Öncelikle Ben'de bir ara Böyle düsünmüştüm ama araştırdıktan sonra fark ettim ki aslında Mantıklı çünkü
1-Kuran'da her şey yazmıyordu düşünsene Kuran'da her şey yazıyor ve Her zaman dilimindeki sorunların cevabı var
sence'de o zaman Çok büyük Ağır ve dolaylı olarak istenilen bilginin bukunması uzun süren bir kitap olmazmıydı (cidden kendine Son 1.5 Metre kalınlığı Olsaydı Okurmuydun yani Üşenmezmiydin sence'de) yani bu tarz sebeplerden kyaranda her şey geçmiyor
2-mezhepler daha çok fikir ayrılıklarondan dolayı kurulmuştur mesela
( "Kadına elleyince abdest Bozulması" bir gün Hz.muhammed (S.A.V) Namaz Kılacak ama namaz kılmadan önce Eli Bir Hanımına Değiyor neyse sonra Abdest alıyor Sonra Namaz kılıyor vs.) Şimdi Şafi mezhebinin imamı diyorki Peygamber efendimiz elinkadına değdiği için Abdest Tazeledi bu yüzden kadın abdesti bozar ama Hanifi Mezhebinin İmamı'da Diyor ki Aslında Peygamber efendimiz'in Abdesti yoktu o yüzden aldı kadına ellemek abdest bozmaz Vs. Tabi Bu bi örnek Yani 1 şeye göre karar vermiyorlar bir çok şey değerlendirioiyor öyle karar veriyorlar
Kısaca Mezhepler fikir ayrılıklarından dolayı kurulmuştur (YouTube yazıp araştır anlarsın)
Tarikatlara Gelince Açıkçası bir Müslüman Olarak ben'de Tarikatların en azından Günümüzde Bir Para Gelir Aracı olarak kullanıldığını düşünüyorum yani Günümüzdeki Tarikatların düzenlerine vs. Bende biraz karşıyım