Neler Yeni

Önerdiğiniz java kursu varmı

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Duyduğuma göre uygulama falan yapmak için java bilgisi lazımmış Nereden öğrenebilirim veya önerdiğiniz kurs varmı fiyat sıkıntı değil
Not:Mesajlaşma uygulaması yapıcağım.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
Java şart değil, yazacağın platforma, işletim sistemine, kullanman gereken kütüphanelere göre ideal programlama dilini seçmen gerekiyor. Yazdıklarından anlaşıldığı kadarıyla bilgin yok denecek kadar az. Sırf mesajlaşma uygulaması yapmak için programlama öğrenmek istiyorsan sadece zaman kaybedersin. Çünkü sadece programlama temellerini öğrenmen bile aylarını alacaktır. Temelleri öğrendikten sonra bile mesajlaşma için yeterli olmayacaktır. Bunun veri güvenliği, veri tabanı, ve anlık iletişim sağlamak için gerekli olan senkron, asenkron ve multithreading gibi kavramları da öğrenmen gerekecek. Ardından kodlamaya başlayabilirsin ki kodlamada oldukça fazla hata alacaksın 2 saatte yazdığın 100 satır kodun hatasını bulmak için 5 6 saat harcayacaksın. Ve bu böyle aylarca sürecek. Bahsettiğin uygulama 5 6 saatte yapıp ortaya çıkarabileceğin bir şey değil. Yani demem o ki sadece bir uygulama yapmak için programlama öğrenilmez bunu sürekli halde yapmayacaksan sadece kendi zamanını çalacaksın.

Covid19

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
co
Java şart değil, yazacağın platforma, işletim sistemine, kullanman gereken kütüphanelere göre ideal programlama dilini seçmen gerekiyor. Yazdıklarından anlaşıldığı kadarıyla bilgin yok denecek kadar az. Sırf mesajlaşma uygulaması yapmak için programlama öğrenmek istiyorsan sadece zaman kaybedersin. Çünkü sadece programlama temellerini öğrenmen bile aylarını alacaktır. Temelleri öğrendikten sonra bile mesajlaşma için yeterli olmayacaktır. Bunun veri güvenliği, veri tabanı, ve anlık iletişim sağlamak için gerekli olan senkron, asenkron ve multithreading gibi kavramları da öğrenmen gerekecek. Ardından kodlamaya başlayabilirsin ki kodlamada oldukça fazla hata alacaksın 2 saatte yazdığın 100 satır kodun hatasını bulmak için 5 6 saat harcayacaksın. Ve bu böyle aylarca sürecek. Bahsettiğin uygulama 5 6 saatte yapıp ortaya çıkarabileceğin bir şey değil. Yani demem o ki sadece bir uygulama yapmak için programlama öğrenilmez bunu sürekli halde yapmayacaksan sadece kendi zamanını çalacaksın.
Hocam bu dedikleriniz web tasarımcısı için de geçerli mi ? Genellikle html-css-js öğrenip web sitesi tasarlayabilecek duruma geleceğini söylüyorlar.Hosting domain hizmetleri falan vardır onlar ayrı tabi daha o kadar bilmiyorum yazılımı.

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
Hocam bu dedikleriniz web tasarımcısı için de geçerli mi ? Genellikle html-css-js öğrenip web sitesi tasarlayabilecek duruma geleceğini söylüyorlar.Hosting domain hizmetleri falan vardır onlar ayrı tabi daha o kadar bilmiyorum yazılımı.
Onlar sadece arayüzünü tasarlamana yarar ama arkada veri tutulmalı veriyi nasıl tutacaksın verinin nasıl işleyeneceği hep arka planda çalışan programlama diliyle gerçekleştirilecek.

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
Ayrıca dedikleri doğru site tasarlarsın ama bu siteye verinin geleceği veriyi göndereceğin bir yer olmalı o yeri de bahsettiğim gibi veritabanları API'ler( programlama dilleriyle yazılmış servisler) gerçekleştiriyor.

Covid19

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
co
Ayrıca dedikleri doğru site tasarlarsın ama bu siteye verinin geleceği veriyi göndereceğin bir yer olmalı o yeri de bahsettiğim gibi veritabanları API'ler( programlama dilleriyle yazılmış servisler) gerçekleştiriyor.
Yani html css js de öğrenek web yazılımcı olunur ama o bahsettiğiniz arka taraftaki veri olayı içinde farklı diller gerekmektedir.

alican_24

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ali Can BEN
Java yla baslanmaz
Javayla başladım. C, C++, C#, Python, Javascript ve sayamadığım birçok framework biliyorum. Sadece C, ve C++ ile başlanmaz. Bu iki dil Object Oriented Programming deyimi yok veya çok temek seviyede olduğu için karmaşık ve öğrenmesi zordur. Ama C# ve java aralarında o kadar çok benzerlik var ki hangisini öğrensen birşsy farketmez. Diğerini kolaylıkla yaparsın. Pythona gelirsek Python la başlamak iyi olur fakat başka programlama dili ihtiyscı doğduğunda python un syntaxı göz ömüne alındığında diğer programlama dillerine alışmak öğrenmek normalden uzun sürer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani html css js de öğrenek web yazılımcı olunur ama o bahsettiğiniz arka taraftaki veri olayı içinde farklı diller gerekmektedir.
Yok malesef yazılımcı olamıyorlar sadece tasarımcı olabilirler. Çünkü yapılan sadece tasarım. Yani herhangi bir yazılım yok çalışan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,424
Üyeler
161,045
Son üye
sözlüden kalan
Top Bottom