amd nvida qualcomm mediatek samsung vb.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben böyle saçmalama görmedim bilmiyorum demek bu kadar zor olamaz
Sen çip üretimini nasıl zannediyorsun dünyanın en büyük çip üreten firması araştırma yapabilirsin tanker tanker su taşıdılar zamanında bazı problemlerden dolayı madem bu kadar kolay dediği gibi neden 2 firma var

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-x86-64-ve-x86-mimarisine-katkisi.1612805/ Bu arkadaş anlatmış, ayrıca konuda şundan bahsetmiş ;

222.PNG

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Deniz
Sen çip üretimini nasıl zannediyorsun dünyanın en büyük çip üreten firması araştırma yapabilirsin tanker tanker su taşıdılar zamanında bazı problemlerden dolayı madem bu kadar kolay dediği gibi neden 2 firma var
Eyyyyy kamyon kamyon su taşıdılar, vatandaşın suyunu

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert

Ekler

• B3BBEAFC-FA01-49B8-ADDB-4336B18A3D27.png
    B3BBEAFC-FA01-49B8-ADDB-4336B18A3D27.png
    718.9 KB · Hit: 22