Neler Yeni

Çözüldü✓ Overclock yaptım görüntü gelmiyor

Cihan-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Cihan
İşlemciye yapılan overclock valorant tarzı işlemci yükü fazla olan oyunlarda performansı ne kadar etkiler kaç fps fazla verir (örn 3.60 ghz olan işlemciyi 3.70 , 3.80) e boostlarsak ne kadar performans artışı olur stok soğutucu olmadan. Not: oc yaptım 1.25 volt 4.0 ghz görüntü gelmiyor napmam lazım no signal yazıyor ve hiç görüntü yok

Son düzenleme:

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İşlemciye yapılan overclock valorant tarzı işlemci yükü fazla olan oyunlarda performansı ne kadar etkiler kaç fps fazla verir (örn 3.60 ghz olan işlemciyi 3.70 , 3.80) e boostlarsak ne kadar performans artışı olur stok soğutucu olmadan.
Farkını anlamazsın bile. 3.6GHz işlemciyi en azından 4GHz falan yapmak gerekir ki biraz fark görülsün 😀

Cihan-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Cihan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Buraktyz

80+
İşlemciye yapılan overclock valorant tarzı işlemci yükü fazla olan oyunlarda performansı ne kadar etkiler kaç fps fazla verir (örn 3.60 ghz olan işlemciyi 3.70 , 3.80) e boostlarsak ne kadar performans artışı olur stok soğutucu olmadan.
Overclock yani ram frekansı attırmak sizin ramin 32000 ise onun yukarısına çıkmadan yapın güzel soğutucunuz varsa yoksa mavi ekran alırsın

Cihan-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Cihan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Overclock yani ram frekansı attırmak sizin ramin 32000 ise onun yukarısına çıkmadan yapın güzel soğutucunuz varsa yoksa mavi ekran alırsın
Ram ? :D işlemci dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

1.30V ile 4GHz denenebilir. Olmazsa 1.32V ve 1.35V değerlerini de sırasıyla dene. 1.35V ile bile stabil olmazsa işlemci silikonu kötüdür o işlemciye OC yapmaya değmez.
Bir sıkıntı olurmu denerken yanmayalım sonra :D

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ram ? :D işlemci dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir sıkıntı olurmu denerken yanmayalım sonra :D
Değerleri gir ve bilgisayar açılınca işlemciye stres testi yap. Değer stabil değilse sistemde test esnasında donma veya kapanma olabilir. Böyle bir sorun olursa voltajı dediğim değerlere sırasıyla arttırarak denemeye devam edin.

CPB ve PBO ayarlarını da kapat BIOS üzerinden daha iyi olur.

Cihan-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Cihan
Değerleri gir ve bilgisayar açılınca işlemciye stres testi yap. Değer stabil değilse sistemde test esnasında donma veya kapanma olabilir. Böyle bir sorun olursa voltajı dediğim değerlere sırasıyla arttırarak denemeye devam edin.
Çok soru sordum kusura bakma stabil olup olmadığını nasıl anlayacağım

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Çok soru sordum kusura bakma stabil olup olmadığını nasıl anlayacağım
Sistem stabil değilse stres testi esnasında donar, siyah ekran verir, kapanır yani o tarz bir tepki verir. Stabil olduğunu kanıtlamak için az 3-5 dakika yap stres testini sorun yoksa stabildir.

Cihan-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Cihan
Sistem stabil değilse stres testi esnasında donar, siyah ekran verir, kapanır yani o tarz bir tepki verir. Stabil olduğunu kanıtlamak için az 3-5 dakika yap stres testini sorun yoksa stabildir.
Yaptım 1.25 volt 4.0 ghz görüntü gelmiyor

Top Bottom