Neler Yeni

Oyun Yapmak İçin Gereken Donanım [Rehber]

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,366
İsim
Kaan
Bu konuda bahsettiğim şeyler Unreal Engine 4 için olacak. Unreal Engine 4'de bilgisayarınız çalışıyorsa diğer neredeyse bütün hatta bütün oyun motorlarına sisteminiz yetiyor demektir. Benim düşüncelerimdir.

CPU:
CPU olarak minimum 4 çekirdekli ve 2.50 GHz hızında bir işlemci dense bile bence minimum 6 çekirdekli bir işlemci gerekmektedir. Ben R5 2600X kullanıyorum ve şimdiye kadar sorun çekmedim ama dediğim gibi, 4 çekirdekli işlemci çok yüksek bir çalışma hızında olmadığı sürece yetmeyecektir.

Peki ne öneriliyor:
En iyi işlemci olarak I9 10900K gösteriliyor. Hem 10/20 gibi yüksek çekirdek sayısı hem de 5 GHz e kadar çıkabilmesi açısından "tam olması gerektiği gibi" denilen bir işlemci. Tabi çoğumuzun 10900K alacak parası yok, o zaman ne olmalı? R7 2700X öneririm ben günümüz şartları için, daha altına inilmemeli bence.

GPU:
Basitçe 6 GB+ VRAM'e sahip olan ve son nesil olan bütün ekran kartları (RX 5600XT, RTX 2060) rahatlıkla yetecektir. Eğer benim bütçem daha artabilir denilirse bence en F/P olacak olan ekran kartı RTX 2060S olacaktır; hem RT yapabilmesi, hem VR oyunları için yetebilmesi hem 8 GB VRAM'e sahip olması hem de yüksek performansı ile gayet iyi olacaktır.

Peki ne öneriliyor:
İnternette baktığıma göre en çok RTX 2070S öneriliyormuş şuan ondan sonra ise RTX 2080 TI.

Depolama:
Windows 10 kurulu olan bir SSD yüksek olasılıkla işinizi görecektir.

Monitör:
Çift monitör gerekiyor mu diye bir soru olacaksa ben kesinlikle "Evet" derdim. Nedenini ise biraz düşününce zaten siz de anlayabilirsiniz, çift monitör değilse 32'' 4K-2K bir monitör de çok güzel gidebilir.

Boş vakitlerimde tek başıma yaptığım ilk oyunum: https://store.steampowered.com/app/1360150/At_The_Downstairs/

Şuan Unreal Engine 4 üzerinde Absürt bir Multiplayer FPS oyunu üzerine çalışıyorum. Oyun geliştirmek ile ilgili bütün sorularınıza cevap verebilirim.
bende i3 370m gt420m 6gb ram falan var oyun yapabilirmiyim unreal engineden değil başka bir programdan

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Ow o kadar bilgin yoksa ben hiç anlatamam. YT'de geçireceğin onlarca saat ile bu soruların hepsi aklından gidecektir, İngilizcen varsa YT benden çok daha iyi anlatacaktır.

Bunlar aslında iyi programlar ama bi o kadar da değil. En iyisi İngilizce kaynaklardan öğrenmektir bence, en basitinden UE4 kullanıp C++ kullanan pek kişi görmedim çünkü gerek yok ama bu taploya bakrsak C++ lazım gibi gözüküyor.
Bilmediğimden soruyorum c++ lazım değil mi ue için ? Hem 16 yaşındayım ingilizce kursları anlayabiliyorum ama hani 10 cümleden 6 sını anlıyorum. Onun yerine Türkçe kursları izlemekle yetiniyorum .

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
bende i3 370m gt420m 6gb ram falan var oyun yapabilirmiyim unreal engineden değil başka bir programdan
O donanımla oyun yapman acayip zor olacaktır. Belki 2D oyun için GMS 2 kullanabilirsin ancak kesinlikle donanımını yenilemen lazım.
Bilmediğimden soruyorum c++ lazım değil mi ue için ? Hem 16 yaşındayım ingilizce kursları anlayabiliyorum ama hani 10 cümleden 6 sını anlıyorum. Onun yerine Türkçe kursları izlemekle yetiniyorum .
Ben de 16-17 yaşımdayım, İngilizce hazırlık okuduğum için normal birine göre daha iyi anlıyorum ama 10 cümleden 7-8 anca ediyor. Yine de İngilizce izliyorum. Oyun geliştirmek hatta daha doğrusu yazılım geliştirmek için bir şey bakacaksan ya İngilizce bakacaksın ya da İngilizce, kendini zorlayacaksın.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
O donanımla oyun yapman acayip zor olacaktır. Belki 2D oyun için GMS 2 kullanabilirsin ancak kesinlikle donanımını yenilemen lazım.

Ben de 16-17 yaşımdayım, İngilizce hazırlık okuduğum için normal birine göre daha iyi anlıyorum ama 10 cümleden 7-8 anca ediyor. Yine de İngilizce izliyorum. Oyun geliştirmek hatta daha doğrusu yazılım geliştirmek için bir şey bakacaksan ya İngilizce bakacaksın ya da İngilizce, kendini zorlayacaksın.
Hmm anladım ingilizce olarak önerdiğiniz kurslar var mı ? Bir bakayım udemy de olur farketmez platform.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Hmm anladım ingilizce olarak önerdiğiniz kurslar var mı ? Bir bakayım udemy de olur farketmez platform.
Hayır yok, Udemy kullanmıyorum zaten. Eğer bi sorun ya da öğrenmem gereken bir şey olursa Googlelıyorum ve çoğu zaman yazı okuyorum, İngilizce.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Hayır yok, Udemy kullanmıyorum zaten. Eğer bi sorun ya da öğrenmem gereken bir şey olursa Googlelıyorum ve çoğu zaman yazı okuyorum, İngilizce.
Anladım teşekkür ederim öyle yapacağım . Son olarak bir şey soracağım 3 ay içinde unityle 2d oyun yapılabilir mi ? Kendime öyle bir hedef koydum da .
Mesaj otomatik birleştirildi:

0 dan tabii ki .

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Anladım teşekkür ederim öyle yapacağım . Son olarak bir şey soracağım 3 ay içinde unityle 2d oyun yapılabilir mi ? Kendime öyle bir hedef koydum da .
Mesaj otomatik birleştirildi:

0 dan tabii ki .
Eğer hiç bilmiyorsan yapamazsın. Öğrenmem 3 ay sürecektir, minimum 1 ay. Ama olağanüstü bir şekilde hızlı öğrenip yine olağanüstü bi şekilde her şeyi kendin hazırlayabilirsen evet 6 aydan kısa sürede Unity'de 2D oyun çıkartabilirsin.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Eğer hiç bilmiyorsan yapamazsın. Öğrenmem 3 ay sürecektir, minimum 1 ay. Ama olağanüstü bir şekilde hızlı öğrenip yine olağanüstü bi şekilde her şeyi kendin hazırlayabilirsen evet 6 aydan kısa sürede Unity'de 2D oyun çıkartabilirsin.
Ciddi misin ya ama bak ben bir şeye kendimi verirsem gece gündüz zaman ayırırım ama öyle olsa yine 4,5 ay olur. Olsun elimden geldiğince hızlı öğrenip aklımdaki oyunu yapmaya çalışacağım. Aslında zor bir oyunda düşünmüyorum. Bütün fikri vermeyem de labirent oyunu yapacağım google playdeki bütün labirent oyunların da farklı ama .

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Ciddi misin ya ama bak ben bir şeye kendimi verirsem gece gündüz zaman ayırırım ama öyle olsa yine 4,5 ay olur. Olsun elimden geldiğince hızlı öğrenip aklımdaki oyunu yapmaya çalışacağım. Aslında zor bir oyunda düşünmüyorum. Bütün fikri vermeyem de labirent oyunu yapacağım google playdeki bütün labirent oyunların da farklı ama .
Hem sıfrıdan yapacaksın hem ilk defa yapacaksın hem öğreneceksin hem de eşi benzeri olmayan bir oyun olacak ve üstüne 4-5 ayda olacak. Yapabilirsen ayakta alkışlarım herhalde. Tabi yapacağın oyunun büyüklüğünü bilmiyorum ama yine de zor bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin Merdanov
peki ya Predator Helios 300 yetermi i7-9750h ve Gtx1660ti donanima sahip. Ram ve depolama kolaylikla guclendirile bildiyi icin soylemedim.

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,366
İsim
Kaan

laptop var babam 2. ele 1000tlye sistem bile toplamaz

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Hem sıfrıdan yapacaksın hem ilk defa yapacaksın hem öğreneceksin hem de eşi benzeri olmayan bir oyun olacak ve üstüne 4-5 ayda olacak. Yapabilirsen ayakta alkışlarım herhalde. Tabi yapacağın oyunun büyüklüğünü bilmiyorum ama yine de zor bence.
Yok hiç büyük değil mantığını anlatmak istemiyorum public bir ortam da ama şöyle diyeyim yılan oyunun biraz daha gelişmiş hali gibi düşün. Oyun yılan değil aslın da labirent oyunlarına farklı bir gözle bakılmasını sağlayacağım.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Top Bottom