Neler Yeni

NVMe SSD vs Rapid Mode Sata SSD

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Metehan Beyaz
Instagram
MetehanByz
Sorum şu, rapid mode sata ssdler, nvme ssdlerin okuma yazma performansına yaklaşabiliyorlar fakat bu rapid mode sata ssdlerin hızı sanki sanal hızmış gibi geliyor bana . Gerçek anlamda rapid mode işe yarıyor mu ? Yarıyorsa nvme ssd almaktansa sata ssd alıp rapid mode açmak daha karlı olmaz mı ?

xAhmetBilgin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ahmet Bilgin
bence nvme ssd daha iyi fikirler değişebilir
samsung m2 ssd üzerine daha diyecek laf yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Metehan Beyaz
Instagram
MetehanByz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bence nvme ssd daha iyi fikirler değişebilir
samsung m2 ssd üzerine daha diyecek laf yok
Zaten ona bir şey demiyorum. F/P Olarak sata ssdlere Rapid Mode'u açıp aynı hızlara ulaşmak bence iyi bir ekonomik çözüm olur diye düşünüyorum.

yk38

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Yiğithan K.
Render gibi ağır işlerle uğraşmıyorsanız NVMe'ye fazladan para harcamanıza gerek yok. SATA SSD de alabilirsiniz. Zaten günlük kullanımda NVMe ve SATA SSD'ler arasındaki fark çok çok az ki SATA SSD'ler de bu hâliyle oldukça hızlı.

RAPID modun çalışma mantığı RAM'i önbellek olarak kullanması, bu yüzden de en az 8 GB RAM öneririm.

Daha ekonomik bir çözüm olur mu, evet olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Metehan Beyaz
Instagram
MetehanByz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Render gibi ağır işlerle uğraşmıyorsanız NVMe'ye fazladan para harcamanıza gerek yok. SATA SSD de alabilirsiniz. Zaten günlük kullanımda NVMe ve SATA SSD'ler arasındaki fark çok çok az ki SATA SSD'ler de bu hâliyle oldukça hızlı.

RAPID modun çalışma mantığı RAM'i önbellek olarak kullanması, bu yüzden de en az 8 GB RAM öneririm.

Daha ekonomik bir çözüm olur mu, evet olur.
Render ve çizim programları kullanan birisi rapid mode kullanan sata ssd ile m2 ssd arasındaki farkı anlayabilir mi onu merak ediyorum.

Top Bottom