300Hz Monitör İçin Donanım Önerileri

Prepper

80+
Reaksiyon skoru
7
selamlar herkese iyi formlar sizin engin bilgilerinize ihtiyacım var..

bir sistem topladım bunları sizlere yazacağım iyi mi kötü mü yeterli mi bunları söylerseniz çok memnun kalırım ( genelde fps oyunları oynuyorum monitörüm 300 hz )
Not : Ekstra olarak 32GB ram daha takılacak bu sisteme tek ram var şu an yeterli olur mu bilemedim.

İşlemci : AMD Ryzen 7 7800X3D
Anakart : Gigabyte B650 EAGLE7600mhz(OC) M.2 AM5 ATX
Ekran Kartı : Gigabyte Radeon RX 9070XT Gaming OC 16G 16GBGDDR6 256 Bit
SSD : Kingston 1TB NV3 NVMeGen4 Okuma 6000MBYazma 4000MB M.2
Güç Kaynağı : NZXT 750W C750 80+Bronze ATX 3.1 GEN5
Kasa : NZXT H5 Flow (2024)Black RGB Tempered GlassUSB 3.2 ATX Mid Tower
Hava Soğutucu : NZXT T120 Black 120 mm
Ram : TwinMOS 32GB VoltXSeries 5600mhz CL36DDR5 Expo Ram

Merhaba,
Anakart Harici aşırı kötü bir parça görmedim. RX9070XT ekran kartında Gaming OC serisi çok iyi olmasa da ortalama bir karttır. Farklı bir marka model tercih edebilirdiniz.

baya iyi bi sistem aslinda ama bence sogutucu biraz sikintili olabilir 120mm iyi sogutmayabilir 7 7800x3d yi tam yukte
soğutucu sıvı soğutucu ile değişecek 1 2 ay sonra benim asıl takıldığım konu güç kaynağı acaba yeterli olacak mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba,
Anakart Harici aşırı kötü bir parça görmedim. RX9070XT ekran kartında Gaming OC serisi çok iyi olmasa da ortalama bir karttır. Farklı bir marka model tercih edebilirdiniz.
anakart çok mu leş oldu :D

Merhaba,
Anakartın nesi aşırı kötüymüş? Gayet fiyat performans bir anakart, 7800x3d yi fazlasıyla besler VRM soğutucu blokları da ortalama üstü.

soğutucu sıvı soğutucu ile değişecek 1 2 ay sonra benim asıl takıldığım konu güç kaynağı acaba yeterli olacak mı ?

750w yeterli olurda amd belli olmaz 850w a zorla

ne hatasi gayet güzel tek bildiğim ekran kartı yüksek w isteyen bir kart sanırım yoğun yüklenimde o yüzden cogunuk 850w tavsiye ederde bence gerek kalmaz fps oyunları oynuyorsan, işlemci soğutucusunu bilmiyom belki bi sıvı sogutucu giderdi ama bunlar 3 5 k lık şeyler gayet güzel sistem ho

Anakart kötü değil , güç kaynağıda yeterli. Ekran kartının tavsiye edileni 750w zaten onuda genelde pay bırakarak hesaplıyorlar.

ne hatasi gayet güzel tek bildiğim ekran kartı yüksek w isteyen bir kart sanırım yoğun yüklenimde o yüzden cogunuk 850w tavsiye ederde bence gerek kalmaz fps oyunları oynuyorsan, işlemci soğutucusunu bilmiyom belki bi sıvı sogutucu giderdi ama bunlar 3 5 k lık şeyler gayet güzel sistem ho
teşekkür ederim yükseltmesi olan şeylere çok takılmıyorum sıvı soğutucu 240mm veya 360mm yakın zamanda takılır

Eagle Serisi kart kötü değilmiş şimdi araştırdım. Gigabyte genellikle üst düzey bir kart çıkarmadığı zaman vrm veya bios konusunda çöküş yaşatıyor.
Fakat hangi fiyattan aldığınız da önemli.

Anakartın nesi aşırı kötüymüş? Gayet fiyat performans bir anakart, 7800x3d yi fazlasıyla besler VRM soğutucu blokları da ortalama üstü.
aşırı kötü mü dedim? Daha okuduğunuzu anlamıyorsunuz. F/P kart demeniz için bir fiyat belirtmeniz gerekli. KS fiyat bilgisi vermemiş bu yüzden o konuda yorum yapamam.

Gayet iyi sistem ne diye her şeye bu kadar takılıyosunuz genç arkadaşlar?
Bunlar ölümlük şeyler değil ya, 3-5 sene sonra hepsinin devri yavaştan geride kalacak, anın tadını çıkarmak yerine sürekli ' çok bilmiş ' birilerinin yönlendirmeleriyle garip bi' anksiyete içindesiniz!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,977
Üyeler
184,368
Son üye
milk0
Geri