Neler Yeni

Neden AMD ve Intel dışında işlemci markası yok

milenix

80+ Gold
Sen çip üretimini nasıl zannediyorsun dünyanın en büyük çip üreten firması araştırma yapabilirsin tanker tanker su taşıdılar zamanında bazı problemlerden dolayı madem bu kadar kolay dediği gibi neden 2 firma var
intel tsmc sk hynix brodcom qualcomm samsung fln sadece 2 firma ediyor öyle mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

üstelik amd şuan çip üretmiyor tsmcye ürettiriyor

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert
intel tsmc sk hynix brodcom qualcomm samsung fln sadece 2 firma ediyor öyle mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

üstelik amd şuan çip üretmiyor tsmcye ürettiriyor
Konu neden üretilmiyor değil mi canım kardeşim sana nedenini söylüyorum bazı nedenlerden dolayı dünyada bu kadar parası olan amazonun sahibi gibi adamlar bu işe girmiyor kendi başlarına o kadar parası var 100 milyar yatırır 10 sene sonra kaarjna alır sanki zor bişey iklimde bazı şeylere izin vermiyor.

.RBO.

80+ Silver
islemci markası var invidia var ama kastın bilgisayar hardware işlemcisi ise (ana işlemci) yok ama telefonlardakide işlemci ekran kartlarıda işlemci

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert
Yahu tamam da su mu yani bunun en büyük nedeni, su olduğunu mu düşünüyorsun?
Tek sebebi demedim ve su olmadan neyi yapacaksın? Merak ediyorum parası olan adamlar niye bu sektörde yok ?

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Deniz
Tek sebebi demedim ve su olmadan neyi yapacaksın? Merak ediyorum parası olan adamlar niye bu sektörde yok ?
Ben de tek sebebi demedim, bi daha oku. Hocam tamam da su olmadan yaşayamayız da neyi anlatmaya çalışıyorsun

milenix

80+ Gold
Konu neden üretilmiyor değil mi canım kardeşim sana nedenini söylüyorum bazı nedenlerden dolayı dünyada bu kadar parası olan amazonun sahibi gibi adamlar bu işe girmiyor kendi başlarına o kadar parası var 100 milyar yatırır 10 sene sonra kaarjna alır sanki zor bişey iklimde bazı şeylere izin vermiyor.
amazonun girmediğini nerden biliyorsun aws için işlemci çalışmalarına başladı

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Deniz
Chatgpt'nin cevabı:

Sektöre giriş engellerinin yüksek olması nedeniyle CPU pazarında yalnızca iki büyük şirket var. CPU'ları geliştirmek ve üretmek, önemli araştırma ve geliştirme kaynaklarının yanı sıra üretim tesislerine büyük yatırımlar gerektirir. Ek olarak, pazar oldukça rekabetçidir ve şirketler sürekli olarak ürünlerini geliştirmeye ve rekabet avantajı elde etmeye çalışır. Sonuç olarak, yalnızca önemli finansal kaynaklara ve uzmanlığa sahip şirketler pazarda rekabet edebilir ve bu da pazar payının birkaç büyük oyuncu arasında yoğunlaşmasına yol açar.

Intel, AMD, Qualcomm ve ARM dahil olmak üzere merkezi işlem birimleri (CPU'lar) üreten birkaç şirket var. Apple, Samsung ve MediaTek gibi diğer şirketler de cihazlarında kullanılmak üzere kendi CPU'larını tasarlar.

alperennN

80+ Silver
Arkadaşlar neyin kavgasini ediyonuz başından beri takip ediyom salın la lan sellier sende ölcen millenix sen de ölcen zaman harcamaya değmez baba ben aldım cevabımı

milenix

80+ Gold
ve chip üretiminde su kullanılmaz kumdan silicon denen madde üretilir silicondan chip üretilir

Top Bottom