Neler Yeni

ÖBA Otomatik Oynatıcı v1.3.4

MehmetKl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmet K
Yenilikler
  • Sürüm denetleyicisindeki bazı hatalar giderildi.
  • Arayüz tasarımı düzenlendi.
  • Arayüz hataları giderildi.
  • Programın mekanizması geliştirildi.
  • Verimsiz olduğundan dolayı log sistemi kaldırıldı.
  • Kod yapısı baştan düzenlendi.

Aslında v1.4 sürümünde pyqt ile yazdığım programı yayınlayacaktım. Ancak programın içinin oldukça "boş" olduğunu gördüm. Bu yüzden programın en yakın sürümlerinde programın kendisini geliştirmeye karar verdim. Pyqt ile yazılan halini çok daha ileri sürümlerde yayınlamayı düşünüyorum.

GitHub

Çalıştırılabilir dosya

Virustotal (Programın kaynak kodu src/run.py dosyasıdır. Bazı antivirüslerin pozitif demesinin sebebi dosyanın sfx arşivi olmasındandır.)

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
uygulamayı imzalarsan çoğu virüs uyarısı kalkar, kalanları ise antivirüs firmasına bildirerek kaldırtabilirsin

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Self signed olanlar hiç etkilemiyor sonucu. Paralı olanlar da pahalı malesef.
Bir tane kullandığım ücretsiz olanı vardı fakat adını unuttum uzun süreli kullandığım için.

MehmetKl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmet K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir tane kullandığım ücretsiz olanı vardı fakat adını unuttum uzun süreli kullandığım için.
CACert ücretsiz sağlıyor diye biliyorum ancak onun da birçok işletim sistemi tarafından güvenilir işaretlenmiyordu herhalde.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
CACert ücretsiz sağlıyor diye biliyorum ancak onun da birçok işletim sistemi tarafından güvenilir işaretlenmiyordu herhalde.
Hocam buldum kullandığımı,
digicertutil ile yapıyordum ben

MehmetKl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmet K
Hocam buldum kullandığımı,
digicertutil ile yapıyordum ben
Digicert ücretsiz sertifika sağlıyor mu? Dediğiniz aracın kod imzalama aracı olması lazım ben de kullanmıştım zamanında. Tabi sertifikayı kendim oluşturduğum için güvenilir olmuyordu.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Digicert ücretsiz sertifika sağlıyor mu? Dediğiniz aracın kod imzalama aracı olması lazım ben de kullanmıştım zamanında. Tabi sertifikayı kendim oluşturduğum için güvenilir olmuyordu.
Sertifikayı powershell üzerinden oluşturuyordum ben (sordum.net 'in rehberi vardı),
ardından digicertin imzalama aracı ile imzalıyordum saçma sapan AV lar virüs olarak görmüyordu.

Malwarebytes falan görürse kendi forumu aracılığıyla konu açıp güvenli olak işaretlettirmeniz lazım.

MehmetKl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmet K

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hiç denemedim hocam, denerim teşekkür ederim. Ancak sertifikayı CA'ya tanıtmanın kolay olacağını sanmıyorum zira kimlik doğrulaması vs lazım diye biliyorum.

Gene de Python ile yazdığım için programın False positive'ini maksimum şu kadar azaltabildim: https://www.virustotal.com/gui/file/6fbd6ccb1af823e4ba2f81c9cd5a71df844b3eaad487bbf144de60aaffb0e52c
Şuanda da programı C ile yazıyorum, yapacak bir şey yok.
Hocam ben C# ile yazdığım bilemiyorum maalesef, AV'lar saçma sapan bir şeye bile güvensiz diyebiliyor. Bir TextBox vardı mesela onu kaldırınca düzelmişti bende 1 AV uyarı veriyordu

MehmetKl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mehmet K
Hocam ben C# ile yazdığım bilemiyorum maalesef, AV'lar saçma sapan bir şeye bile güvensiz diyebiliyor. Bir TextBox vardı mesela onu kaldırınca düzelmişti bende 1 AV uyarı veriyordu
Virüs tespit etmesinin tonla sebebi var Pythonda. Py kodunu exe'ye çevirmek için kullandığımız pyinstaller aracının bootloaderı zamanında virüs oluşturulmak için sık sık kullanıldığından tespit edilme çok yüksek mesela. Ayrıca programın çalışabilmesi için dosya dropladığı için False positive bulunuyor. SFX modülüne göre False positive bulunuyor. SFX modülünün diyaloglarının gizli olup olmamasına göre False positive bulunuyor. En son False positive'i düşürmek için Python'daki nuitka aracıyla kodu executable'a çevirip SFX modülü olarak WinRAR 3.11 kullandım. Gene de en iyi 5/67 gibi bir sonuç çıktı sonuçta. Ama dediğiniz gibi sonuçları çok değişken oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Ahmet Kılcık
Hocam affıma sığının bu uygulamanın mevzusu nedir basit şekilde son kullanıcıya açıklayabilir misiniz?

Top Bottom