Oyunda siyah ekran veya bilgisayar kapanması sorunu psu ile ilgili olabilir mi?

bern

80+
Reaksiyon skoru
1
Öncelikler selamlar iyi forumlar iyi günler herkese. Kardeşimin sisteminde yükseltmelere gittik ve ardından bir sorun yaşamaya başladık. Eski sistemindeki işlemciyi ve ekran kartını güncelledik sadece. İşlemciyi ryzen 5 5600 ile ekran kartınıda İntel Arc A750 ile güncelledik. PSU 500w izoly olarak devam ediyor. Sistem güncellemesinde en son işlemciyi ekledik ve ardından sorunlar başladı. Önce sağlam olan harddisk bozuldu (en azından öyle görünüyor). Harddisk takılıyken bilgisayarın ekranı siyah kalıyor gelmiyordu. Çareyi başka bir harddisk takarak bulduk (elimizde laptop harddiski vardı onu taktık). Harddisk sorununu çözdükten sonra yeni bir sorunla karşılaştık. Bilgisayarda her hangi bir oyun açık değilken bir sorun olmuyor lakin Valorant'a girdikten bir süre sonra tahminen 30 dakika sonra bilgisayar ya kendini kapatıyor ya da siyah ekran verip çalışmaya devam ediyor. PUBG girmeye çalıştığımızda açılış animasyonundan sonra direkt siyah ekrana geçiyor lakin kendini kapatmıyor. Sağa sola sordum onlarca forum gezdim günlerce uğraştım lakin bir çözüm bulamadım. Sorunun PSU kaynaklı olabileceğini sistemi yük altında kaldıramadığını düşündüm lakin bugün bir bilgisayarcı işlemciden kaynaklı olabilir ısınıyordur demişti test ettim ancak işlemci 50 derecelerde gezinirken de aynısını yaptı PUBG'de. Sistemi kurarken bios update gerekir mi görüntü gelir mi diye işlemci fansız çalıştırmıştım lakin ramleri takmayı unuttuğum için ekranın gelmesini bekleyene kadar işlemci alev gibi olup sistemi kapatmıştı (oruç kafa bu kadar oluyor). Acaba sorun bunlardan kaynaklı olabilir mi yoksa düşündüğüm gibi PSU'nun besleyememesi olabilir mi? Son bir kez sistemi komple yazayım belki PSU hakkında yorum yapmak istersiniz.
- AMD Ryzen 5 5600 işlemci
- MSI A320M-A Pro anakart
- 8x2 3000 mhz ram
- Intel ARC A750 ekran kartı
- 240 gb ssd ve 300 gb laptop harddiski
- Izoly 500W 80 plus PSU

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,278
Üyeler