Neler Yeni

Oyun programlama bilgisayar önerisi

BatuuKYs

80+
Arkadaşlar ben hobi olarak yazılım ile uğraşıyorum ancak elimde güzel bir cihaz olmadığı için büyük projeler yapamıyorum. Sizce nasıl bir bilgisayar alsam işimi görür. Uzun süre kullanmak istiyorum ve büyük projeler de yapmak istiyorum. Sizce ilk başta düşük bütçe ile başlayıp kendimi geliştirdikçe mi daha üst bir bilgisayara geçeyim yoksa ilk baştan güzel bilgisayar alıp uzun süre onu mu kullanayım?
İşlemci Ekran Kartı Ve Ram aban. Paran Varsa 1TB SSD al. Yoksa 240GB SSD+1TB HDD al. Bende Bir Ara Oyun Kodlamaya çalışıyordum. Daha çalışmayan 3 4 tane silah için HDD'mden 100mb feda etmek zorunda kaldım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biriniz dizüstü biriniz masaüstü diyor
Masaüstü daha ucuza daha kaliteli parça olur. Senin 5-6 K ya alacağın Dizüstü Masaüstünde 2-2.5 K.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Heath Ledger
İşlemci Ekran Kartı Ve Ram aban. Paran Varsa 1TB SSD al. Yoksa 240GB SSD+1TB HDD al. Bende Bir Ara Oyun Kodlamaya çalışıyordum. Daha çalışmayan 3 4 tane silah için HDD'mden 100mb feda etmek zorunda kaldım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Masaüstü daha ucuza daha kaliteli parça olur. Senin 5-6 K ya alacağın Dizüstü Masaüstünde 2-2.5 K.
Sağol gerçekten. Bilgili ve tecrübeli biri gibisin dediklerini dikkate alacağım

BatuuKYs

80+
Sağol gerçekten. Bilgili ve tecrübeli biri gibisin dediklerini dikkate alacağım
Teşekkür ederim. Eğer 240GB SSD + 1TB HDD yapacak olursan Windows, Oyun Veya Yazılım Motoru + Birkaç Animasyon Programı kullanıyorsan SSD ye kur. İşte Oyun yapacaksan Silahı haritayı, HDD ye kur. Ayrıca 1TB kolay kolay dolmaz. O Kadar 50 60 GB lık oyun indirdim Daha 350GB'ım dolu. O 1 TB seni uzun süre götürür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Haydar Özgür Mısırlı
Arkadaşlar ben hobi olarak yazılım ile uğraşıyorum ancak elimde güzel bir cihaz olmadığı için büyük projeler yapamıyorum. Sizce nasıl bir bilgisayar alsam işimi görür. Uzun süre kullanmak istiyorum ve büyük projeler de yapmak istiyorum. Sizce ilk başta düşük bütçe ile başlayıp kendimi geliştirdikçe mi daha üst bir bilgisayara geçeyim yoksa ilk baştan güzel bilgisayar alıp uzun süre onu mu kullanayım?
Büyük projeler yapmak istiyorsan pc iyi olması gerekiyor. Hele 3 boyutlu pc veya konsol oyunu yapmak istiyorsan. Çünkü bunun renderi var işlemciye yük bindirir, grafiği var ekran kartına yük bindirir, asetleri;müzik ve sesleri; grafik dosyaları vs var hafıza ister ve iyi bir soğutma sistemi.Sonucunda da yüksek bir psu.

Son düzenleme:
Top Bottom