Yardım NZXT H7 Kasa Vidaları ve Montaj Yardımı

anakartı kasaya oturtmuş zaten problemini anlayamadım fabrika anladığım kadarıyla sana yedek standoff ayak göndermiş anakartında boşluk oluşursa kasaya monte edebileceğin onları da kasaya montajını yaparken en alttaki vidalar ile kurulum yapacaksın
Evet anakartı zaten oturtturdum güzelde oturdu birazcık çizdim arkayı insallah bir sey olmaz ağır geldi neyse
Evet kasa kendinden onattığınız zoomlanmış görselde anakartın ortasındaki boşluğa denk gelecek bir vidamı deni ayak mı deni sahip
Oraya zaten cuk diye oturdu şimdi benim anlamadığım gelen vida poşetlerinde standoff yazıyor bu poşeti ben kullanacakmıyım yoksa bu poşet yedek falanmı
Dediğiniz anakartta boşluk oluşursa
Boşluk oluştuğunu nasıl anlayacağım bilmiyorum
Yazdığınız metinde boşluk oluşursadan sonrası bende yok anlamadım nasıl test edeceğimide bilmiyorum en alttaki vidalar hexagon screw 6-32 x 6 mm
Yazması uzun sürüyor telefondan bakıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şöyleki 2. görüntüde göze çarpan usb kablosu ekran kartı soketi (pcı) üzerinden gelmiş onun yeri,ni değişmeniz gerek yoksa ekran kartını takarken kabloyu kastırmak zorunda kalacaksınız
Dediğinizi şimdi anladım o kablo baya uzun ekran kartını takarken yeterince yer olur diye düşünüyorum olmadı çikartır farklı şekilde takarım sıkıntı yok ama teşekkür ederim belirttiğiniz için

onlar illa kullanman gerken vidalar olarak algılamayın lazım olanları zaten kullanmışsınız
fazladan olanları saklayın ilerde işinize ayarayacak en alttaki ekran kartı için kullanacağınız vidalar diye tahmin ediyorum
her vida düzgün oturuyorsa boşluk oluşmamamış anlamına geliyor
fazladan standoff bulunmasının sebebi kullanılacak anakart bilinmediğinden size uygun konumlara yerleştirmeniz

eklemem gerekirse sağlam oturduysa problem yok ama çizmiş olmanız nereyi nasıl çizdiğinize göre değişir inşallah kalıcı hasar bırakmamışsınızdır.

onlar illa kullanman gerken vidalar olarak algılamayın lazım olanları zaten kullanmışsınız
fazladan olanları saklayın ilerde işinize ayarayacak en alttaki ekran kartı için kullanacağınız vidalar diye tahmin ediyorum
her vida düzgün oturuyorsa boşluk oluşmamaış anlamına geliyor
fazladan standoff bulunmamasının sebebi kullanılacak anakart bilinmediğinden size uygun konumlara yerleştirmeniz
Peki acaba ortadaki standoff yeterlimi anakartım asus rog strix b 850 f atx
Görselde gözüküyor anakartın oetasındaki standoff mu bilmiyorum oysa eğer yeterli mi tamam gerekirse fazladan nereye takmalıyım

her vida düzgün oturuyorsa boşluk oluşmamamış anlamına geliyor
fazladan standoff bulunmasının sebebi kullanılacak anakart bilinmediğinden size uygun konumlara yerleştirmeniz

eklemem gerekirse sağlam oturduysa problem yok ama çizmiş olmanız nereyi nasıl çizdiğinize göre değişir inşallah kalıcı hasar bırakmamışsınızdır.
Anakartın arkasını çizdim insallah bir sey olmaz bende bilmiyorum üst sol taraftan geldi ses derin kesmedim diye düşünüyorum

sağ en üst vida takılmamış olarak görüyorum onun dışında doğru gözüküyor sizde elinizle kartın sallanıp sallanmadığına nazikçe bakarsanız tamamdır

birkaç detaylı fotoğraf paylaşırsanız bende gördüğüm yanlış olursa size yardımcı olacağım

sağ en üst vida takılmamış olarak görüyorum onun dışında doğru gözüküyor sizde elinizle kartın sallanıp sallanmadığına nazikçe bakarsanız tamamdır

birkaç detaylı fotoğraf paylaşırsanız bende gördüğüm yanlış olursa size yardımcı olacağım

tamamdır problem gözükmüyor şu anda devam edebilirsiniz kablolamaya problem olursa bir süre daha burlardayım yazabilirsiniz konuya

tamamdır problem gözükmüyor şu anda devam edebilirsiniz kablolamaya problem olursa bir süre daha burlardayım yazabilirsiniz konuya
Hocam Allah razı olsun teşekkür ederim adamsınız yani şöyle bir durumda elim kolum bağlanıyor resmen biri yardım etsede kurtulsam oluyor anlamayınca olayı hayır dua ediyorum

Hocam bi bakarmısınız İC yazısının üstü oralar falan yani attım fotoğraf çizilmiş yer galiba orası bir şey olur mu

Hocam bi bakarmısınız İC yazısının üstü oralar falan yani attım fotoğraf çizilmiş yer galiba orası bir şey olur mu
Nokta nokta gözüküyor

Ekler

• IMG_20250822_231508.webp
    IMG_20250822_231508.webp
    178.8 KB · Hit: 15
veri yolları lehim bölgeleri zarar görmediği sürece problem yaşanmaz bu görselde sorun yaratacak bir durum göremedim ama dikkatli davranmanızı tavsiye ederim

Geri