herkese merhabalar işlemcim 5600x ekran kartım gt 1030 video çekmek istiyorum da nasıl ayarları yapabilirim kaliteli olmasını istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim
herkese merhabalar işlemcim 5600x ekran kartım gt 1030 video çekmek istiyorum da nasıl ayarları yapabilirim kaliteli olmasını istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim
Var ama çeken insanlarda 5600X mi var? Başta benimde çok başıma geliyordu. Adam 24K Bitrate verin diyor 18 verince bitrate düşüşü başlıyor zaten bende.
Var ama çeken insanlarda 5600X mi var? Başta benimde çok başıma geliyordu. Adam 24K Bitrate verin diyor 18 verince bitrate düşüşü başlıyor zaten bende.
GT 1030'u boşuna yormaya gerek yok onun yerine her zaman işlemciden kaydet derim.
Eğer detayla uğraşmak istemiyorum diyorsan :
x264 hatırladığıma göre CPU ile kayıt almaktı. Eğer yanlış hatırlıyorsam affola. Bu arada kayıt veya oyunun bu ayarda kasarsa x264 yerine NVENC'i seç. Yani GPU'dan kayıt alacak fakat rekabetçi oyunu falan oynuyorsan çok sorun etmez diye düşünüyorum.
Veya böyle de yapabilirsin. Çok fark olacağını sanmam.
Eğer fazla FPS düşüşü veya kayıt donması yaşarsan profili veya bitrateyi düşürebilirsin.
24K bitrate zaten bir yt videosu için çok gereksiz. 24 bin bitrate bir videoyu büyük ihtimal 7500-10000 bitrate olarak renderlayacaksın ve bitrate kaybı olup çamur görüntü olacak ardından bir de yt o bitrateyi downscale atıp bir daha 5000'e kısıyor görüntü daha da çamur oluyor. O yüzden nvidia shadowplayde 50k ile falan kayıt aldıktan sonra 10k falan renderlamadan yt ye atmayın yoksa kalite 144p gibi oluyor.
O yüzden profesyonel yayıncılar veya youtuberlar Capture Card kullanıyor. Onlar 5000 bitrate ile ayna gibi görüntü alıyor.
x264 hatırladığıma göre CPU ile kayıt almaktı. Eğer yanlış hatırlıyorsam affola. Bu arada kayıt veya oyunun bu ayarda kasarsa x264 yerine NVENC'i seç. Yani GPU'dan kayıt alacak fakat rekabetçi oyunu falan oynuyorsan çok sorun etmez diye düşünüyorum.
Veya böyle de yapabilirsin. Çok fark olacağını sanmam.
GT1030 olduğu için zaten ekran kartından kayıt alamaz imkanı yok, ayarlarda da çıkmıyor.
Ayrıca kişi 108060 çekecekse kaliteli görüntü için Youtube 14-16K "Edit: 14-15K" Bitrate öneriyor. Siz NVENC ayarlarını atmışsınız fakat orası apayrı bir olay.
Burada önemli olan en önemli şey ne videosu çekileceği.
Ben YouTube'nin yüksek bitrateli bir videoyu izleyiciler rahatlıkla izlesin ve çok yer kaplamasın diye bitratesini kısıyorlar diye biliyordum. 5000 bitrate sabit diye bilgim vardı benim. O zaman bende 15K bitrate yapıyorum?
Ben YouTube'nin yüksek bitrateli bir videoyu izleyiciler rahatlıkla izlesin ve çok yer kaplamasın diye bitratesini kısıyorlar diye biliyordum. 5000 bitrate sabit diye bilgim vardı benim. O zaman bende 15K bitrate yapıyorum?
Mesaj otomatik birleştirildi:
15K kaydedip, 15K renderlayıp, 15K şeklinde YT'ye mi atacağım yani?
Bu listeyi önceden bende kaliteli kayıt için bakmıştım. Google'nin kendi sitesinden görmüştüm yine aynısıydı. Ama ben başka videolardan gördüğümde öyle anlatmışlardı. Demek ki yanlış bilgiymiş.
1080P 60FPS 15K Bitrate CBR NVENC Bicubic
192 kb/s ses
böyle kayıt alıp böyle renderlarsam yt'ye kaliteli bir şekilde mi gider? Neyse bir dahaki video atacağımda bakarım. Teşekkürler
Bu listeyi önceden bende kaliteli kayıt için bakmıştım. Google'nin kendi sitesinden görmüştüm yine aynısıydı. Ama ben başka videolardan gördüğümde öyle anlatmışlardı. Demek ki yanlış bilgiymiş.