Neler Yeni

pc açıldı fakat açılmadı

ibrahimmkrdg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
ibrahim karadağ
r3 3100 1650s crucial 8gb 3200 ram netac 550gb ssd gamegaraj 5an sistemim var. 10 aaydır kullanıyorum. dün gece sorunsuz kapatmıştım. bugün kasayı açarken kasa fanlar tamamen çalıştı, ekran kartı fanları çalıştı, mouse modem ışığı yandı fakat monitöre bios ekranı dahil hiçbir şey gelmedi ve klavye ışığım da hiç yanmadı. sonra kasanın kablolarını güç kablosunu vs kapatıp tekrar denedim bi süre yine gelmedi. tekrar denemelerim üzerine açıldı şu an. acaba sorun neyden kaynaklı olabilir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bi fikri olan yok mu acaba ya

Son düzenleme:

okn.krts

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Okan Karataş
Merhaba statik elektrik problemi olabilir. Ram-bios pil- ekran kartı çıkarın ardından güç kaynağı kablosunu çıkarıp açık konuma getirdikten sonra bilgisayarı açma tuşuna 10sn basın bu işlem sonrası güç kaynağını kapalı konuma getirip yine aynısını yapın. Ardından parçaları tekrar takıp açmayı deneyin.
Not: Eğer bu işlemleri ilk defa yapacaksanız dikkatli olun ve bir video yardımıyla yapın.
Not: Bios pili çıkacağından dolayı bios ayarlarınız sıfırlanacaktır. Ram'leri tekrardan düzenlemeyi unutmayın.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,949
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Merhaba statik elektrik problemi olabilir. Ram-bios pil- ekran kartı çıkarın ardından güç kaynağı kablosunu çıkarıp açık konuma getirdikten sonra bilgisayarı açma tuşuna 10sn basın bu işlem sonrası güç kaynağını kapalı konuma getirip yine aynısını yapın. Ardından parçaları tekrar takıp açmayı deneyin.
Not: Eğer bu işlemleri ilk defa yapacaksanız dikkatli olun ve bir video yardımıyla yapın.
Not: Bios pili çıkacağından dolayı bios ayarlarınız sıfırlanacaktır. Ram'leri tekrardan düzenlemeyi unutmayın.
Parçaları çıkarmasına gerek yoktur. Sadece güç kablosunu çıkarıp denesin.

ibrahimmkrdg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
ibrahim karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Parçaları çıkarmasına gerek yoktur. Sadece güç kablosunu çıkarıp denesin.
su anlık bir daha sıkıntı olmadı. eğer bir daha olursa güç kablosunu çıkartıp ram-ekran kartı-bios pili çıkart pcyi açma tusuna basıp sonra parçaları ve güç kablosunu tekrar geri takıp açmamı mı öneriyorsunuz ? parçalar ve güç kablosu takılı değil iken pcyi açma tusuna basmam neye yarıyor

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,949
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
su anlık bir daha sıkıntı olmadı. eğer bir daha olursa güç kablosunu çıkartıp ram-ekran kartı-bios pili çıkart pcyi açma tusuna basıp sonra parçaları ve güç kablosunu tekrar geri takıp açmamı mı öneriyorsunuz ? parçalar ve güç kablosu takılı değil iken pcyi açma tusuna basmam neye yarıyor
Kasadaki statik elektrigi boşaltmaya yaramaktadir.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,949
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

ibrahimmkrdg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
463
İsim
ibrahim karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Parcalari cikarmaniza gerek yoktur. Güç kablosunu çıkarsanız yeterlidir.
hocam güc kablosunu cıkardım. 10 saniye basılı tuttum. 5 saniye kasanın ve mouse'nin ışığı yandı söndü. sanırım dediğiniz gibi statik elektriği boşalttım sanırım değil mi ?

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,949
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
Steam
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
hocam güc kablosunu cıkardım. 10 saniye basılı tuttum. 5 saniye kasanın ve mouse'nin ışığı yandı söndü. sanırım dediğiniz gibi statik elektriği boşalttım sanırım değil mi ?
Evet

Top Bottom