Neler Yeni

Otopilot kazası sonucu ölen kişinin katili kimdir ?

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Sallıyorum.
Tesla kullanıyorum oto pilota aldım ve bir anda hata verip hızlanmaya başladı, önünde ki arabaya çarptı ve 1 kişi öldü.

Kaza sonucu suçlu kişi tesla mıdır yoksa sürücümüdür ?

Tüm bunlar yaşanırken şoför sürüşü oto pilottan alabilirdi fakat olay çok hızlı gelişti.

MematiBaş🚬

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,592
İsim
Memati Baş
Eğer çok hızlı bir anda olduysa teslada bence suç.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,732
İsim
Orkun
Sallıyorum.
Tesla kullanıyorum oto pilota aldım ve bir anda hata verip hızlanmaya başladı, önünde ki arabaya çarptı ve 1 kişi öldü.

Tüm bunlar yaşanırken şoför sürüşü oto pilottan alabilirdi fakat olay çok hızlı gelişti.
Sürücü suçlu hocam, Tesla şu anda tam otonom sürüşe izin vermiyor. Ara ara sürücünün bilincinin yerinde ve direksiyonun başında olduğunu anlamak için doğrulama yapıyor. Doğrulamalara sürücü cevap vermez ise araç hız düşürüp güvenli bir şekilde duruyor.

Özet ile araç yarı otonom olarak sürüş hizmeti sağlıyor ancak sürücünün gözetiminde.

abcdefg1234

80+ Silver
Sallıyorum.

otopilota aldıysanız sorumluluk size ait. Teslanın bir suçu yok bu konuda. Henüz tam otonom sürüşe geçilmedi

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Üstteki yazar konuyu gayet güzel açıklamış. Ancak senin aradığın cevap değil. Şöyle izah edeyim. Tesla sana full otonom sürüş sağladığını söyledi. Her türlü güvenlik önemlemlerinin alındığını söyledi. Sen araca biniyon konuma götürüyor seni. Böyle bir senaryoda otopilot ölümlü kazaya neden olursa suçlusu %100 tesladır ve bence sırf bu nedenden dolayı otopilot sürekli sürücü gözetiminde kullanılacak canlı taşıyan araçlarda.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,512
İsim
Olcay akbulut
Sallıyorum.

bence kullanıcı da suçlu teslada suçlu otonomun seviyeleri var ve şuan tam kullanıma izin verilmiyor diye biliyorum yani bi yerden sonra sınırlandırılmaya başlıyorsun, sürücü bunu bile bile zorluyosa sürücü suçludur, ama henüz tamamlanmamış bir şeyi sunan teslanın da elbette hatası var, şuan. için güvenmemek gerektiğini firmalarda söylüor du

Shaco

80+ Bronze
Sözleşme vardır muhtemelen. İlk kullanımda onay ister. O onayladığın sözleşme içinde de sorumluluğun sürücüye ait olduğu yazar.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,732
İsim
Orkun
Sözleşme vardır muhtemelen. İlk kullanımda onay ister. O onayladığın sözleşme içinde de sorumluluğun sürücüye ait olduğu yazar.
Öyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Çünkü trafik dediğin şey sadece bulunduğun aracın içindeki insanlardan oluşmuyor. Sürücü aracın sorumluluğunu %100 alsa bile Tesla dan kaynaklanan bir sorun neticesinde trafikte diğer insanlar da zarar görebileceği için yasadışı olur. Böyle bir şey yapılabilmesi için araçtaki sistemlerin ve yazılımın %100 otonom ve güvenilir bir şekilde çalışması gerekiyor.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Sallıyorum.

Tesla diyor ki, böyle durumlara karşı eliniz daima direksiyonda olmalı ve gerektiğinde müdahale etmelisiniz. Yani suç sürücüye kalır.

Ama normal durumların dışında bir durum olursa (araba hiçbir müdahale kabul etmeden kendi kafasına göre hareket ederse vs) bu durumda teslaya dava açılabilir sanırım.

Top Bottom