Neler Yeni

Normal klimadan vrv klimaya geciş yapılır mı?

Mlfz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Mehmet Kayra Suvar
Normal klima dan vrv ye geçiş yapılır mı ?
Vrv ve vrf arasındaki fark nedir ?

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Hocan sanayide fabrika soğutmayacaksan geçilmez.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,981
İsim
göksel yurtcan

Mlfz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Mehmet Kayra Suvar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evde kullanacaksanız mantıklı değil ha işyeriniz varsa olabilir
Ama yeni yapılan bir çok villa da vrv sistemi kullanılıyor ve ben evimi yenileyecegim çok göz kaplıyor büyük klima vrv ye ondan dolayı geçmek istiyorum

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,981
İsim
göksel yurtcan
Ama yeni yapılan bir çok villa da vrv sistemi kullanılıyor ve ben evimi yenileyecegim çok göz kaplıyor büyük klima vrv ye ondan dolayı geçmek istiyorum
yani villalar dediğiniz evler 400m2 den büyük evler hocam o m2 nin altına boyuttaki evlerde gereksiz maliyetli olacaktır ki koyacak yeriniz varsa oda
Mesaj otomatik birleştirildi:

heleki eviniz 150mt2 falansa çok aşırı boş masraf olur + ev çok aşırı ısınır çok aşırı soğur gereksiz o olur o dediğiniz sistem apartman dairleri için ama bina komple yapacaksa o zaman yapılabilir

Son düzenleme:

Mlfz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Mehmet Kayra Suvar
yani villalar dediğiniz evler 400m2 den büyük evler hocam o m2 nin altına boyuttaki evlerde gereksiz maliyetli olacaktır ki koyacak yeriniz varsa oda
Ev 500m net vrv sistemi bir tek yatak odasında var başka hiçbir oda da yok oralara yaptıracağım yer konusu nasıl oluyor peki ?

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,981
İsim
göksel yurtcan
Ev 500m net vrv sistemi bir tek yatak odasında var başka hiçbir oda da yok oralara yaptıracağım yer konusu nasıl oluyor peki ?
dış ünite için yer sıkıntısı yoksa içeriye giden kanalların kalanı duvarların içinden vs. gidebilir yada oralara özel borular çekilir sonra üstü kartonpiyer ile kapatılır veya tavan yüksekse asma tavan sistemi yapılabilir havalandırma borularını gizlemek için evi bilmediğim içim tam bilgi veremiyorum

Mlfz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Mehmet Kayra Suvar
dış ünite için yer sıkıntısı yoksa içeriye giden kanalların kalanı duvarların içinden vs. gidebilir yada oralara özel borular çekilir sonra üstü kartonpiyer ile kapatılır veya tavan yüksekse asma tavan sistemi yapılabilir havalandırma borularını gizlemek için evi bilmediğim içim tam bilgi veremiyorum
Anladım peki bilirmisiniz bilmiyorum ama bu vrv sistemleri için hangi marka daha mantıklı ?

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,981
İsim
göksel yurtcan
Anladım peki bilirmisiniz bilmiyorum ama bu vrv sistemleri için hangi marka daha mantıklı ?
markalar konusunu çok bilmiyorum fakat fiyata bağlı biraz yerli firmaları çok tercih etmek mantıklı olmayacaktır sadece onu söyleyebilirim

Mlfz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Mehmet Kayra Suvar
markalar konusunu çok bilmiyorum fakat fiyata bağlı biraz yerli firmaları çok tercih etmek mantıklı olmayacaktır sadece onu söyleyebilirim
Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

Sormayı unutmuşum vrv sistemi genel olarak nerelere yapılır ? Yani duvarlar dicem ama vrv o kadar küçük değil büyük nereye yapılır ?

Son düzenleme:

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,981
İsim
göksel yurtcan
Çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

Sormayı unutmuşum vrv sistemi genel olarak nerelere yapılır ? Yani duvarlar dicem ama vrv o kadar küçük değil büyük nereye yapılır ?
genelde tavana yapılır sonrada tavana asma tavan yapılıp gizleniz hocam

Mlfz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
122
İsim
Mehmet Kayra Suvar
Screenshot_2023-09-17-14-49-14-37_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Bu tip yaptiracagım gizli Tavan gibi bir şey diyor bu tip odalara yaptiracagim düzeltme : vrv den bahsediyorum tavan oda falan değil

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,934
Üyeler
162,748
Son üye
siirgibi42
Top Bottom