Nedir bu AMD fanboyluğu?

Güncel işlemciler baz alındığında inteller rezil olduğu için insanlar da sana “paranı boşa atma, amd daha iyi onu al daha mantıklı” demek için böyle yapıyor.
Ben de mesela pc için xbox veya dualsense alacak kişilere, o parayı onlara vereceğini şunu şunu al daha iyi onlardan. O ürünler parasını haketmiyor diyorum her seferinde.

Yalnız bu forumda çok ciddi bir AMD fanlığı var gerçekten orası yadsınamaz.

Forumda neden olur olmadık her konuda AMD işlemci öneriliyor? İ7 mi alayım i9 mu diye soruyorum herkes soruma cevap vermek yerine AMD al yazıyor anakartım intel diyorum anakart al diyorlar bunu anlamıyorum.
İntel kötüyse biz ne yapalım hocam ? çok istiyorsanız alabilirsiniz. yapman gereken tek şey internete "(önerilen amd işlemci) intel equivalent" yazmak eğer istediğin öneriyi alamadıysan. en yeni olanı alabilirsin veya ne önemliyse senin için, yinede intel tavsiye etmem bende. Almayı düşündüm am5 e geçmek yerine ama vazgeçtim, am4te kalırım daha iyi benim için.

çekirdek sayısının çok olduğu işlemciler threadripper falan oluyor genelde. öyle inteldeki gibi 20 çekirdek ryzen hatırlamıyorum hocam
amd tarafında son kullanıcı için en fazla 16 core 32 thread işlemci bulunuyor, 9950x ve 9950x3d. intel tarafinda ise hem 14900k hemde ultra 9 285k 24 core 32 thread şeklinde FAKAT bu 24 çekirdeğin sadece 8 tanesi performans, kalanlar verimlilik çekirdeği. amd tarafinda ise 16 çekirdeğin 16si da performans çekirdeği mantığında

Forumda neden olur olmadık her konuda AMD işlemci öneriliyor? İ7 mi alayım i9 mu diye soruyorum herkes soruma cevap vermek yerine AMD al yazıyor anakartım intel diyorum anakart al diyorlar bunu anlamıyorum.
AMD soketler çok daha uzun ömürlü olduğu için AMD öneriyoruz. İntel sürekli soket değiştiriyor. Ama şu anda İntel işlemciler F/P konusunda iyi. i5 13400F Ryzen 5 7500F'e denk ve Ryzen 5 7500F'in yarı fiyatında satılıyor, i5 14600KF'de Ryzen 7 9700X'e denk ve yarı fiyatına satılıyor. Bu işlemcilerin yine soketinden dolayı yükseltme imkanı olmadığını da hatırlatmak lazım.

AMD soketler çok daha uzun ömürlü olduğu için AMD öneriyoruz. İntel sürekli soket değiştiriyor. Ama şu anda İntel işlemciler F/P konusunda iyi. i5 13400F Ryzen 5 7500F'e denk ve Ryzen 5 7500F'in yarı fiyatında satılıyor, i5 14600KF'de Ryzen 7 9700X'e denk ve yarı fiyatına satılıyor. Bu işlemcilerin yine soketinden dolayı yükseltme imkanı olmadığını da hatırlatmak lazım.
işte aradığım cevap ya iki tarafı da eşit tutan objektif yorum :)

Senin Sorununa Göre Önermeleri Yanlış Ama Olay Fanboyluk Değil Kalite Ve Fiyat Performans Olması Şuan Bariz Şekilde Her Türlü Amd İntelden Daha İyi Ve Daha Fiyat Performans O Yüzden Normal Önermeleri
Sıfırdan sistem toplayacak kişilere ben de öneriyorum zaten orada sorun yok, ama benim atladığım bir detay mı var diye sormak istiyorum i7 8700K nın oyun performansı R5 5600 ile benzer değil mi mesela? Eğer öyle ise neden 3-4 bin liraya 8700K almak varken yeni anakart yeni işlemci yeni soğutucu alıp 2 katı para ödeyim?

Sıfırdan sistem toplayacak kişilere ben de öneriyorum zaten orada sorun yok, ama benim atladığım bir detay mı var diye sormak istiyorum i7 8700K nın oyun performansı R5 5600 ile benzer değil mi mesela? Eğer öyle ise neden 3-4 bin liraya 8700K almak varken yeni anakart yeni işlemci yeni soğutucu alıp 2 katı para ödeyim?
9700kdan bile daha iyi

Teknolojiyi ihtiyacınıza göre seçtiğinizde o zaman kafanız rahat edecek. PC toplamadan önce ihtiyaç belirlerseniz, o zaman seçenekler içinde boğulmazsınız. Ama yeni sistem toplayacak birisi bir zahmet 1700 soket yerine AM5 toplaması her halükarda daha mantıklı. Yoksa bende elimdeki 12400F işlemciyi 7500F sınırında kullanabiliyorum. Olay tamamen ihtiyaç

Teknolojiyi ihtiyacınıza göre seçtiğinizde o zaman kafanız rahat edecek. PC toplamadan önce ihtiyaç belirlerseniz, o zaman seçenekler içinde boğulmazsınız. Ama yeni sistem toplayacak birisi bir zahmet 1700 soket yerine AM5 toplaması her halükarda daha mantıklı. Yoksa bende elimdeki 12400F işlemciyi 7500F sınırında kullanabiliyorum. Olay tamamen ihtiyaç
Zaten sistemi alırken kafamda belirlemiştim en pahalı anakartlardan birini almıştım geleceğe dönük olsun diye işlemciyi de idare etsin diye i3 almıştım. Şuan i7/i9 takıp o planladığım yükseltmeyi yapmayı düşünüyorum birkaç model arasında öneri almak istediğimde böyle bir olay oldu.

Fiyat/performansı kalsaydı evet. 7500f'e falan lafım yok da bu 9700x ne alaka 12500tl? eskiden amd işlemci parası olmayanın kurtarıcısıydı ısınırdı falan ama alınırdı am4 zamanlarında. şimdi f/pliği kalmadı. amd mi yaptı bizim satıcılar mı bilmiyorum ama şu an 9700x falan yerine hazır 7k iken 14600kf daha mantıklı geliyor

AMD her konuda çok daha iyi benim gözümde, İntel batırdı kendini bende AMD geçtim geçen sene hayat varmış.

Geri