Neler Yeni

Overclock için Anakart soğutmasına Destek için ?

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
Beyler ben overclock yapmak istiyorum anakartım çok uygun değil. Sistemim şöyle:

FX-8120 işlemci.
MSI Twin Frozr GTX 750 Ti.
Gigabyte G970A-DS3
8+2 1333MHz Kingston RAM.
SSD. 2xhdd.

Bu anakart overclock için uygun değil ama ben soğutucular buldum aşağıya linkini bırakırım bunlar ne kadar etkili kulanan bilen varsa.

Bu tarz bir şey alıp anakartta MOSFET'lerin üzerine yapıştırsam overclock için ne kadar işime yarar?

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Mosfet sıcaklığından throttle mi oluyor? sorun çıkaracağını sanmam o kartın eğer alacaksan uzun bir tane üstü düz alıp sıcak silikon vs bir şey ile üstüne bir şekilde küçük bir fan yapıştırabilirsin. lazerli termometre varsa sıcaklık ölçebilirsin bu arada mosfetleri nedir anakartın? Öyle sorun çıkarıyorken birden sorunu çözecek kadar etki edeceğini sanmam.

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Ahmet Birkan Elmas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mosfet sıcaklığından throttle mi oluyor? sorun çıkaracağını sanmam o kartın eğer alacaksan uzun bir tane üstü düz alıp sıcak silikon vs bir şey ile üstüne bir şekilde küçük bir fan yapıştırabilirsin. lazerli termometre varsa sıcaklık ölçebilirsin bu arada mosfetleri nedir anakartın? Öyle sorun çıkarıyorken birden sorunu çözecek kadar etki edeceğini sanmam.
Hocam sorun çıkartmıyor daha öyle çok birk overclock yapmadım yaparsam sorun olur ama.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Hocam sorun çıkartmıyor daha öyle çok birk overclock yapmadım yaparsam sorun olur ama.
Sorun olmaz. Oraya alabileceğin bir soğutma şeyi de çok kurtarabilir değil zaten ama alabilirsin. Mümkünse mosfetlerin altında PCB'ye üfleyecek kasanın yan yapağının oraya bir fan yapıştır iyi etki eder :d.

Top Bottom