Yardım OYUNA ALT TAB ATINCA EKRAN GİTMESİ / PARAZİTLENME

Fuace

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar gerekirse diye önce ön bilgi veriyorum. Kasa sıfır şekilde yaklaşık 2 hafta önce geldi, ilkte ekran kartını kasaya tam oturtamadığım için biraz problem yaşamıştım pc ekran kartını algılamıyodu falan, daha sonra oturttum artık pc ekran kartını da görüyor, nvidia'nın sitesinden son sürümü indirip güncellemesini yaptım. Kart 5070, 2k monitörü ay başında alıcam şu an mecbur eski 60hz 1920 monitörle kullanmaktayım. Cyberpunk kurup oynuyodum bi problem yoktu fps falan da iyi, arkadaşa göstermek için streamlabs uygulamasından kayıt almak istedim, kaydı açtım bi sorun yok cam gibi aldım kaydı da, kaydı kapattıktan sonra alt tab yaparak oyuna geri döndüğümde videoda gördüğünüz şekilde karıncalanma parazit falan oldu garip bi şekilde daha önce hiç olmamıştı. Tekrar alt tab yapıp klasöre, chrome vb gibi pencerelere döndüğümde onlar sorunsuz ekran önüne gelip açılıyor ama arkaplan hala parazit kaldı, sonra windows çubuğunun sağ alt kısmından masaüstünü göster'e basarak masaüstüne dönüp tekrar oyuna dönünce düzeldi. Yani sorun yok düzeldi ama bunun neden olduğunu merak ediyorum bi yerde bi sıkıntı mı var bilen var mıdır acaba?

Korkmana gerek yok. Donanım kaynaklı değil tamamen yazılım kaynaklı.
5070 yeni mimari, sürücüler hala sıkıntılı.
Alt-tab anında GPU’n görüntü katmanlarını yeniden oluşturuyor. Bu sırada overlay + encoder + oyun + masaüstü aynı anda refresh alınca “noise” oluşuyor.
60hz monitörün refresh rate switching yapıyor. Obs/streamlabs vb. Overlayhook aktif NVIDIA forumlarında aynı sorun “alt tab after recording causes artifacts” şeklinde geçiyor.
Çözüm;
Ddu ile temiz kurulum.OBS yerine GeForce Experience / ShadowPlay ile test et. Cyperpunkı fullscrenn modda dene

Korkmana gerek yok. Donanım kaynaklı değil tamamen yazılım kaynaklı.
5070 yeni mimari, sürücüler hala sıkıntılı.
Alt-tab anında GPU’n görüntü katmanlarını yeniden oluşturuyor. Bu sırada overlay + encoder + oyun + masaüstü aynı anda refresh alınca “noise” oluşuyor.
60hz monitörün refresh rate switching yapıyor. Obs/streamlabs vb. Overlayhook aktif NVIDIA forumlarında aynı sorun “alt tab after recording causes artifacts” şeklinde geçiyor.
Çözüm;
Ddu ile temiz kurulum.OBS yerine GeForce Experience / ShadowPlay ile test et. Cyperpunkı fullscrenn modda dene
Bu yorum içimi rahatlattı hocam eyvallah. :D Ya tekrar olmadı sadece 1 kez oldu ama eğer yine olursa da masaüstünü göster deyip tekrar oyuna geçince düzeliyor, bu şekilde devam etsem bi sıkıntı çıkar mı ki? Ve evet oyunları fullscreen yerine windowed fullscreen'de oynuyorum. Pc ilk geldiğinde incehesap'da montaj ve test yapan ekip "biz bios ayarlarından tutun ekran kartı güncellemelerine kadar hepsini hallettik, fakat eğer oyunlarda sıradışı hareket ya da droplanma görürseniz ddu indirip mevcut kurulu olan sürücüyü kaldırarak siz güncel sürücüyü tekrar kurabilirsiniz" demişti. Ben test etmeden garantiye almak için ddu ile sürücüyü kaldırıp kendim nvidia app'den terkar kurdum. Bios ayarlarına da girip birkaç ayar değiştirdim. Kayıt esnasında ya da oyunu oynarken böyle bi durum gerçekleşmediği sürece benim açımdan sorun yok gibi

Bu yorum içimi rahatlattı hocam eyvallah. :D Ya tekrar olmadı sadece 1 kez oldu ama eğer yine olursa da masaüstünü göster deyip tekrar oyuna geçince düzeliyor, bu şekilde devam etsem bi sıkıntı çıkar mı ki? Ve evet oyunları fullscreen yerine windowed fullscreen'de oynuyorum. Pc ilk geldiğinde incehesap'da montaj ve test yapan ekip "biz bios ayarlarından tutun ekran kartı güncellemelerine kadar hepsini hallettik, fakat eğer oyunlarda sıradışı hareket ya da droplanma görürseniz ddu indirip mevcut kurulu olan sürücüyü kaldırarak siz güncel sürücüyü tekrar kurabilirsiniz" demişti. Ben test etmeden garantiye almak için ddu ile sürücüyü kaldırıp kendim nvidia app'den terkar kurdum. Bios ayarlarına da girip birkaç ayar değiştirdim. Kayıt esnasında ya da oyunu oynarken böyle bi durum gerçekleşmediği sürece benim açımdan sorun yok gibi
Normal bu tarz dalgalanmalar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,662
Üyeler
185,923
Son üye
Fezst
Geri