Nedir bu AMD fanboyluğu?

Güncel işlemciler baz alındığında inteller rezil olduğu için insanlar da sana “paranı boşa atma, amd daha iyi onu al daha mantıklı” demek için böyle yapıyor.
Ben de mesela pc için xbox veya dualsense alacak kişilere, o parayı onlara vereceğini şunu şunu al daha iyi onlardan. O ürünler parasını haketmiyor diyorum her seferinde.

Yalnız bu forumda çok ciddi bir AMD fanlığı var gerçekten orası yadsınamaz.
Sizce neden var?
Ülkenin durumu ortada. Şuan en ucuz parçaları satan AMD, Nvidia ve İntel çok pahalı kalıyor AMD'nin yanında.
Örneğin 9060XT ve 5060Ti. Aralarında 4 bin Lira kadar fark var fakat 9060XT neredeyse 5060Ti kadar performans veriyor.
Bu tip ekonomisi kötü ülkelerde bu normaldir.

AMD'den bahsetmeyi unuttum. 7 ve 9 nesil işlemcilerde büyük fark yok yani soket desteği falan değmez benim için
class farkı olmayacaksa zaten kimse değiş demiyor, 7800x3d den 9800x3dye geçmek mantıksız zaten ama 7500ften 9800x3dye gecmek muazzam performans artışı sağlar.

Donanımsal çünkü.
AMD ile yarısabilmek için GHz basıp işlemciyi bozmak...
Bu bile AMD almak için sebep zaten
Ama bana 14900k haricinde sorun yok denmişti? :ROFLMAO:
Desktop Screenshot 2025.07.09 - 19.09.25.50.webp

Donanımsal çünkü.
AMD ile yarısabilmek için GHz basıp işlemciyi bozmak...
Bu bile AMD almak için sebep zaten
Intel'in 11. Nesil 14nm i9'lara 5.3 GHz vermeye çalıştıklarında yaşanan komedi dün gibi aklımda.

Sizce neden var?
Ülkenin durumu ortada. Şuan en ucuz parçaları satan AMD, Nvidia ve İntel çok pahalı kalıyor AMD'nin yanında.
Örneğin 9060XT ve 5060Ti. Aralarında 4 bin Lira kadar fark var fakat 9060XT neredeyse 5060Ti kadar performans veriyor.
Bu tip ekonomisi kötü ülkelerde bu normaldir.
F/P oranı daha yüksek de geç. Fanboyluk yapmanın hiçbir mantığı yok o firma babanın falan değilse. Geçerli bir sebep değil.
Ayrıca intel daha ucuz bu sene çünkü inteller batırdığı için kimse almıyor. Herkes AMD işlemci alıyor. Talep çok olduğu için de fiyat artıyor.

Arkadaşlar şimdi ben eski anakart sistemimi satmak istiyorum. i7 4790

İleride 7800x3D almaya kararlıydım ama bir baktım Intel Ultra 7 265k var.

Hem ucuz, Hemde en güncel işlemci olmasıyla aklımı çeldi. Evet Amd den bir tık geride olabilir ama stabil bir işlemciyse fiyatına değer bir işlemci olur zannimce.

Hem ileride İntel X3D işlemciler üreteceğinin haberini okudum. İntel sanırım devrim yapacak.

Hem ucuz, Hemde en güncel işlemci olmasıyla aklımı çeldi. Evet Amd den bir tık geride olabilir ama stabil bir işlemciyse fiyatına değer bir işlemci olur zannimce.
al kanki çok iyi gider boşver sen x3d falan filan yalan dolan işler hep ne varsa intelde var

Edit, DAW gibi şeyler ile işin yoksa alma.

Hem ileride İntel X3D işlemciler üreteceğinin haberini okudum. İntel sanırım devrim yapacak.
İşin rendersa evet mantıklı ama henüz oyun taraflarında yeterli optimizasyona sahip değiller. Ultra serisinin bir sonraki nesilleri güzel gelebilir ama şuan pek mantıklı değil.

Çok fazla takılma dostum. Intel istiyorsan intel al geç. Zaten elindeki anakarta göre alabileceğin işlemciler bellidir. :).

Bir ara da tam tersi oluyordu. Amd kan kaybetmiş aşırı ısınıyordu. Özellikle laptop cihazlarda.

Bana kalsa intel güzel ama amd kullanıyorum. Ekran kartı ise Nvdia. Elimde Amd kartlarda var, güzel sonuçlar veriyor. Tam fiyat performans ürünler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,210
Üyeler
184,597
Son üye
Ultras25
Geri