Neler Yeni

Netspeed'e geçince pingim arttı

Nisanur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Nisa
Merhaba arkadaşlar. TurkNet 100 Mbps fiber kullanıyordum. Netspeed 200 Mbps tarifesine geçtim. Geçişte hiçbir sorun yaşamadım her şey çok hızlı bir şekilde oldu fakat pingim çok büyük bir fark olmasa da bir miktar arttı. Mersin'de yaşıyorum, İstanbul sunucusunda aldığım ping değeri 18-19 idi fakat Netspeed'e geçtikten sonra bu değer 25'e yükseldi. Çok büyük bir artış olmadığının farkındayım. Müşteri hizmetleri bir sorun olmadığını, değerlerin normal olduğunu söyledi ama bu durum canımı sıktı. Neden Netspeed'te daha yüksek ping alıyorum? Düşünceleriniz, önerilerinize açığım.
Hız testim.
(Netspeed'le beraber yurt dışı serverlarda aldığım ping daha stabil ve düşük oldu bunu da belirtmek istedim.)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Metehan Beyaz
Instagram
MetehanByz
Netspeed, Turknet gibi firmaların kendi POP noktaları vardır. Bu POP noktaları aracılığyla internete bağlanırsınız. Bölgeden bölgeye değişiklik gösteren durumdur. Sizin bölgenizdeki Netspeed POP noktası daha yoğun ve uzakta olması muhtemel.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,409
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Her firmada ping aynı olmaz. Farklı trafik noktaları vardır. Trafik noktalarında farklı öncelikleri vardır. Her firmadan gelen trafiğin önceliği bir değil.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,409
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları