Neler Yeni

oyunlarda islam dini ile dalga geçilmeye başlandı

N-sar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ensar Demirkaya
Instagram
ensar_demirkaya
Steam
N-sar
ezan müslümanları ibadete çağırır bunun türkçe olmasında bir şey yok nasıl erzurum müsülümanlıktan detaylar varsa bundada olabilir bu gayet notmal ve adamın yapmaya çalıştığı şeyi başarmmış ben güldüm
ama bunu olduğun dan farklı gösteremez ki zaten erzurum oyununa neden bu kadar dini açıdan bakıldı onu da anlamadım

N-sar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ensar Demirkaya
Instagram
ensar_demirkaya
Steam
N-sar
ezanını anlayacağın şekilde okutması neden hoşuna gitmedi? anlamadan inanmak daha mı çok hoşuna gidiyor?
benim dinim bu dili uygun görmüş bana da bu dil uygun geliyor ve kulağma güzel geliyor rahatsız da olmuyorum.

groovy pancake

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
680
İsim
furkan özcan
benim dinim bu dili uygun görmüş bana da bu dil uygun geliyor ve kulağma güzel geliyor rahatsız da olmuyorum.
kanka kuran ispanyolara inseydi de ispanyolca okunacaktı bu dilinseçilmesinin sebebi müslümanların o zaman orda yaşıyor olmasıydı onlara ispanyolca okutsaydı eskide anlaşılmazdı ne dediği

N-sar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ensar Demirkaya
Instagram
ensar_demirkaya
Steam
N-sar
Kur'an da Arapça hak dildir falan yazıyor da haberim mi yok? Sen dua ederken arapça mı ediyorsun? Araplar 500 yıl geride yaşayan halkın teki, bunların dilini kullanmanın anlamı yok.
benim kutsal kitabım da arapça yazıyorsa ben onu değiştiremem benim kutsal ezanım da arapçaysa onu da değiştirmek istemem
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka kuran ispanyolara inseydi de ispanyolca okunacaktı bu dilinseçilmesinin sebebi müslümanların o zaman orda yaşıyor olmasıydı onlara ispanyolca okutsaydı eskide anlaşılmazdı ne dediği
bana göre kutsal olan şeylerin değişmesini istemem.

BandLedend

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Kaan Sevinç
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı - Minecraft - Fortnite
Discord
Bandwitch#2635
benim kutsal kitabım da arapça yazıyorsa ben onu değiştiremem benim kutsal ezanım da arapçaysa onu da değiştirmek istemem
Ezan namaza çağrıdır.Nasıl okunacağı herhangi bir şey değiştirmez.Ki bence türkçe okunmalıdır.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
senin dinin bunu uygun gördüyse ülkecek latin alfabesini ve türkçeyi bırakıp arapçaya geçelim. benim bildiğim islam ile senin bildiğin farklı. sen hiç bir şey anlamadan inanmak istiyorsun. kuranın ilk ayeti "oku". ben sana rusça alfabe öğreteyim, rusça kitap vereyim sabaha kadar oku. bir anlamı var mı? bir şey katar mı? hayır. anlamazsın. sana o ilk ayet sadece harfleri bil harfleri yanyana getirip kelimeleri sesli söyle diye gönderilmedi. oku, anla.

groovy pancake

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
680
İsim
furkan özcan
Mesaj otomatik birleştirildi:

bana göre kutsal olan şeylerin değişmesini istemem.
yani arapçanın kutsal bir dil olduğunu mu söylüyorsun

N-sar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ensar Demirkaya
Instagram
ensar_demirkaya
Steam
N-sar
Ezan namaza çağrıdır.Nasıl okunacağı herhangi bir şey değiştirmez.Ki bence türkçe okunmalıdır.
ezan dinimizce kutsaldır ve okunduğu dil okunma şekli değişmez bu seni bu kadar rahatsız etmemeli

BandLedend

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Kaan Sevinç
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı - Minecraft - Fortnite
Discord