Neler Yeni

ODTÜ VS İTÜ ; Elektri̇k Elektroni̇k Vs Maki̇ne

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Furkan Çavdar
Odtü mü İtü mü?
Elektronik mi Makine mi?

Sadece bu iki okula, iki bölüme tercih yazabilme şansım var.
%90 kazanacağım, siz düşüncelerinizi yazın lütfen başka bölüm ve okul önermeden.

Bu iki okul iki bölüm arasında kalsanız hangi okulu hangi bölümü tercih ederdiniz ?

odtü.jpg
itu-istanbul_teknik_universitesi_logo.png

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,870
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
odtü ee tabi kardeşim

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
İstanbulu sevmiyorum.
Odtüde göl var.
Odtü kazandı.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Hocam sadece üniversite olarak değil şehir olarakta bakmak gerekiyor çünkü sen en verimli zamanlarını bu şehirde geçireceksin. ODTÜ Ankara'da ve dışarıda gördüğünle içeride gördüğün adam aynı oluyor, sosyal ortam daha kısıtlı Ankara'da. İstanbul sosyal ortam ve çeşitlilik için daha iyi. Her kafadan adam ve yer var. Hobin olsun eğlenmek için mekan olsun her şeyi bulabilirsin. Özellikle mühendis olacaksan gerek ödevin gerek projen için gerekli parça tedariği konusunda İstanbul önde. Ayrıca sponsorluk konusunda da gerek şirket merkezlerinin bulunması gerek şirket sayısının fazlalığıyla İstanbul önde. Ayrıca boğazı var, yeterli bir sebep bence İstanbul'u seçmek için. Üni olarak mühendislik alanında teknik altyapıyı iyi oturtan bir üniversite. İTÜ'de elektrik ve elektronik haberleşme var haberin olsun. Kampüsü de gayet güzel. Gidenler memnun, rektörü cana yakın biri.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Furkan Çavdar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sadece üniversite olarak değil şehir olarakta bakmak gerekiyor çünkü sen en verimli zamanlarını bu şehirde geçireceksin. ODTÜ Ankara'da ve dışarıda gördüğünle içeride gördüğün adam aynı oluyor, sosyal ortam daha kısıtlı Ankara'da. İstanbul sosyal ortam ve çeşitlilik için daha iyi. Her kafadan adam ve yer var. Hobin olsun eğlenmek için mekan olsun her şeyi bulabilirsin. Özellikle mühendis olacaksan gerek ödevin gerek projen için gerekli parça tedariği konusunda İstanbul önde. Ayrıca sponsorluk konusunda da gerek şirket merkezlerinin bulunması gerek şirket sayısının fazlalığıyla İstanbul önde. Ayrıca boğazı var, yeterli bir sebep bence İstanbul'u seçmek için. Üni olarak mühendislik alanında teknik altyapıyı iyi oturtan bir üniversite. İTÜ'de elektrik ve elektronik haberleşme var haberin olsun. Kampüsü de gayet güzel. Gidenler memnun, rektörü cana yakın biri.
Kanka aslında benimde gönlümde İTÜ var. Fakat bana KYK yurdu çıkmayacak ailemin ekonomik durumu iyi olduğundan dolayı. Barınma olayını çok pahalıya kaçmadan çözebileceğimizi bilsem yazacağım. Ama işte İstanbul'un pahalılığı ailemi ekonomik olarak yıpratır mı diye düşünmeden edemiyorum.
Yoksa Odtüye gitmeyi hiç istemiyorum aslında.
Odtü Makinenin 1.sınıfında 4.kere tekrar eden arkadaşımın arkadaşı var. Tamam İTÜ de zordur ama ODTÜ'nün hocaları daha kasıntı, ortam ve dersler daha kasıntı gibi geliyor bana ODTÜDE.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Ben İTÜ makine seçerdim
ODTÜ'de bazı sorunlar olduğunu duymuştum

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Kanka aslında benimde gönlümde İTÜ var. Fakat bana KYK yurdu çıkmayacak ailemin ekonomik durumu iyi olduğundan dolayı. Barınma olayını çok pahalıya kaçmadan çözebileceğimizi bilsem yazacağım. Ama işte İstanbul'un pahalılığı ailemi ekonomik olarak yıpratır mı diye düşünmeden edemiyorum.
Yoksa Odtüye gitmeyi hiç istemiyorum aslında.
Odtü Makinenin 1.sınıfında 4.kere tekrar eden arkadaşımın arkadaşı var. Tamam İTÜ de zordur ama ODTÜ'nün hocaları daha kasıntı, ortam ve dersler daha kasıntı gibi geliyor bana ODTÜDE.
Sana kalmış hocam. Dediğim gibi üniversitede sadece okul olarak değil sosyal ortam olarakta düşünmek lazım. kulüpler ve şehir önemli pay kazanıyor. Eğitim sisteminde zaten teknik anlamda neler olduğu belli. ODTÜ'nün de üzeceğini sanmam. Ailenle konuşup karar almak güzel olur. Linkedin üzerinden İTÜ ve ODTÜ de okuyanlara ulaşıp bilgi de alabilirsin. Gidebilirsen kampüsleri de gezersin.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
ODTÜ'nün fakülteleri ve kampüsleri gayet başarılı. İngilizce olarak alacaksan dersleri İngilizceni de ileri seviyeye çıkartabiliyorsun.
İstanbul'a gidersen ulaşım, ev bulma kaydı ve daha çok şeylerle karşılaşırsın.
ODTÜ'nün kampüslerinin bulunduğu yer çok güzel önünde göl ve ormanlık alan mevcut.
Çevresel anlamda da çok daha iyi bir üniversite ODTÜ.

Top Bottom