Eray Yılmaz
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
vergilerden ülke gelişmiyor ki
Bu arada şunuda sorayım, bu kadar yatırım yapmaya değiyor mu?yüzde 53 vergi neye göre hesaplanmış bilmiyorum ama Steam üzerinden hesaplama yapmam gerekirse;
yüzde 30 steam (ya da sadece yüzde 12 Epic Games) payı
yüzde 5 oyun motoru (eğer Epic Games Store'da yayınlarsan UE4 motorundan pay almıyorlar)
yüzde 7.5 dijital vergi (direkt satış anında kesiliyor)
bi yüzde 5 de parayı çekiyorken kesintiye vs. gidiyor sanırsam
Paranın yüzde 50 civarında bi kısmı uçup gidiyor.
şimdi parayı kazandık, bir şirket açıp muhasebe ve ofis işleri ile ilgilenmek gerekiyor, aylık 1000Tl tutar herhalde.
Son olarak ise gelir vergisi, o da yüzde 20-30 arası olmalı.
Yayınlamak için şirket açmak zorunda değilsin, vergi vermek için şirket açmak zorundasın; oyundan para kazanıyorsan, vergi vermek zorundasın. Yani oyun yayınlamak için şirket açmalısın. Anlatabildim mi?
Sıkıntı oluyor. Ayrıca Steam her ay belirlediğin hesaba ödeme yapıyor, yani "ay ben şimdi bu parayı almayayım sonra vergisini ödeyeceğim zaman alırım" gibi bir olay da olmuyor.
Bu tarz kurumlar papara, ininal vb. hiçbir yere ödeme yapmaz, banka kartı gerekiyor.
evet
25 dolar google play alır ve daha sonra yüzde 30 pay alır diye hatırlıyorum. Steamde 100dolar + yüzde 30 pay.
Hayır fark etmiyor, 1 TL bile kazanıyorsan devlet hüpppp onun da vergisini alıyor. Ayrıca yaş sınırı falan da yok.
Öyle deme, reise 23. saray gerekiyor. Biliyorsun, itibardan tasarruf olmaz.
Evet vergi dairesine gidip "ben vergi vereceğim" diyorsun ama bunun için bir firma olman lazım, firma olman için muhasebe ve ofis gerekiyor. Oyun motorları ise direkt olarak Steam vb. platformlar ile bağlantılı.Devlete vergi verme kısmı nasıl oluyor peki? Vergi dairesine falan mı gidiliyor cidden? Bir de oyun motoru nasıl %5 pay alıyorki, Steam ile bağlantılı mı direkt?
Eğer yurtdışında övülen bir oyun yaparsan değer. Onun dışında bilmem. İnsanlar vergi vermiyor zaten direkt.Bu arada şunuda sorayım, bu kadar yatırım yapmaya değiyor mu?
Hayır, eğer 100k dolardan fazla kazanırsan "Pro" paketlerinden birini almak zorunda kalıyorsun. Prolar ise yıllık 400 dolardan başlıyor yıllık 1800 dolara kadar gidiyor. Yani ne yaparsan yap yüzde 5 pay gidiyor.Unity 100 k dolar yada TL'ye kadar almiyor sanirsam.
Evet bu aralar herkese ceza kesiyorlar zaten.Evet doğru arkadaşlar. Para kazanmaya başladığınız anda yani hesabınıza youtube gibi twich gibi mecralardan para gelmeye başladığı anda vergi vermek zorundasınız.
Şahıs şirketi kuracaksınız.
muhasebeciye para vereceksiniz.
Vergi vereceksiniz.
Bağkura kayıt olup sigortanızı yatıracaksınız.
Fatura keseceksiniz.
Unity 1m satışa kadar para almıyor diye hatırlıyorum.bir yerde şöyle bir şey duydum doğru mu acaba?
%30 steam/google play
%53 gelir vergisi
%5 unity/u4
oyun yayınlamak için (şirket açmak zorunlu)aylık bağkur 1000tl + muhasebe işleri 200tl
Buna inanmak istemiyorum ama gerçek mi?
gelir vergisi steam için vergi varbir yerde şöyle bir şey duydum doğru mu acaba?
%30 steam/google play
%53 gelir vergisi
%5 unity/u4
oyun yayınlamak için (şirket açmak zorunlu)aylık bağkur 1000tl + muhasebe işleri 200tl
yüzde 53 vergi neye göre hesaplanmış bilmiyorum ama Steam üzerinden hesaplama yapmam gerekirse;
yüzde 5 oyun motoru (eğer Epic Games Store'da yayınlarsan UE4 motorundan pay almıyorlar)
şimdi parayı kazandık, bir şirket açıp muhasebe ve ofis işleri ile ilgilenmek gerekiyor, aylık 1000Tl tutar herhalde.
Yayınlamak için şirket açmak zorunda değilsin, vergi vermek için şirket açmak zorundasın; oyundan para kazanıyorsan, vergi vermek zorundasın. Yani oyun yayınlamak için şirket açmalısın. Anlatabildim mi?
Sıkıntı oluyor. Ayrıca Steam her ay belirlediğin hesaba ödeme yapıyor, yani "ay ben şimdi bu parayı almayayım sonra vergisini ödeyeceğim zaman alırım" gibi bir olay da olmuyor.
Bu tarz kurumlar papara, ininal vb. hiçbir yere ödeme yapmaz, banka kartı gerekiyor.
evet
25 dolar google play alır ve daha sonra yüzde 30 pay alır diye hatırlıyorum. Steamde 100dolar + yüzde 30 pay.
Hayır fark etmiyor, 1 TL bile kazanıyorsan devlet hüpppp onun da vergisini alıyor. Ayrıca yaş sınırı falan da yok.
Çok kötüymüş be, neredeyse sana hiç kalmıyor yani. Peki bu ofis ve muhasebe işini sen hallettin mi?Evet vergi dairesine gidip "ben vergi vereceğim" diyorsun ama bunun için bir firma olman lazım, firma olman için muhasebe ve ofis gerekiyor. Oyun motorları ise direkt olarak Steam vb. platformlar ile bağlantılı.
Eğer yurtdışında övülen bir oyun yaparsan değer. Onun dışında bilmem. İnsanlar vergi vermiyor zaten direkt.
Hayır, eğer 100k dolardan fazla kazanırsan "Pro" paketlerinden birini almak zorunda kalıyorsun. Prolar ise yıllık 400 dolardan başlıyor yıllık 1800 dolara kadar gidiyor. Yani ne yaparsan yap yüzde 5 pay gidiyor.
TR'de kazanç elde edeceksen;bir yerde şöyle bir şey duydum doğru mu acaba?
%30 steam/google play
%53 gelir vergisi
%5 unity/u4
oyunlarda gelir vergisi %35 fakat sattığın kişi türkiyeden ise +%18 daha geliyoryüzde 53 vergi neye göre hesaplanmış bilmiyorum ama Steam üzerinden hesaplama yapmam gerekirse;
evet
Bu vergileri vermezsek ileride nasıl bir sorun oluşabilir hocam?Evet doğru arkadaşlar. Para kazanmaya başladığınız anda yani hesabınıza youtube gibi twich gibi mecralardan para gelmeye başladığı anda vergi vermek zorundasınız.
Şahıs şirketi kuracaksınız.
muhasebeciye para vereceksiniz.
Vergi vereceksiniz.
Bağkura kayıt olup sigortanızı yatıracaksınız.
Fatura keseceksiniz.
Bu vergileri vermezsek ileride nasıl bir sorun oluşabilir hocam?