Neler Yeni

NZXT H510 Elite vs MSI MAG Forge 100R

Kara Elf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
İsmail
Merhabalar arkadaşlar, ben hazır sistem aldığım zaman tek seçenek olarak NZXT H510 Elite olarak gösteriyordu bende mecburen aldım internette ki yorumlarını bakınca kasanın o kadar da sevilmediğini öğrendim sizce bu kasa sizce anlattıkları kadar hava sirkülasyonu kötü mü? Elimde şu an kutusu açılmamış MSI MAG Forge 100R taksam mantıklı olabilecek mi ikisinin de birbirine göre avantajı dezavantaj var bilgisayar hakkında o kadar da bilgim yok sizce ne yapmalıyım bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
H510 Elite’in hava akışı kötü ama malzemesi ve fanları anlamında kaliteli bir kasa. Eğer ısınma sorunu yaşamıyorsunuz Mag Forge 100R’a geçmeyin.

tsmsk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Tarık
o kadar da ısınma sorunu yoktur. 100r den daha kötü değildir. Kalite farkıda var ayrıca. tek sorun bence fanların biraz sesli çalışması. onun dışında şık bir ürün.

İceWolf

80+ Silver
Bende 2 side var. MSI 100R ile arasında çok kalite farkı var. Eğer hata yapıpta alırsanız ne dediğimi anlarsınız.

tsmsk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Tarık
bu arada bende gungnir 110r var. onun yanında nzxt çok şık duruyor. ses yaptığı için ben o kasayı elden çıkardım ve gungnir ona nazaran yarı yarıya daha sessiz. bu arada msi kasamda 6 fan mevcut. nzxt de 4 idi

İceWolf

80+ Silver
bu arada bende gungnir 110r var. onun yanında nzxt çok şık duruyor. ses yaptığı için ben o kasayı elden çıkardım ve gungnir ona nazaran yarı yarıya daha sessiz. bu arada msi kasamda 6 fan mevcut. nzxt de 4 idi
NZXT de ses sorunu yokmuş, İtopyanın yanlış montajı varmış. Sıvı soğutma pompasının kablosu çoğaltılıp sistem fanıyla takıldığı için tam yüke biniyormuş. Ben kabloları ayırıp pompanın kablosunu tek olarak CPU FAN a bağlayınca inanılmaz sessiz çalışmaya başladı.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
NZXT de ses sorunu yokmuş, İtopyanın yanlış montajı varmış. Sıvı soğutma pompasının kablosu çoğaltılıp sistem fanıyla takıldığı için tam yüke biniyormuş. Ben kabloları ayırıp pompanın kablosunu tek olarak CPU FAN a bağlayınca inanılmaz sessiz çalışmaya başladı.
Bu bağlantı sorununu hepsi yapıyor zaten gaming genden alınan sistemde de bağlantı sorunu vardı pompa bozuldu arkadaşın

İceWolf

80+ Silver
Bu bağlantı sorununu hepsi yapıyor zaten gaming genden alınan sistemde de bağlantı sorunu vardı pompa bozuldu arkadaşın
İnsan büyük firma diye düzgün montaj bekliyor ama malesef gerçek böyle değilmiş öğrendik.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
İnsan büyük firma diye düzgün montaj bekliyor ama malesef gerçek böyle değilmiş öğrendik.
Yani aklına gelmez insanın başlarda soğutma iyiydi pompa bir bozuldu ryzen 7 5800x boşta 70 derece. Doğru yere taktırdım ama faydası yok verdi garantiye

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhabalar arkadaşlar, ben hazır sistem aldığım zaman tek seçenek olarak NZXT H510 Elite olarak gösteriyordu bende mecburen aldım internette ki yorumlarını bakınca kasanın o kadar da sevilmediğini öğrendim sizce bu kasa sizce anlattıkları kadar hava sirkülasyonu kötü mü? Elimde şu an kutusu açılmamış MSI MAG Forge 100R taksam mantıklı olabilecek mi ikisinin de birbirine göre avantajı dezavantaj var bilgisayar hakkında o kadar da bilgim yok sizce ne yapmalıyım bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Bende düz H510 vardı o bile çok iyi soğutma konusunda. Elite modeli de bence gayet iyi. Tek dezavantajı sıvı soğutma takma imkanı kısıtlı kasanın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ramazan Divrikli
Bende 2 side var. MSI 100R ile arasında çok kalite farkı var. Eğer hata yapıpta alırsanız ne dediğimi anlarsınız.
Hocam hortlatıyorum ama bende aynı kasaya sahip başka bir hazır sistem aldım itopyadan.Ama kasa masaüstünde bile çok sesli çalışıyor onun dışında başka bir sıkıntım yok,bu konularda çok bilgili değilim nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?

İceWolf

80+ Silver
Hocam hortlatıyorum ama bende aynı kasaya sahip başka bir hazır sistem aldım itopyadan.Ama kasa masaüstünde bile çok sesli çalışıyor onun dışında başka bir sıkıntım yok,bu konularda çok bilgili değilim nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?
Benim kasada sıvı soğutma var. Sıvı soğutmanın pompa kablosunu normal kasa fanlarının kablolarına çoğaltıcı takarak sağ kapakdaki fan slotlarına bağlamışlar. Bende pompanın kablosunu söküp tek başına CPUFAN soketine taktım. Diğer fanların montajlarını çağaltıcıyla yaptım. Sorun böyle çözüldü bende. Sizde sıvı soğutma yok ve gürültülüyse fan kablolarını söküp tekrar düzgün şekilde montajını yapmaya çalışabilirsiniz.

Top Bottom